Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Akinek meg nem megy az SPD, az használjon platformot és ne fikázza.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Gyerekek na ne már.
Aki erdóben teker azt tudhatja , hogy szükség van rá.
Aki nem tekert még vele csak az fikázza.
Amugy mostanság erdõbe ereszkedtem egy jot ( kólcsónbringán) és majd leestem a bringárol az spd-m nélkül.
Szoval csak 1szer kell megszokni aztán már nélkülözhetetlen.

Ja és a másik , lehet állítani az spd rugoján . Ha minre állítod akkor kónnyen old és már meg is van oldva a kezdók problémája.

Kicsit gondolkodni kéne, mielõtt olyan dolgokról írsz, melyrõl fogalmad sincs.
Hogy ki és mit, mennyit és milyet használt arról fogalmad se lehet, ha nem ismered az illetõt. Én kapásból mondok két olyan embert innen a Fórumról, aki nem ma kezdte az ipart, nem egy vason ült már, kipróbálta, nem vált be.:chin: És semmi sem nélkülözhetetlen.
Akinek meg lecsúszik a lába a platformról, az cseréljen cipõt, pedált, vagy mindkettõt!

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

Fasza...

Karácsonyra kaptam barátosnémtõl az 520 ast, és mivel ez az elsõ spd pedálom, nekem se tûnt fel kibontáskor, hogy nincs benne a stopli...
Most jutottam el odáig, hogy cipõket nézegessek, így most szembesültem azzal, hogy stoplit a pedál hoz adnak és nem a cipõkhöz...

bikediscount nál vette a pedált.......
:rocketman

Más: létezik olyan bolt bp en, ahol normális választékban van spd cipõ és lehet próbálgatni rendelgetés nélkül?

OFF: írtam mail-t bikediscount nak, szó nélkül pótolják a stoplit...

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

miért is vágná oda?

mikor meg össezúzod magad becsatolva mert nembirtál kilépni rájössz hog inkább platform :)

Gyerekek na ne már.
Aki erdóben teker azt tudhatja , hogy szükség van rá.
Aki nem tekert még vele csak az fikázza.
Amugy mostanság erdõbe ereszkedtem egy jot ( kólcsónbringán) és majd leestem a bringárol az spd-m nélkül.
Szoval csak 1szer kell megszokni aztán már nélkülözhetetlen.

Ja és a másik , lehet állítani az spd rugoján . Ha minre állítod akkor kónnyen old és már meg is van oldva a kezdók problémája.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Fasza...

Karácsonyra kaptam barátosnémtõl az 520 ast, és mivel ez az elsõ spd pedálom, nekem se tûnt fel kibontáskor, hogy nincs benne a stopli...
Most jutottam el odáig, hogy cipõket nézegessek, így most szembesültem azzal, hogy stoplit a pedál hoz adnak és nem a cipõkhöz...

Más: létezik olyan bolt bp en, ahol normális választékban van spd cipõ és lehet próbálgatni rendelgetés nélkül?

Ez nagyon érdekes.
Gyári csomagolásban az 520-ashoz jár stopli is és mûanyag taposó is .
Ezt így egyben 6500 ft-ért adják szóval én stopliért nem adnék 2-3ezer pénzt.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lehet külön kapni stoplit SPD-hez
pl. BBB-t, Wellgo-t, Shimano-t, legolcsóbb ár 2200 Ft + egyéb költségek pl. posta (ebike)
xxx
ilyen bolt nincs nagyon sajna
de azért egy Probikeban v. egy Hugoban v. Speedwayben v. Bergusonban elég sok cipõt fel tudsz próbálni

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Attól függ melyik márkára gondolsz, fõleg.

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 posts

kéne

Fasza...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

nekem még sose csuszó le a lábam a pedálról

ízlések és pedálok..nekem csúszott már le.. nem hiányzik többször..

khhm: http://bikeoftheyear...-03/xc-03_1.jpg :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
tigger: neked nincs egyik bicajodon se spd? próbáltál már spd-vel lenyomni egy túrát? sztem ha megszoknád te is megszeretnéd ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

engem iszonyatosan zavart, mikor arra kellett figyelnem,hogy ne csússzon le a lábam a pedálról..

nekem még sose csuszó le a lábam a pedálról
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

miért is vágná oda?

mikor meg össezúzod magad becsatolva mert nembirtál kilépni rájössz hog inkább platform :)

Belejön az ember, utána már necces helyzetekben is ki tudsz lépni. Meg ha jól van belõve a pedál (nem idegbõl ráhúzva), akkor azért kiold magától is ha baj van:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

miért is vágná oda?

engem iszonyatosan zavart, mikor arra kellett figyelnem,hogy ne csússzon le a lábam a pedálról..

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
Nekem sosenem volt még baj kiakasztással, pedig volt már egy két necces alkalom. ÉS nem az a túrázgatós lassan tekerõs fajta vagyok :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Bele kell jönni. Általában 'lélekjelenlét' kérdése. Nálam legalábbis igen.
Például láma voltam, kerekekztem a városon keresztül, útba akadt egy nagyon lájtos lépcsõ. (ne ilyen 60 fokos emelkedésûre gondoljatok, hanem amire az idõsek is fel tudnak menni a bottal)
Én meg nagytányér kónuszon voltam, elfelejtettem váltani, nem ment fel a bicaj, megálltam, elfelejtettem kicsatolni, puff a betonon. Nem szabad elengedni ilyen fajta esésnél a kormányt. Ez nem vonatkozik terepre is feltétlen.
Bár átugrás a bicajon nem feltétlen menne SPD-vel. Vagy egyik lábat átdobni a nyergen és úgy leugrani.
Kompomisszumot kell kötni, na' Sok beszédnek sok az alja, befogtam.

nálam az volt a gond, hogy nem voltam résen,mint a jó cserkész, és elfogyott az út. ha spd van akkor befekszem a bringa mellé a földre, így megúsztam 5 méter futással.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Bele kell jönni. Általában 'lélekjelenlét' kérdése. Nálam legalábbis igen.
Például láma voltam, kerekekztem a városon keresztül, útba akadt egy nagyon lájtos lépcsõ. (ne ilyen 60 fokos emelkedésûre gondoljatok, hanem amire az idõsek is fel tudnak menni a bottal)
Én meg nagytányér kónuszon voltam, elfelejtettem váltani, nem ment fel a bicaj, megálltam, elfelejtettem kicsatolni, puff a betonon. Nem szabad elengedni ilyen fajta esésnél a kormányt. Ez nem vonatkozik terepre is feltétlen.
Bár átugrás a bicajon nem feltétlen menne SPD-vel. Vagy egyik lábat átdobni a nyergen és úgy leugrani.
Kompomisszumot kell kötni, na' Sok beszédnek sok az alja, befogtam.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

aztán az elsõ köves lefelén, mikor odavágod a jobbik részed, rájössz, hogy nem hülyeség az SPD.

hát, eddig még csak olyankor vágtam volna magam oda, ha nem tudom idõben eldobni a bringát, ami spd-vel kicsit nehézkesebb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

aztán az elsõ köves lefelén, mikor odavágod a jobbik részed, rájössz, hogy nem hülyeség az SPD.

miért is vágná oda?

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

tiszta felüdülés ezt olvasni:clap: még jobban elhatároztam magam a platform mellet:D:D:D:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
tiszta felüdülés ezt olvasni:clap: még jobban elhatároztam magam a platform mellet:D:D:D: