Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
próbáld ki puhább ralpú cipõvel elõször

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Néha amikor tekerek, akkor amikor a jobb lábam lent van és kinyúlik, a térdem roppan egyet. Alapból rossz a térdem, és ropog, de nem ilyen irányú mozgásnál vagyis inkább terhelésnél. Ez lehetséges a rossz nyeregbeállítás miatt? Elvileg jól van belõve, tehát ami volt az oldalon cikk, úgy.

Illetve taposópedálom van, és a talpam külsõ éle egy idõután elkezd fájni, kemény talpú cipõben tekerek, mert elvileg az jobb tekerésre. Erre valami megoldás?

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Elkezdett fájni a bal térdem tekerés közben. Pontosabban nem is a térdem
hanem a hátul a térdhajlatban.
Mi lehet az oka?
Eddig nem volt ilyen gondom.
A bicajba új teló került illetve a stucni lett megfordítva(korábban már használtam így is)
de ezek olyan 1-2 cm-es magasságváltozást okozhattak.
Nem hinném, hogy ez lehet az oka.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Neki nincs semmi gondja ezzel a megoldással. Azért gondolj bele egy váltócipõ azaz SPD-vel megérkezik tegyek bele szagosan a szekrényébe? Mégsem teheti ki bárhova szellõzni.

Kb. annyira szaglik mint egy bármilyen cipõ otthon. Én berakom a szekrénybe, vagy az íróasztalom alá és még sosem szaglott. És ezzel együtt cserélem a pólót, nadrágot (ha nem rövid) és zoknit is.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Neki nincs semmi gondja ezzel a megoldással. Azért gondolj bele egy váltócipõ azaz SPD-vel megérkezik tegyek bele szagosan a szekrényébe? Mégsem teheti ki bárhova szellõzni.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Párom is egyoldalast használja, mégsem mehet a munkahelyre SPD cipõvel. Viszont egyéb szabadidõs használatra a másik oldalon ott az SPD, így nagyon bevált neki.

Megoldás:váltócipõ (és még higénikus is);)

Én nem szivatnám magam ezzel feles megoldással.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Párom is egyoldalast használja, mégsem mehet a munkahelyre SPD cipõvel. Viszont egyéb szabadidõs használatra a másik oldalon ott az SPD, így nagyon bevált neki.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Az egyoldalas patentpedálok mennyire használhatóak? Van valakinek tapasztalata róluk?
pl.: Shimano PD-M324

Használható, de inkább városban, mert terepen többet nyújt egy 520/540.

A pedál úgy áll alapban a tengelyen, hogy spd és normál cipõvel is egyértelmû a rálépés (tapasztalat)

Létezik tovább fejlesztett (és jóval drágább) változat is: PD-A530

Trekkingekhez ideális lehet.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Én hagyományos pedállal már nem tudok normálisan tekerni!

Üdv.

-Nekem is nagyon jól beváltak az 520-as pedálok és a Bontrager Race cipõ és már nehezen tudnék vissza szokni a rendes pedálra.:cool2:
-Nem hittem volna hogy ilyen könnyen és hamar hozzá szokok az SPD hez.:lick:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Én hagyományos pedállal már nem tudok normálisan tekerni!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én mióta feltettem az spd pedált, azóta csak néhányszor mentem taposópedálos cajgával, de miunannyiszor nagyon hiányzott az spd.

Cipõválasztásra viszont figyelj, ha sokat gyalogolsz bicózás mellett-közben, vásárolni, túrázni is mész vele, akkor olyan cipõt vegyél amiben lehet rendesen járni is.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Nem azt mondom, hogy egybõl vegyél Xtr-t de az ilyenek még kezdésnek
is gyengék.
Vegyél legalább egy PD-M520-ast az legalább mûködik rendesen és azzal
szinte biztosan meg fogod szeretni az spd-t mert az ilyen keretes hülye
félmegoldásokkal szerintem csak meg fogod utálni még mielõtt ráéreznél
az ízére.
Én pár hónapja hajtok egy 540-est és bejön.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát kb. mint a négyévszakos gumik.

Nehezebbek mint a a kétoldalas spd-k vagy a hagyományos pedálok.

Ha megszereted az spd-t nem fog kelleni. A boltig úgyis le tudsz ugrani krokodilosszandálban is spd-vel. Ha meg nem érzed az spd-t biztonságosnak, akkor...

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Az egyoldalas patentpedálok mennyire használhatóak? Van valakinek tapasztalata róluk?
pl.: Shimano PD-M324

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Na megvolt az elsõ esésem spd-vel, majd 3000 km-t "vártam" rá, de legalább nem látta senki a barátnõmön kivül. De az én hülyeségem volt emelkedõ végén padka, egyik láb kiold ellenkezõ irányba dölõk pont rá a padkára.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
engem meg már vagy 10x biztosan megmentett az eséstõl az, hogy befele is old a pedál. jellemzõ szituáció az, amikor úgy áll meg az ember, hogy nem készül rá igazán (fáradt és piroslámpa vagy éppen elpörög a kerék) - és akkor eldõlés közben rángat, mint a hülye, és sokszor befele old ki. de pl. elõrefele borulásnál is nekem általában befele oldott ki...

mondjuk van 40es lábam, szóval akárhogy is oldok ki befele, max a vázcsöveket rugdoshatom meg...:D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Lehet, pont azért nem írják, h befelé is old, hogy ne nagyon akarjanak a kerekek/váz csövek közé belépni a nagy próbálkozás közben a rutinos sporttársak.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

És akkor ez most hibás? No majd megpróbálok csinálni egy videót róla, hogy becsatolt cipõnél mennyi a forgó és az elõre hátra holtjáték. Ha hiba akkor ez garanciális hiba?

a jobbra balra holtjatek normalis, azt hivjak kioldasi szognek ha jol tevedek, es pedaltol fugg hogy mekkora. regebben illetve az orszagutisoknal a kisebb volt a "divat", ilyenkor szinte teljesen fixalva van a labfej, sztem ez eleg kenyelmetlen es az izuleteknek sem tesz jot.

elore-hatra holtjateknak ujonnan sztem nem nagyon szabadna lennie.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
És akkor ez most hibás? No majd megpróbálok csinálni egy videót róla, hogy becsatolt cipõnél mennyi a forgó és az elõre hátra holtjáték. Ha hiba akkor ez garanciális hiba?

jobbra-balra van egy kis holtjátéka az SPD-nek, igen. nagyon minimális, és határozottan lehet érezni, hogy hol van az a pont, amin kiakad a pedál. elõre hátra nem szabadna lennie holtjátéknak.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
masik dolog: miert irjak shimanoek az SH51-es stoplinal, hogy

"These cleats only release when the heel is twisted outward.
They will not release if the heel is twisted in any other direction."

amikor ez nem igaz. A pedal is szimmetrikus, a stopli is, barki kiprobalhatja h befele forditva (persze csak ha fent van a pedal, hogy a hajtokartol el tud forditani) is ugyanugy kiold. Inkabb azt kene irniuk, hogy old ez befele es kifele forditva is, de ha nem vagy teljesen huje nyilvan kifele fogsz kicsatolni..

http://bike.shimano....69830672281.pdf