Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2007. December 12. - 18:09
Posted 2007. December 12. - 18:09
Posted 2007. December 12. - 18:05
Ez olyan, mint a nyeregnél a vízszintes. Irányadó, de nem feltétlenül az lesz Neked is kényelmes...
Ha a nyeregmagasság is jó (ezt elvileg újra be kell állítani) akkor és belövöd, akkor nem vágja haza a térded!
Posted 2007. December 12. - 18:05
Üdv!
Az újoncoktól kérdezem, hogy kinek, hogyan bírja a térde az SPD-re átállást?
Próbálok ugyanúgy beállítani minden rugóerõt, stoplit szimmetrikusan, de a bal térdem valahogy mégsem barátkozik a gondolattal
Hello!
Nekem nem okozott problémát az "átállás" én annyit próbálnék még ki a Te helyedben hogy a bal stoplin állitgatnék (a jobb térded is fáj?) nem fontos szimmetrikusnak lennie a stoplinak mindkét talpadon, nekem sem szimmetr...) esetleg tul magasan/alacsonyan van a nyereg? Probáld ki más beálításokkal és hátha megy majd. Üdv jó tekerést w21
Posted 2007. December 12. - 18:03
Üdv!
Próbálok ugyanúgy beállítani minden rugóerõt, stoplit szimmetrikusan, de a bal térdem valahogy mégsem barátkozik a gondolattal
A probléma a kérdésedben is fellelhetõ. A kulcsszó: szimmetrikusan.
Azért állítható, mert nincs két egyforma láb Tehát kicsit próbálgassad, hogy a bal lábadnak hogyan jobb.
De a kérdésedre is válaszolva: nekem sem volt semmi baj vele.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. December 12. - 18:03
Posted 2007. December 12. - 17:58
Posted 2007. December 09. - 21:32
Posted 2007. December 09. - 21:02
én is 4szögtengellyeg meg spd-vel nyomom.semmi probléma:)
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. December 09. - 16:06
Tehát nem nyírom el könnyen a négyszögtengelyes hajtókarom ha spd pedált használok. Köszi. De vajon érezhetõen növekszik a teljesítmény? Például azonos erõbefektetéssel sokkal nagyobb távot tudnék megtenni?
A velõs válasz után most volt idõm igazán kipróbálni.
Ha valakinek hasonló kérdése lenne, a válasz igen.
Ez a link sokat segített, hála érte ZolkoW-nak: http://www.topbike.c...uly_aug2002.pdf
Jó korán elindultam a HHH hegyre, és elég bizonytalanul. Eltartott vagy 20 percig amíg ráéreztem a dologra. Az elsõ meredekebb résznél jöttem rá igazán, hogyan is csináljam. Sokkal-sokkal kevesebb erõbefektetéssel tudtam ugyanazokat a részeket tekerni, ahol elötte már halálomon voltam. Igaz az elején volt 2 perec is, de nem komoly. Egyik sáros, sziklás emelkedõn, amikor elfogyott ez erõm, a másik pedig ugyanott indulásnál, de emeltem a nyergen másfél centit, utánállítottam a pedált és utána már könnyen ment. Én ugyan nem versenyzem, csak szabadnapokon bringázok, de szeretek tekerni az erdõben. Nagyon hasznos dolognak tartom és örülök hogy beruháztam a pedálra és a cipõre. Nagyobb túrákon lesz a leghasznosabb.
Posted 2007. December 05. - 08:11
Posted 2007. December 05. - 07:24
Köszi, kipróbálom.Nekem akkor csinált ilyet, mikor belement a kosz. Alaposan kimostam, befujtam , és megoldodott.
Posted 2007. December 04. - 23:56
Nekem akkor csinált ilyet, mikor belement a kosz. Alaposan kimostam, befujtam , és megoldodott.Sziasztok!
Egyszerre használok egy shimano PD-M505-ös pedált az országútimon és egy PD-M520-ast a montin, ugyanazzal a cipõvel.
Mostanában az o.útin a jobboldali pedál minden egyes pedálfordulatkor kattan, de a montinál semmi ilyesmit nem tapasztalok. Megnéztem nem lötyög-e valamelyik alkatrész a pedálon, (nem lötyög) és meg is húztam kicsit erõsebbre a visszafeszítõ rugót, de ugyanúgy csinálja.
Jobb lábbal lépek ki elõször a pedálból (és értelemszerûen, keresztezõdésben csak azt csatolom ki), de mint említettem, montin nem tapasztalom.
Mi okozhatja? Összesen a stopli kb 5400 km-t kapott, nem túl durva használat alatt, kevés terepben de viszonylag sok megindulásban volt része, nem jellemzõ, hogy betonon gyalogoltam volna vele, de minden tekeréskor muszáj benne kb 40 métert leküzdenem a flaszteren.
Remélem elhalmoztalak titeket tényekkel
A segítséget meg elõre is köszi!
Posted 2007. December 04. - 22:14
Egyszerre használok egy shimano PD-M505-ös pedált az országútimon és egy PD-M520-ast a montin, ugyanazzal a cipõvel.
Mostanában az o.útin a jobboldali pedál minden egyes pedálfordulatkor kattan, de a montinál semmi ilyesmit nem tapasztalok. Megnéztem nem lötyög-e valamelyik alkatrész a pedálon, (nem lötyög) és meg is húztam kicsit erõsebbre a visszafeszítõ rugót, de ugyanúgy csinálja.
Jobb lábbal lépek ki elõször a pedálból (és értelemszerûen, keresztezõdésben csak azt csatolom ki), de mint említettem, montin nem tapasztalom.
Mi okozhatja? Összesen a stopli kb 5400 km-t kapott, nem túl durva használat alatt, kevés terepben de viszonylag sok megindulásban volt része, nem jellemzõ, hogy betonon gyalogoltam volna vele, de minden tekeréskor muszáj benne kb 40 métert leküzdenem a flaszteren.
Remélem elhalmoztalak titeket tényekkel
A segítséget meg elõre is köszi!
Posted 2007. December 04. - 21:29
amúgy ez csak a klipszszíj ehhez kell még egy fém/mûanyag cucc, amibe befüzöd és elõrõl tartja a lábad....
amúgy bicóboltban a kettõ együtt egy ezresbõl megvan..
((a szíj a pedál alatt megy keresztül és a klipsz tetején fûzöd át, így tart elõlrõl és oldalról.))
Posted 2007. December 04. - 21:23
valami olcsó kéne, Sulibajárosfixire, hogy ne kelljen cipõt váltani ha betekerek
természetesen, ha rossz helyre irtam akkor törölhetõ
Posted 2007. November 28. - 21:02
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2007. November 28. - 20:57
Posted 2007. November 21. - 15:30
ezért vettem meg én is meg a körkörös hajtás miatt!
Posted 2007. November 21. - 11:34
Látom nem érted az spd pedál lényegét, a lényeg az hogy tudod húzni is a pedált és körkörösen tudsz hajtani.
S lõn világosság, ezer hála és köszönet. Kipróbálom aztán meglátjuk.