Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

tomi1222

tomi1222

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Köszi az infókat.Szerinted hány évet bír ki egy ilyen cipõ? többet bír e mint a normális utcai cipõk?

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek valamilyen tapasztalata a 2008-as specialized bg comp cipõvel?

A héten vettem meg. Kemény 40km-t mentem eddig vele. :)
Gyorsban: a talpa kõkemény gyaloglást nemigazán kell benne erõltetni. Érdekes lábformára tervezhették. Elöl elveszik benne a lábam körkörösen (a régi spd cipõmhöz képest) , pedig a hossza nekem épp megfelel. De nem gond, mert azért stabilan van a lábamon. A tépõzárral, meg a racsnival brutálisan lehet rögzíteni. Elsõre sem törte a lábam, késõbb remélhetõleg még jobb lesz.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a cserélhetõ elemeket, (stoplik, a felsõ rögzítõ mechanizmust és a hozzá tartozó mûanyag szíjat lehet-e kapni külön is kishazánkban.

tomi1222

tomi1222

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!

Van valakinek valamilyen tapasztalata a 2008-as specialized bg comp cipõvel?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
mikor próbáltam +1szám
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én úgy tapasztaltam +1 szám elég.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Shimano cipõkrõl érdeklõdnék méretügyileg, aki esetleg ilyet használ.
(Konkrétan ez: http://www.chainreac...x?modelID=22310)

1 számmal nagyobb, mint a hivatalos méret elég?
Mert pl. Diadora 2-3 számmal nagyobb kell...

Felpróbálni sajna nem lehet.

Aktuális civil

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Kinek van tapasztalata arról,hogy mennyire alkalmas DH-ra az spd? Használ valaki erre a célra? Egy haver eladná nekem a vacsi új pedálját elég baráti áron,csak nem tom,hogy mennyire lenne jó 5let.
http://ebike.hu/term...patent-spd/232/

en shimano DX-et hasznalok, es bevalt a dolog. Bar ez megszokas kerdese, en SPD-vel kezdtem, nem is tudnek nelkule letezni. Probald ki, aztan vagy bejon, vagy elhajitod messzire, hogy ez eletveszelyes :D

----

FÁJVÓ

----

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Kinek van tapasztalata arról,hogy mennyire alkalmas DH-ra az spd? Használ valaki erre a célra? Egy haver eladná nekem a vacsi új pedálját elég baráti áron,csak nem tom,hogy mennyire lenne jó 5let.
http://ebike.hu/term...patent-spd/232/

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Éppen a Shimano PD-M-as pedálom akarom leszedni és mivel az istenért se akar lejönni kicsit elbizonytalanodtam, és gondoltam inkább kérdezek mielõtt barmolok :)

Szóval most merre is kell tekerni a pedált, hogy lejöjjön?
Meg ez olyan mintha a belsõ felén a hajtókarnak bele lenne csavarva egy imbusz fejû csavar, létezik,hogy ott van megfogva?

A lánckerekek felöli pedál hagyományos jobb menetes tehát óramutató járásával ellenkezõ irányba kell kitekerni.

Túloldali pedál balmenetes, óramutatóval egyezõ irányba kell kihajtani.

A pedálokon egyébként van egy L (left), és R (right) betûb is hogy ne keverd össze õket felrakáskor.

Lehet hogy azért sem jön le könnyen mert sima villáskulccsal próbálod leszedni, de a kerékpárszervízekbeb egy jóval nagyobb szárú pedálkulccsal tépik fel általában a pedálokat.

Próbáld izomból húzni (a megfelelõ irányba), vagy próbáld meghosszabítani egy csõvel a kulcsod, vagy ha van hosszú szárú minõségi imbuszkulcsod azzal is próbálkozhatsz.

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Mind a kettõt hátrafelé tekerd, abicó iránya szerint. Imbusz azért van, hogy ott is ki tud tekerni, de 15-ös villáskulcs megteszi.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Éppen a Shimano PD-M-as pedálom akarom leszedni és mivel az istenért se akar lejönni kicsit elbizonytalanodtam, és gondoltam inkább kérdezek mielõtt barmolok :)

Szóval most merre is kell tekerni a pedált, hogy lejöjjön?
Meg ez olyan mintha a belsõ felén a hajtókarnak bele lenne csavarva egy imbusz fejû csavar, létezik,hogy ott van megfogva?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
520as pedál, northwave kameleon 3tépõzáras sötétkék cipõ (feketét akartam, de 40esben csak ez volt...bár pont olyan színû, mint a vázam, szóval jó. :)) meg egy shimano m031-es.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

a másik kiszemelt az XTR pedál lenne...melyik a jobb?

Lehet hogy egy 540, xtr és eggbeater helyett :D

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
na ha már mindenki mondja milyet vett... :)
Shimano pdm-520-as pedálom van Lancast spd cipõvel.eddig teljesen meg vagyok vele elégedve,cipõ szerintem rohadt kényelmes,esésem eddig szerencsére nem volt :)13500 forint volt összesen,postával együtt.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Ahoy! :)

az eleséshez:
Én kb. 6-8 év klipsz után váltottam spd-re (540-es shimano + Speci Taho cipõ)...
Amikor elõször tettem le a bal lábam és dõltem jobbra, :) még bennem volt a régi klipszes berögzült mozgássor, és hátrafelé kezdtem rángatni a lábamat... eldõltem, mint egy zsák :) azóta nem estem vele, nagyon jó, kényelmes, jó tapasztalataim vannak.

5 év után ez volt az elsõ tanyálásom. :)

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Sziasztok!! Én is, én is!! Ma beléptem az SPD-sek táborába egy northwawe cipelõvel és pd m 520-as pedállal. Klipszem volt eddíg, azzal nem estem el , ezzel sem fogok remélem. Pedál 6500 Ft, cipõ 18000. remélem nem jártam rosszúl.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

Beszereztem életem elsõ spd rendszerét és eddig nagyon elégedett vagyok vele, eddig (még) nem tanyáztam vele, és nagyon jó a feelingje, meg minden.

Azonban egyszer egy évben lehet, hogy jól jönne az a rákapcsolható platform rész (SM-PD22) a shimano 520-ashoz. Ha van ilyen feleselges darab eladó valakinek, akkor érdekelne a dolog.

Elõre is köszi.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
a cipöt én azért irtam hogy ha tudod vedd le mert ha sérült a lemez úgyis cserés de ha látszolag semmi bgja akkor ne bolygasd marad a végsö megoldás amit irtam de enté koléga érthetöbben fogalmazott meg:D kikapod a megfelelö csavart és boldogság
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az alu petáltest hajtókar felõli oldalán ki tudod csavarozni a rugókon átmenõ tengelyeket.
Ha azokat kiszeded, akkor kiesnek a rugók és a tartókarom. Aztán már csak össze kell rakni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

lenkeanyu

lenkeanyu

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszönöm,

mûtök... ;) A gond az, hogy nehéz lesz lehámozni a cipõt. Azt a lemezt amit mondtatok (nem repedt) kellene ügyesen ketté vágni, hogy le tudjam venni a cipõt, de nem tudom mivel. Aztán - ha jól sejtem - már könnyebb lesz kivenni a pedált, mert csak meg kellene fognom valahogy rendesen... Talán...