Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

PD-M520-nak jobb a sártûrése és könnyebb.
Viszont nekem mindkettõ oldal már kotyog...

Talán utána kéne húzni a kónusznak... ;)

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ouuu kapufa
sorry :P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem neki írtam Maggi...
Menjé inni! :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
sártûrésnél a gyenge pont szerintem a cipõ.
hiába folyik ki a pedálból a sár ha egyszer a stoplinál el van tömödve a cipõ...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
most irta h azt akarja cserélni....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
PD-M520-nak jobb a sártûrése és könnyebb.
Viszont nekem mindkettõ oldal már kotyog...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

[DiNo]

[DiNo]

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok! Eddig egy shimano 520-as pedált használtam, de sjanos rá kellett jöjjek, hogy a sártûrése nem az igazi...gondolkodom azon, hogy lecserélem v.mi könyebb és sártûrõbb pedálra, de nincs tapasztalatom a fenti pedálokkal! A cipõm egy NW mûanyag talpú (SPD komp.), amit nem szeretnék jövõre kidobni (nemtom mennyire rémhír az Egg cipõtalp evõ tulajdonsága...) Van vkinek élõ tapasztalata a EggB és Xpedoval, melyiket érdemes, miért stb? Sokat segítenétek vele...már három napja bújom a netet, de döntést elõsegítõ infót sajan nem találtam. Köszönöm, Dino

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Pdm-505, Pdm-520 közti konkrét különbségekrõl legyen szíves írni vki pár szót! (Visszaolvastam, nem túl használható véleményeket találtam.)

Egyik ~5000Ft, másik ~6800Ft, ha nem szükséges nem vennem meg 520ast, de ha van értelme akkor szívesen. Súly nem foglalkoztat.

Elõre is köszi.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sziasztok!

Van valakinek valamilyen tapasztalata a 2008-as specialized bg comp cipõvel?

Nekem ugyan a karbon van, de a 2. pár belõle. Vannak azért hibái. Ha sokat tekersz és versenyzel 1,5-2 szezon 1 cipõ. A tavalyi cipõmet most országútra !!!használom!!! és edzésre.

Én tavaly elég sokat bringáztam kb olyan 15-20e km-t ebbõl volt 22 verseny.

Meg attól is függ hogyan tekersz, milyen pedált használsz. Pl.: az Egg beater az eszi a cipõ talpat.

Hibák:
1. Az alsó tépõzár egyszer csak nem zár, Nem tapad.
2. Ha sétálsz benne a talpa gyorsan kopik (igaz is tekerni kell)
3. Ha megvetted a stoplikat tegyed bele, vagy a csavart lazítsad vissza, mert a benne lévõ csavar nagyon meg vanhúzva és utána csak kiszakítani tudod.
4. többet nem tudok ...

A csat részét kb 2 évente cserélni érdemes

Elõnyök, hogy ezt is említsek:

1. Nagyon ényelmes.
2. a Karbon talp ellenére nem nyomja a lábat.
3. az új modellekben lehet választani tapbetétet
4. A patentrendszere nagyon jó
5. sárban nem tömõdik el a talpa.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Mi a különbség a 2 stopli között azon kvûl hogy más a színük?
  • sm-sh55 ezüst
  • sm-sh56 arany
Igaz nem mostanában használnám mert a jobb csuklótörésemmel (bal könyök is de azzal már gyógytornára járok szerencsére) nem mostanában ülök bringára mert a doki azt mondta kb 2 hónap.:( Csak érdekelne mert ha felépültem felszerelnék egy ilyet a hagyományos fekete helyére.
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

tomi1222

tomi1222

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Köszönöm a segítséget mindkettõtöknek!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
rájöttem, hogy tegnap este hülyeséget írtam.
A spd stoplit két helyre tekerheted be és ebbe a menetbe lehet menetvédõ van tekerve, vagyis nekem volt bennem, sõt amelyikbe nem tekertem spd stoplicsavart, abban még most is benne van...
azt hiszem pici fejû imbuszkulccsal ki tudod tekerni ;)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Diamond back, az a cipõ, amit a hervisben árulnak.

Én nekem eddig bejött, kényelmes, az én lábam jól tartja, lehet benne azért sétálni, fényvisszaverõs a sarka, és ami nekem külön jó, hogy a sarokelelem az oldalán kemény mûanyag, mert azt a részt én állandóan szétrúgom a hatjtókaron meg a lánctányéron és így azt is bírja.

Amúgy az elsõ két mászófogat nem adják hozz, de kb. 700 ft-ért vehetsz egy maroknyi futbal stoplit hozzá.

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

Azt már tudom ,hogy 2 csavarba be vannak csavarva hernyócsavarok.Mindenesetre azt még mindig nem tudom hogyan lehetne becsavarni a stoplikat mert, ha az egyiket becsavarom vmelyik anyába akkor a másik stopli már nem fér el.

Bocs, de az enyémbe nem voltak semmiféle hernyócsavarok. A cipõ orrától kb. 2cm-re van két laposfejû csavarral védett két menet. Ezeket a csavarokat csillagfejû csavarhúzóval kitekered, és az így felszabaduló menetekbe betekered a stoplikat a dobozban levõ spéci kulccsal. A négy, a cipõ talpán a mozgatható menetes fémlemezben levõ menet azért van, hogy többféle pozícióban is rögzíteni tudd a patentszemet a cipõhöz. A neked megfelelõ pozícióban rögzíted a patentot a két M5*10-es kúpos csavarral (a stoplihoz jár), és a másik két lyukat szabadon hagyod. Amúgy az összes menet nekem normál M5-ösnek tûni.

De ezzel a témával szerintem át kellene mennünk a bringáscipõk témába, mert oda inkább illik..

tomi1222

tomi1222

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Azt már tudom ,hogy 2 csavarba be vannak csavarva hernyócsavarok.Mindenesetre azt még mindig nem tudom hogyan lehetne becsavarni a stoplikat mert, ha az egyiket becsavarom vmelyik anyába akkor a másik stopli már nem fér el.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem arra gondolsz, hogy az egyikbe (az orrtól kicsit hátrébb) a stoplit csavarod, a másikba meg a mászótüskét (elsõ) azzal a piros cuccossal, amit a cipõhöz kaptál :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

tomi1222

tomi1222

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Még az a kérdésem lenne hogy miért van az hogy a specialized cipõ alján lévõ anyacsavarok nem egyeznek?Mármint 2 csavarnak nagyobb a belsõ átmérõje mint a 2 másiknak.De ez is csak a jobb oldali cipõn figyelhetõ meg, amíg a baloldali cipõ alján az összes anya egyforma.

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Gondolom ez keményen függ a használat gyakoriságától, meg a kerékpározási stílusodtól. De ettõl még okosabb nem leszel. :)
Csak magamból kiindulva tudok nyilatkozni. Ez a Speci a második SPD cipõm. Az elõzõ Scott kb. hasonló kategóriájú. És nálam kibírt eddig cca. 10 évet. Lazán tekerek, soha nem versenyzek (csak a saját idõmmel). Évi 2-4 ezer km-t szoktam tekerni, attól függõen, hogy hogy jön össze az év. Mondjuk az utcai cipõimre is szoktam vigyázni. a többség ott is minimum 4 éves...
Amúgy a Speci, olyan átlagos mai kivitelû cipõnek tûnik. A talp rögzítése megfelelõnek tûnik. Nekem a két tépõzár és a kapcsos rögzítõ és szíja tûnik inkább az elsõ hibaforrásnak. De az is szvsz. akkor, ha naívan arra gondolnék, hogy ez is ki fog bírni minimum 10 évet.. (bár nálam van rá esélye :) )

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
a hervises black diamond avgy milyen cipõrõl van vmi információ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is ilyen cípõm van. Furcsa volt az elején, de megszoktam az elmúlt 3500km alatt. Sétálásra alkalmatlan.

Köszi az infókat.Szerinted hány évet bír ki egy ilyen cipõ? többet bír e mint a normális utcai cipõk?

Az egész a felhasználó, a felhasználás és az edzésidõ függvénye. Valahol 10000-100000km között bírhatja.

A sebesség mindent megold.