Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
nézd meg a cipö belsejét ahogy koca mondota mert ha csak a patent van a pedálba ugy könyebb operálni:D Lazisd meg a rugóeröt és egy csavarhúzoval probáld kiütni a patentot vagy ha lejött a cipö fogoval legvégsö esetben kitekerheted a rugokat és a dokkolo lemez tartó csavarját aszem a hajtómü felöl van igaz elég idegtépö utánna összerakni a pedált
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
erös a sejtésem hogy a cipö talpában a lemezböl kiszakt a menet.
abból a kis lemezböl amin van 2 de inkább 4 furat ahova a stoplit becsavartad..

nézd meg ha látod hogy elrepedt a lemez akkor azért is foroghat benne..

lenkeanyu

lenkeanyu

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,

szeretnék segítséget kérni:
vettem ma egy szééép biciklit shimano spd 505-ös pedállal. Kipróbáltam a szobában (még szerencse) a régi cipõmmel, amiben szintén shimano patent van (nem tudom milyen pedálhoz használtam anno) és beragadt a cipõ... Már csavaroztam mindent, de a cipõk csak nem jönnek le, ill. a cipõben forog a patent, így esélyem nincs, hogy kijöjjön azt hiszem, félek szétforgácsolódnak a cipõtalpak is. :/

Tudnátok segíteni? Ötlet?

Köszönöm:
lenkeanyu

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Tédproblémák + "klikkelt" tekerésre a TIME pedálok a legjobbak.

torma99

torma99

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Hát nincs sok tapasztalatom nekem sem, még 800 km és ráadásul én lookot hajtok, de nekem is csak az egyik lábam van full egyenesre állítva ,mert a másiknak az nem tetszett szóval a jobb lábammal én egy kicsit befelé állok alapból. Ezt teszi 20 év sima pedálos bmx-mtb-zés az emberrel ha vált országútra :).
Szerintem ez egy full egyéni dolog a lényeg hogy ne fájjon semmid, mert ami ugye fáj az elõbb utóbb tönkremegy és annyit meg nem ér semmilyen patent, h rámenjen a térded. Majd biztos jön még tapasztaltabb sporttárs aki mélyebb felvilágosítással, több tapasztalattal szolgál.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Üdv!

1-2 hónapja váltottam spd-re. Problémáim vannak vele. elsõre úgy tettem be a stoplit, ahogy sikerült, azaz kb egyenesen. Iszonyat csavarta befelé a lábam a tartás, szûk 100km után elkezdett fájni az egyik térdem. Aztán amint rájöttem hogy mûködik, úgy állítottam be, hogy minél inkább kifelé csámpítsak. Kényelmesnek tûnt, de 2-300km-enként megint enyhe fájdalmat érzek.
Többen mondták már, hogy egyenesen kell állnia kb a stoplinak, viszont nekem az nem jó, mert (bár alaphelyzetben nem látszik, de pl régen szívóztak miatta, amikor futottam) amint írtam, csavar. Ha lehetne, még szélesebben tekernék emiatt, de a mostani beállítás a max. A taposónak is mindig csak a felét nyomtam régen, ha nem figyeltem oda. A másik térdemmel semmi gáz, pedig az is csámpít.

Megszokás kérdése, esetleg még mindig rossz a beállítás? Vagy alapból esélytelen, hogy jó legyen? Elõre is köszi a válaszokat.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

imbusz hátulról!

(egy kicsi zsírt tegyél rá, ugy látom a look-on semmi nem volt)

Jaja, ment rá trutyi. Look-ot letisztogattam, mielõtt a könyvre raktam :)
Közben nem frissítettem a fórumot, ezért nem láttam a gyorsan jövõ segítséged :) Azért köszi :prosze:

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

:help:
Gondoltam lazán kicserélek egy pedált... (ha már leszedni tudom, felfelé is menni fog alapon :D) Igen ám, de a Crank Bros. Quattro-nál nem találtam olyan felületet, amibe nemhogy a pedálkulcsot, de bármi mást nem tudtam használható módon megfogni/csavargatni. Ez most egy értelmetlen mondat lett, de a lényeg remélem lejön belõle :)

A nyíllal jelölt részeknél van/lenne a pedálkulcs "helye". A Look esetében ugye egyértelmû, de a Quattro-nál ez tök sima (a fekete felület meg ugye pörög a tengelyhez képest) :chin:

Áááá, rájöttem :D imbuszkulcsos a dolog, csak a másik oldalról kell megközelíteni...

- - -> LOVAK <- - -

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Gondoltam lazán kicserélek egy pedált... (ha már leszedni tudom, felfelé is menni fog alapon :D) Igen ám, de a Crank Bros. Quattro-nál nem találtam olyan felületet, amibe nemhogy a pedálkulcsot, de bármi mást nem tudtam használható módon megfogni/csavargatni. Ez most egy értelmetlen mondat lett, de a lényeg remélem lejön belõle :)

A nyíllal jelölt részeknél van/lenne a pedálkulcs "helye". A Look esetében ugye egyértelmû, de a Quattro-nál ez tök sima (a fekete felület meg ugye pörög a tengelyhez képest) :chin:

imbusz hátulról!

(egy kicsi zsírt tegyél rá, ugy látom a look-on semmi nem volt)

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

- - -> LOVAK <- - -

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
a másik kiszemelt az XTR pedál lenne...melyik a jobb?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Eggbeaterrõl tudok pár szót mondani. Sokkal kevésbé határozott ki és belépés, mint a Shimano SPD-k esetében, mintha "lötyögne" a lábad a pedálon. Nem rossz, csak furcsaság, amit meg kell szokni. A belépés és az oldás is nagyon egyszerû, én ezzel gyorsabban tudok oldani, mint a régi 520-szal. A stopli csavarját meg kell tépni, különben nyikorog, kattog hajtás közben. SL és C típusaim vannak. Dacára a kompatibilitásnak, az SL, mintha jobban egyben lenne. Könnyû, de ezt tudod, meg szép, de ez meg szubjektív. :)
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
használt itt valaki fix rugóerejû SPD pedált? pl Eggbeater, Time? Vagy egészen konkrétan Look Quartz? júniusban szándékozok venni egy look quartz-ot és érdekelnének a tapasztalatok ezzel a pedállal kapcsolatban...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
én is most nézegettem spd rcipõt és pedált.eddig a kiszemelt áldozatom egy aprós vadi új Lancast cipõ és egy pdm520.ez így együtt posta nélkül lenne elvileg 13500.postával kb 2000-el több......

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nekem 545-ösöm van, annál nagyjából ugyanannyira áll ki a mechanika a keretbõl, és nem tartom használhatónak utcai cipõvel. Max rövid távon, ha nagyon muszáj, de nem életképes megoldás.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Dr.Root

Dr.Root

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Sziasztok!

Ha valaki tudna segíteni nekem abban, hogy a PD-M647 pedál sima utcai cipõben nem túl csúszós esetleg ha víz éri. Mert én így próbálnám meg kiküszöbölni, hogy ne kelljen mindig biciklis cipõt venni. Lehet egy kicsit nehéz, de szerintem több elõnyhöz juttat, így nem érdekel. (Mert egyébként xc keróm van ahol ugye a súly számít elvileg.)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
ha nem utazol a sulyra válaszd az 520-ast lényegében ugyan az mint az 540 csak az jobban ki van könyítve és majdnem a duplája árban
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts

hmm.. ha 1000 Ft környékén kapok egyet, akkor azért teszt jelleggel felszerelem, amíg kiizzadok magamból egy spd szettre való összeget.

Olcsó spd pedálból/cipõbõl melyik márkát érdemes választani? Én eddig a shimanokat nézegettem.

elõbb kaptam én is tippet:

shimano M70, még néztem 75-öt, és 520-as vagy 540-es pedál.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

hmm.. ha 1000 Ft környékén kapok egyet, akkor azért teszt jelleggel felszerelem, amíg kiizzadok magamból egy spd szettre való összeget.

Olcsó spd pedálból/cipõbõl melyik márkát érdemes választani? Én eddig a shimanokat nézegettem.

jól tetted. cipõbõl esetleg chain is játszhat

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Ámenet a sima pedál és az SPD között.

nem fogja úgy a lábadat ellenben bele is szorulhatsz...