Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2009. July 03. - 08:20
Posted 2009. July 03. - 08:15
ami nekem fura, hogy néha kattog a pedál, olyan, mintha a stopli ugrálna fel-le a pedálban. pedig borzasztó erõsen van becsavarva a stopli...ez lehet azért, mert még nem kiforrott a technikám, és felfele húzásnál (csak ott jelentkezik) csak a stopliban bízom?
detto ugyanez. apro kis kattogas, inkabb baloldalon, de neha jobbon is, eros huzasnal, de tobbnyire kiszamithatatlan hogy mikor. en azota csereltem pedalt, stoplit es a cipoben levo rogzito lemezt is. csak a cipo maradt a regi. sztem amiatt lehet, hogy a talp meghajlik es a rogzito lemez is vele hajolva kattan egyet mint amikor egy badoglemezt hajlitanal vagyhat nem tudom mihez hasonlitsam.
Posted 2009. July 02. - 23:21
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. July 02. - 23:14
Nálam is ugyanez van, de csak baloldalt és mindig ugyanazon az emelkedõn. Érthetetlen.
(és a legjobb az egészben, hogy bal lábbal hajtok kört jobban)
szintén bal láb...az adott emelkedõ nem jellemzõ - inkább az, hogy amikor meredek emelkedõ van és azt próbálom ülve, erõbõl kihajtani, akkor kezdi el. vagy ha síkon nagyon rápörgetek a nagy áttételre.
Posted 2009. July 02. - 22:53
Nálam is ugyanez van, de csak baloldalt és mindig ugyanazon az emelkedõn. Érthetetlen.ami nekem fura, hogy néha kattog a pedál, olyan, mintha a stopli ugrálna fel-le a pedálban. pedig borzasztó erõsen van becsavarva a stopli...ez lehet azért, mert még nem kiforrott a technikám, és felfele húzásnál (csak ott jelentkezik) csak a stopliban bízom?
(és a legjobb az egészben, hogy bal lábbal hajtok kört jobban)
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. July 02. - 22:48
ami nekem fura, hogy néha kattog a pedál, olyan, mintha a stopli ugrálna fel-le a pedálban. pedig borzasztó erõsen van becsavarva a stopli...ez lehet azért, mert még nem kiforrott a technikám, és felfele húzásnál (csak ott jelentkezik) csak a stopliban bízom?
Posted 2009. July 02. - 21:55
A felállás: 540-es pedál a gyári stoplival (SH51), shimano mt-41 cipõ, mindkettõ új, pár hetes, kb 60km van bennük.
A kérdésem: Normális, hogy a pedálba beakasztva jobbra-balra (forgatva) és elõre hátra kicsit tudom mozgatni a cipõt->stoplit?
Fel-le nem mozog és nagy erõkifejtésnél sem old ki (csak a normál mozdulatnál old), pedig legkönnyebbre állítva is próbáltam a pedált, most kicsit húztam a kioldási erõn, de ez a szabad mozgása a cipõnek ugyanaz.
Ez az elsõ spd szettem és nem tudom mi a normális.
Posted 2009. June 24. - 22:24
de szerintem a dolog jelentõsége korántsem ér meg ennyi posztot
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. June 24. - 21:28
Posted 2009. June 24. - 14:50
Posted 2009. June 23. - 15:49
nekem az 540-eshez még járt pár éve.Ezek szerint már spórolnak vele.
nem spórolás
tudsz olyat venni amihez, jár, meg olyat is amihez nem jár....
bár én nem gyakran találoztam a "hozzájárós" verzióval, én az enyémet pl. egy kedves bringaboltostól kaptam (ingyéé)
Posted 2009. June 23. - 15:45
Posted 2009. June 23. - 09:40
A dobozos kiszerelésût is nélküle árulják. Mellesleg az 540-s pedálnál is opcionális.
Posted 2009. June 23. - 09:37
Elméletileg, mégse kaptam az 520-hoz.Pedig original volt.
Posted 2009. June 22. - 23:48
felrevezeto a taposo elnevezes. az a cucc lenyegeben a fenyvisszavero tartoja, masra nemigen szolgal, normal cipoben azon valo hajtasra alkalmatlan. gondolom a kulonfele eloirasok miatt talaltak ki, elvileg a pedalon asszem kell fenyvisszaveronek lenni.
hát nekem is van ilyenem, és bírja
persze nem sportszerû bringázásnál használom (hosszabb távon amúgy is kényelmetlen lenne a keskeny felület miatt), csak városi lóti-futira, arra nekem eddig bevált, persze vigyázok azért vele, nem verem oda, ilyesmi...
a léyneg, hogy szerintem az "alkalmatlan" jelzõ azért túlzás, annyira nem rossz
Posted 2009. June 22. - 23:38
"Egy" hátránya van: csavarhúzó kell a leszedéséhez, kézzel lefeszítésnél tropára megy.
Posted 2009. June 22. - 22:12
Posted 2009. June 22. - 21:51
egyébként kb arra van kitalálva ha veszel egy bringát vagy egy pedált az addig taposos bringádra és nincs nálad spd cipõ akkor hazáig el tudj vele tekerni....
nem hosszútávú használatra van tervezve, szerintem nem is alkalmas rá...
Üdv.
Mindenkinek nagyon köszönöm a gyors és segítõ válaszokat,eddig talán ez utóbbi magyarázat tünik a leg logikusabbnak.:beer:
Posted 2009. June 22. - 21:43
nem hosszútávú használatra van tervezve, szerintem nem is alkalmas rá...
elméletileg amúgy jár mindegyik pedálhoz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. June 22. - 20:08
felrevezeto a taposo elnevezes. az a cucc lenyegeben a fenyvisszavero tartoja, masra nemigen szolgal, normal cipoben azon valo hajtasra alkalmatlan. gondolom a kulonfele eloirasok miatt talaltak ki, elvileg a pedalon asszem kell fenyvisszaveronek lenni.
Miért lenne alkalmatlan a hajtásra normál cipõben? Apámé lesz a mostani bringám, ezért párszor már odaadtam neki, felraktuk rá a taposót és 400km után semmi baja vele...