Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2008. május 31. - 20:33
Írta 2008. május 31. - 19:05
abból a kis lemezböl amin van 2 de inkább 4 furat ahova a stoplit becsavartad..
nézd meg ha látod hogy elrepedt a lemez akkor azért is foroghat benne..
Írta 2008. május 31. - 18:58
szeretnék segítséget kérni:
vettem ma egy szééép biciklit shimano spd 505-ös pedállal. Kipróbáltam a szobában (még szerencse) a régi cipõmmel, amiben szintén shimano patent van (nem tudom milyen pedálhoz használtam anno) és beragadt a cipõ... Már csavaroztam mindent, de a cipõk csak nem jönnek le, ill. a cipõben forog a patent, így esélyem nincs, hogy kijöjjön azt hiszem, félek szétforgácsolódnak a cipõtalpak is. :/
Tudnátok segíteni? Ötlet?
Köszönöm:
lenkeanyu
Írta 2008. május 31. - 18:16
Írta 2008. május 31. - 17:49
Szerintem ez egy full egyéni dolog a lényeg hogy ne fájjon semmid, mert ami ugye fáj az elõbb utóbb tönkremegy és annyit meg nem ér semmilyen patent, h rámenjen a térded. Majd biztos jön még tapasztaltabb sporttárs aki mélyebb felvilágosítással, több tapasztalattal szolgál.
Írta 2008. május 31. - 13:59
1-2 hónapja váltottam spd-re. Problémáim vannak vele. elsõre úgy tettem be a stoplit, ahogy sikerült, azaz kb egyenesen. Iszonyat csavarta befelé a lábam a tartás, szûk 100km után elkezdett fájni az egyik térdem. Aztán amint rájöttem hogy mûködik, úgy állítottam be, hogy minél inkább kifelé csámpítsak. Kényelmesnek tûnt, de 2-300km-enként megint enyhe fájdalmat érzek.
Többen mondták már, hogy egyenesen kell állnia kb a stoplinak, viszont nekem az nem jó, mert (bár alaphelyzetben nem látszik, de pl régen szívóztak miatta, amikor futottam) amint írtam, csavar. Ha lehetne, még szélesebben tekernék emiatt, de a mostani beállítás a max. A taposónak is mindig csak a felét nyomtam régen, ha nem figyeltem oda. A másik térdemmel semmi gáz, pedig az is csámpít.
Megszokás kérdése, esetleg még mindig rossz a beállítás? Vagy alapból esélytelen, hogy jó legyen? Elõre is köszi a válaszokat.
Írta 2008. május 15. - 21:10
imbusz hátulról!
(egy kicsi zsírt tegyél rá, ugy látom a look-on semmi nem volt)
Jaja, ment rá trutyi. Look-ot letisztogattam, mielõtt a könyvre raktam
Közben nem frissítettem a fórumot, ezért nem láttam a gyorsan jövõ segítséged Azért köszi :prosze:
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Írta 2008. május 15. - 20:44
:help:
Gondoltam lazán kicserélek egy pedált... (ha már leszedni tudom, felfelé is menni fog alapon ) Igen ám, de a Crank Bros. Quattro-nál nem találtam olyan felületet, amibe nemhogy a pedálkulcsot, de bármi mást nem tudtam használható módon megfogni/csavargatni. Ez most egy értelmetlen mondat lett, de a lényeg remélem lejön belõle
A nyíllal jelölt részeknél van/lenne a pedálkulcs "helye". A Look esetében ugye egyértelmû, de a Quattro-nál ez tök sima (a fekete felület meg ugye pörög a tengelyhez képest) :chin:
Áááá, rájöttem imbuszkulcsos a dolog, csak a másik oldalról kell megközelíteni...
Írta 2008. május 15. - 20:37
:help:
Gondoltam lazán kicserélek egy pedált... (ha már leszedni tudom, felfelé is menni fog alapon ) Igen ám, de a Crank Bros. Quattro-nál nem találtam olyan felületet, amibe nemhogy a pedálkulcsot, de bármi mást nem tudtam használható módon megfogni/csavargatni. Ez most egy értelmetlen mondat lett, de a lényeg remélem lejön belõle
A nyíllal jelölt részeknél van/lenne a pedálkulcs "helye". A Look esetében ugye egyértelmû, de a Quattro-nál ez tök sima (a fekete felület meg ugye pörög a tengelyhez képest) :chin:
imbusz hátulról!
(egy kicsi zsírt tegyél rá, ugy látom a look-on semmi nem volt)
Írta 2008. május 15. - 20:35
Írta 2008. május 14. - 20:03
Írta 2008. május 14. - 19:23
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2008. május 14. - 18:38
Írta 2008. május 14. - 16:01
Írta 2008. május 14. - 11:02
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. május 13. - 20:31
Ha valaki tudna segíteni nekem abban, hogy a PD-M647 pedál sima utcai cipõben nem túl csúszós esetleg ha víz éri. Mert én így próbálnám meg kiküszöbölni, hogy ne kelljen mindig biciklis cipõt venni. Lehet egy kicsit nehéz, de szerintem több elõnyhöz juttat, így nem érdekel. (Mert egyébként xc keróm van ahol ugye a súly számít elvileg.)
Írta 2008. május 13. - 05:47
Írta 2008. május 13. - 00:49
hmm.. ha 1000 Ft környékén kapok egyet, akkor azért teszt jelleggel felszerelem, amíg kiizzadok magamból egy spd szettre való összeget.
Olcsó spd pedálból/cipõbõl melyik márkát érdemes választani? Én eddig a shimanokat nézegettem.
elõbb kaptam én is tippet:
shimano M70, még néztem 75-öt, és 520-as vagy 540-es pedál.
Írta 2008. május 13. - 00:31
hmm.. ha 1000 Ft környékén kapok egyet, akkor azért teszt jelleggel felszerelem, amíg kiizzadok magamból egy spd szettre való összeget.
Olcsó spd pedálból/cipõbõl melyik márkát érdemes választani? Én eddig a shimanokat nézegettem.
jól tetted. cipõbõl esetleg chain is játszhat
Írta 2008. május 13. - 00:25
Ámenet a sima pedál és az SPD között.
nem fogja úgy a lábadat ellenben bele is szorulhatsz...