Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2009. March 18. - 10:28
voltak miatta vicces szituációk.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2009. March 18. - 08:47
Fél éve használok SPD-t, pár nap alatt megszoktam és rákattantam (szó szerint), egyszer estem csak, lassú menetben ballal kiszálltam, lelépés elõtt valami kis elkerülendõ cucc miatt a kormányt jobbra kifordítva a súlypont máris túloldalon volt, meg én is..., azóta erre is figyelek.
De mindenképpen ajánlom mindenkinek, egy pár esést megér.
Posted 2009. March 18. - 01:02
De mindenképpen ajánlom mindenkinek, egy pár esést megér.
Posted 2009. March 13. - 00:05
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2009. March 12. - 23:58
Posted 2009. March 12. - 23:29
Edit: Kicsit elbeszéltem a téma mellett...
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2009. March 12. - 23:26
Posted 2009. March 12. - 22:58
eldõlés stb meg csak városi legenda,de nagyon balfasznakkelllenni hogy ne lépj ki..
Te milyen városi legendáról beszélsz?
Szerintem akkor itt azok a fórumtagok, akik spd-t használnak, nagyon nagy százalékban "balfaszok". Én is.
Posted 2009. March 12. - 22:42
Ami zavar engem,hogy a platformnál mikor ugrottam a talpamat a közepére raktam a pedálnak,így meg kicsit fura érzés,de biztos meg lehet szokni.
Ha meg kanyarnál ki kell lépni,az szerintem csak gyakorlás kérdése.De majd élesben kiderül.
Ferenczi Máté s patenttel nyomja,asszem pont ilyennel mint amilyet vettem.
Amúgy nekem is új kormány,stucni úgyhogy szoknom kell nekem is a változtatásokat.
Posted 2009. March 12. - 22:15
Meg nagyon lassangurulni sem ajánlott beakasztva és csók. Plusz izgulósok felrakhatják másik felére a taposót.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2009. March 12. - 22:04
DH-ra használ itt valaki patentet? Mert még nem volt lehetõségem hegyre menni a géppel mióta rajta az spd és kissé tartok tõle,hogy milyen lesz vele. Fõleg az ugratás és az esés. Kiold idõben?
No para!!
sose volt spd-m de nagyon konyen meg lehet szokin,nekem is ez a pedál van elsõre jó lesz megfontolásból.
én 7e vettem,egyelõre bejön,igazán neálm uj váz nagyobb kormány meg az uj pedál miatt kb ujra tanulhatok bringázni,de már most gyorsabb vagyok vele mint voltam,bár a stopli helyét lehet h kéne variálni mert egy egész délutános dh után már zsibbad a talpam
levegõben kuvajó hogy akárhova fel tudod húzni a hátát akármi van
lábletételrõl meg le kell szokni,ha le akarod rakni akkkor már amugy is lassu vagy
esni..hát nem tudom..oldalt lépve kiold könyen..
én ugy csináltam hogy elsõ körben nagyon lazán hagytam,épp ne lötyögjön a csavar és minden körben huztam rajtuk egész addig hogy már rendesen erõ keljen hozzá hogy kilépjek.
most kb jó,lehet dönteni nem kell félni hogy kiold
szal hajrá!!
no para
eldõlés stb meg csak városi legenda,de nagyon balfasznakkelllenni hogy ne lépj ki..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2009. March 12. - 21:45
Posted 2009. March 12. - 21:41
Javíts ki ha tévednék, de számtalan DH-s használ spd-t...
Egyén válogatja. Ki kell probálni, és kalap..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2009. March 12. - 21:38
Én is egész jól megbarátkoztam az SPD-vel, de extrém bringázáshoz eszembe se jutna használni. Igaz én ilyenkor sokat "használom" a lábaimat.
Posted 2009. March 12. - 21:33
Posted 2009. March 12. - 21:03
Posted 2009. March 12. - 20:40
Posted 2009. March 12. - 14:34
Posted 2009. March 12. - 14:29
Posted 2009. February 07. - 22:12
Tehát egy "túrásan" felszerelt (Caprine Forest) montin akarok pedált cserélni. Most még a gyári (mûanyag) van rajta, de megmondom õszintén amit az kibírt a nyáron azon én is csodálkoztam (Bakonyba voltunk túrázni, csomaggokal, sátor stb. Kb 400km-t tekertünk, de az egyik este elkapott egy óriási vihar minket a hegyi utakon, nem sokat láttunk csak tekertünk a sáros-murvás komoly emelkedõkkel tarkított erdei úton. A lábam a szakadó esõben egyszer nem csúszott le a pedálról.)
Azért nem kísérteném tovább a szerencsémet és cserélnék.
Nem akarok SPD-t, mert a bicó egyébként napi használatban is van (és egyéb okok miatt sem).
A jelöltek: Bikepositive progress CNC (alias Wellgo)
Acor APD 2303 (ipari csapágy) Acor APD 2502 (ez is iparis)
Esetleg még B+ norma light (ez is iparis), de errõl minden helyen más-más kép szerepel (még a B+ 2008katalógusban is megkérdõjelezhetõ a kép megfelõsége). Ha az Ebike-n szereplõ képnek megfelelõ akkor OK, de a többi...
Szegecses platform pedálon is gondolkodtam, de egy kicsit féltem a cipõtalpat..