Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Szombaton szidtam az SPD-t rendesen, a kékesen sokszor nem tudtam belépni mert teleragadt hóval. Mondjuk nem is ideális a húszcentis hóban.
voltak miatta vicces szituációk. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Én is pár nap alatt megszoktam, de már több mint két éve magvan és esésmentesen. Többször leblokkolt elõttem autóstól kezdve mindenki, dõltem és mindig kioldott úgy a súlyponttól, hogy megmaradtam esést elkerülve. :)

Fél éve használok SPD-t, pár nap alatt megszoktam és rákattantam (szó szerint), egyszer estem csak, lassú menetben ballal kiszálltam, lelépés elõtt valami kis elkerülendõ cucc miatt a kormányt jobbra kifordítva a súlypont máris túloldalon volt, meg én is..., azóta erre is figyelek.

De mindenképpen ajánlom mindenkinek, egy pár esést megér.

soospety

soospety

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Fél éve használok SPD-t, pár nap alatt megszoktam és rákattantam (szó szerint), egyszer estem csak, lassú menetben ballal kiszálltam, lelépés elõtt valami kis elkerülendõ cucc miatt a kormányt jobbra kifordítva a súlypont máris túloldalon volt, meg én is..., azóta erre is figyelek.

De mindenképpen ajánlom mindenkinek, egy pár esést megér.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
mondom én hogy nem nagy tudomány..ha pancser vagy sakkoz :D:D

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Egyéne válogatja. Haverommal egy napon vettük tavaly az spd-ét.Õ esett kelt, vele az elején és a mai napig kilép belõle már a megállás elõtt jóval, én pedig egyszer sem estem miatta és 2-3 nap alatt szinte teljesen átszoktam. Szerintem nekem sokat segített, hogy elég jól megtudok állni egyhelyben a keróval, mert így nem estem pánikba, amíg nem volt bennem a mozdulat, és volt idõm babrálni a kilépéssel.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Jó dolog ez az SPD, de én tekerõsek közé tartozom. Viszont jól meg kell feszíteni azt a rugót, vertem már be térdemet kiállásnál, mert kioldott.

Edit: Kicsit elbeszéltem a téma mellett... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Nem tudom, én elég balf. vagyok, de azalatt a fél év alatt mióta spd-t használok még nem dõltem el miatta még 20 centis hóban a hegyen sem (kopp kopp).:) Mindig ezzel riogattak, meg unokatesóm is rámesett egyszer a piros lámpánál mikor tanulta a patentpedált, de szerintem ez mindenkinél másképp van. Ésszel kell beállítani a rugóerõt és akkor nincs probléma.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

eldõlés stb meg csak városi legenda,de nagyon balfasznakkelllenni hogy ne lépj ki..

Te milyen városi legendáról beszélsz?
Szerintem akkor itt azok a fórumtagok, akik spd-t használnak, nagyon nagy százalékban "balfaszok". Én is.:)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Nekem mûanyagkeretes shimano van.
Ami zavar engem,hogy a platformnál mikor ugrottam a talpamat a közepére raktam a pedálnak,így meg kicsit fura érzés,de biztos meg lehet szokni.
Ha meg kanyarnál ki kell lépni,az szerintem csak gyakorlás kérdése.De majd élesben kiderül.:)
Ferenczi Máté s patenttel nyomja,asszem pont ilyennel mint amilyet vettem.
Amúgy nekem is új kormány,stucni úgyhogy szoknom kell nekem is a változtatásokat. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Én se úgy döltem el hogy elfelejtettem, hanem úgy hogy rángattam oszt nem jött ki. :)
Meg nagyon lassangurulni sem ajánlott beakasztva és csók. Plusz izgulósok felrakhatják másik felére a taposót.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

DH-ra használ itt valaki patentet? Mert még nem volt lehetõségem hegyre menni a géppel mióta rajta az spd és kissé tartok tõle,hogy milyen lesz vele. :D Fõleg az ugratás és az esés. Kiold idõben?

No para!!

sose volt spd-m de nagyon konyen meg lehet szokin,nekem is ez a pedál van elsõre jó lesz megfontolásból.
én 7e vettem,egyelõre bejön,igazán neálm uj váz nagyobb kormány meg az uj pedál miatt kb ujra tanulhatok bringázni,de már most gyorsabb vagyok vele mint voltam,bár a stopli helyét lehet h kéne variálni mert egy egész délutános dh után már zsibbad a talpam
levegõben kuvajó hogy akárhova fel tudod húzni a hátát akármi van
lábletételrõl meg le kell szokni,ha le akarod rakni akkkor már amugy is lassu vagy :)
esni..hát nem tudom..oldalt lépve kiold könyen..

én ugy csináltam hogy elsõ körben nagyon lazán hagytam,épp ne lötyögjön a csavar és minden körben huztam rajtuk egész addig hogy már rendesen erõ keljen hozzá hogy kilépjek.
most kb jó,lehet dönteni nem kell félni hogy kiold

szal hajrá!!

no para

eldõlés stb meg csak városi legenda,de nagyon balfasznakkelllenni hogy ne lépj ki..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Használnak, de nem mindig és nem mindenhol. Pld. 2007-ben Champéryben a pálya gyalogos bejárása után szinte mindenki "dobálta" lefelé:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
De az a baj, hogy ezt igazán csak õ tudja leszûrni..
Javíts ki ha tévednék, de számtalan DH-s használ spd-t...

Egyén válogatja. Ki kell probálni, és kalap.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Csak azért szóltam bele, mert a "kolléga" is DH menetben használná az SPD-t.
Én is egész jól megbarátkoztam az SPD-vel, de extrém bringázáshoz eszembe se jutna használni. Igaz én ilyenkor sokat "használom" a lábaimat.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
jó igaz, nem vagyok DH-s. ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Kérdezzétek meg KGÁdámot! Nem feltétlen fog egyetérteni veletek.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ahogy feljebb mondják. ha jól állítod be és megvana kellõ rutinmozdulat, akkor nincsen gond.. ;)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ha jo pedalod van, akkor rajtad mulik, hogy kiold-e, meg hogy milyen feszesre allitod a rugot. nem kioldas miatt a legnagyobbakat ugyis allo helyzetbol lehet esni :)

----

FÁJVÓ

----

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
DH-ra használ itt valaki patentet? Mert még nem volt lehetõségem hegyre menni a géppel mióta rajta az spd és kissé tartok tõle,hogy milyen lesz vele. :D Fõleg az ugratás és az esés. Kiold idõben?

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Bár lehet, hogy a "pedál" topicba kellett volna ezt feltennem, de az annyira kihalt...
Tehát egy "túrásan" felszerelt (Caprine Forest) montin akarok pedált cserélni. Most még a gyári (mûanyag) van rajta, de megmondom õszintén amit az kibírt a nyáron azon én is csodálkoztam (Bakonyba voltunk túrázni, csomaggokal, sátor stb. Kb 400km-t tekertünk, de az egyik este elkapott egy óriási vihar minket a hegyi utakon, nem sokat láttunk csak tekertünk a sáros-murvás komoly emelkedõkkel tarkított erdei úton. A lábam a szakadó esõben egyszer nem csúszott le a pedálról.)
Azért nem kísérteném tovább a szerencsémet és cserélnék.
Nem akarok SPD-t, mert a bicó egyébként napi használatban is van (és egyéb okok miatt sem).
A jelöltek: Bikepositive progress CNC (alias Wellgo)
Acor APD 2303 (ipari csapágy) Acor APD 2502 (ez is iparis)
Esetleg még B+ norma light (ez is iparis), de errõl minden helyen más-más kép szerepel (még a B+ 2008katalógusban is megkérdõjelezhetõ a kép megfelõsége). Ha az Ebike-n szereplõ képnek megfelelõ akkor OK, de a többi...
Szegecses platform pedálon is gondolkodtam, de egy kicsit féltem a cipõtalpat..