Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem is csinálta, új stoplival nem....lehet kopott már..-vagy húzzátok meg jobban a pedál rugóját

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

ami nekem fura, hogy néha kattog a pedál, olyan, mintha a stopli ugrálna fel-le a pedálban. pedig borzasztó erõsen van becsavarva a stopli...ez lehet azért, mert még nem kiforrott a technikám, és felfele húzásnál (csak ott jelentkezik) csak a stopliban bízom?

detto ugyanez. apro kis kattogas, inkabb baloldalon, de neha jobbon is, eros huzasnal, de tobbnyire kiszamithatatlan hogy mikor. en azota csereltem pedalt, stoplit es a cipoben levo rogzito lemezt is. csak a cipo maradt a regi. sztem amiatt lehet, hogy a talp meghajlik es a rogzito lemez is vele hajolva kattan egyet mint amikor egy badoglemezt hajlitanal vagyhat nem tudom mihez hasonlitsam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ezen a kritikus emelkedõn én is pörgetek és csak akkor jön elõ amikor nagyon megyek. Valószínû, hogy bennünk van a hiba. :)

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Nálam is ugyanez van, de csak baloldalt és mindig ugyanazon az emelkedõn. Érthetetlen.
(és a legjobb az egészben, hogy bal lábbal hajtok kört jobban)

szintén bal láb...az adott emelkedõ nem jellemzõ - inkább az, hogy amikor meredek emelkedõ van és azt próbálom ülve, erõbõl kihajtani, akkor kezdi el. vagy ha síkon nagyon rápörgetek a nagy áttételre.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ami nekem fura, hogy néha kattog a pedál, olyan, mintha a stopli ugrálna fel-le a pedálban. pedig borzasztó erõsen van becsavarva a stopli...ez lehet azért, mert még nem kiforrott a technikám, és felfele húzásnál (csak ott jelentkezik) csak a stopliban bízom?

Nálam is ugyanez van, de csak baloldalt és mindig ugyanazon az emelkedõn. Érthetetlen.
(és a legjobb az egészben, hogy bal lábbal hajtok kört jobban)

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
jobbra-balra van egy kis holtjátéka az SPD-nek, igen. nagyon minimális, és határozottan lehet érezni, hogy hol van az a pont, amin kiakad a pedál. elõre hátra nem szabadna lennie holtjátéknak.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok!

A felállás: 540-es pedál a gyári stoplival (SH51), shimano mt-41 cipõ, mindkettõ új, pár hetes, kb 60km van bennük.

A kérdésem: Normális, hogy a pedálba beakasztva jobbra-balra (forgatva) és elõre hátra kicsit tudom mozgatni a cipõt->stoplit?
Fel-le nem mozog és nagy erõkifejtésnél sem old ki (csak a normál mozdulatnál old), pedig legkönnyebbre állítva is próbáltam a pedált, most kicsit húztam a kioldási erõn, de ez a szabad mozgása a cipõnek ugyanaz.
Ez az elsõ spd szettem és nem tudom mi a normális.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
az oem-ekhez hozzá van(volt) csomagolva (ami jó áron kapható itthon az általában az) nekem a dobozosokban is volt...

de szerintem a dolog jelentõsége korántsem ér meg ennyi posztot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem se a dobozos, se a zacskós 520-hoz nem járt, pedig három pár is van a család bringáin szolgálatban. de nem is hiányzik. haverom meg ellenben kapott az 540 mellé, a dobozba.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Nekem is járt hozzá: ingyér bányászták egy doboz kacat mélyérõl :)

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

nekem az 540-eshez még járt pár éve.Ezek szerint már spórolnak vele.

nem spórolás
tudsz olyat venni amihez, jár, meg olyat is amihez nem jár....
bár én nem gyakran találoztam a "hozzájárós" verzióval, én az enyémet pl. egy kedves bringaboltostól kaptam (ingyéé)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
nekem az 540-eshez még járt pár éve.Ezek szerint már spórolnak vele.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Opcionális alkatrész, nem jár minden pedálhoz.
A dobozos kiszerelésût is nélküle árulják. Mellesleg az 540-s pedálnál is opcionális.:)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
elméletileg amúgy jár mindegyik pedálhoz[/QUOTE]

Elméletileg, mégse kaptam az 520-hoz.Pedig original volt.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

felrevezeto a taposo elnevezes. az a cucc lenyegeben a fenyvisszavero tartoja, masra nemigen szolgal, normal cipoben azon valo hajtasra alkalmatlan. gondolom a kulonfele eloirasok miatt talaltak ki, elvileg a pedalon asszem kell fenyvisszaveronek lenni.

hát nekem is van ilyenem, és bírja
persze nem sportszerû bringázásnál használom (hosszabb távon amúgy is kényelmetlen lenne a keskeny felület miatt), csak városi lóti-futira, arra nekem eddig bevált, persze vigyázok azért vele, nem verem oda, ilyesmi...
a léyneg, hogy szerintem az "alkalmatlan" jelzõ azért túlzás, annyira nem rossz

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Jó az a taposó, városi használatra persze. Raktam már kettõt is egy pedálra (mindkét oldalra), elképesztõen bután nézett ki, de használható :)
"Egy" hátránya van: csavarhúzó kell a leszedéséhez, kézzel lefeszítésnél tropára megy.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
hat igen, ugy ertem enis, hogy az a "taposo" a leggagyibb muanyag pedalnal is sokkal gyengebb, csak vegszuksegben es ovatos, lajtos tekeresnel hasznalhato, kulonben torik sztem hamar

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

egyébként kb arra van kitalálva ha veszel egy bringát vagy egy pedált az addig taposos bringádra és nincs nálad spd cipõ akkor hazáig el tudj vele tekerni....

nem hosszútávú használatra van tervezve, szerintem nem is alkalmas rá...

Üdv.

Mindenkinek nagyon köszönöm a gyors és segítõ válaszokat,eddig talán ez utóbbi magyarázat tünik a leg logikusabbnak.:beer:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
egyébként kb arra van kitalálva ha veszel egy bringát vagy egy pedált az addig taposos bringádra és nincs nálad spd cipõ akkor hazáig el tudj vele tekerni....

nem hosszútávú használatra van tervezve, szerintem nem is alkalmas rá...

elméletileg amúgy jár mindegyik pedálhoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

felrevezeto a taposo elnevezes. az a cucc lenyegeben a fenyvisszavero tartoja, masra nemigen szolgal, normal cipoben azon valo hajtasra alkalmatlan. gondolom a kulonfele eloirasok miatt talaltak ki, elvileg a pedalon asszem kell fenyvisszaveronek lenni.

Miért lenne alkalmatlan a hajtásra normál cipõben? Apámé lesz a mostani bringám, ezért párszor már odaadtam neki, felraktuk rá a taposót és 400km után semmi baja vele...