Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Bringa Butik, Pista szerintem mindent megszerezz ami shimano

köszi, jó ötlet, rá nem is gondoltam

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

hát az egyenlõre nem tûnik egyszerûnek, meg shimanot (vagy inkább velotrade-et) ismerve biztos horror áron

de köszi, azért próbálkozom

Bringa Butik, Pista szerintem mindent megszerezz ami shimano
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

A Crank Brothers MXR pedálról van valakinek véleménye? Mert elég könnyû, és olcsó is. Miben tud kevesebbet mondjuk egy C-nél, vagy egy SL-nél?
Ha a stoplit úgy rakom fel, hogy nehezebben oldjon ki, akkor is sokkal jobban lötyög a lábam benne, mint egy SPD rendszerûnél? Mi ennek az elõnye? Kioldani könnyû benne?

Nekem van C és SL is, MXR nincs. Érzésre is más a kettõ, az SL-nek jobb a minõsége, máskép kattan, jobban egyben van. A C-n érzõdik, hogy nem raktak bele annyi anyagot (és mérnöki órát?), ehhez képest az MXR még lejjebb van. Tigrishez csatlakozva minima C, de inkább SL.

A tehén farka is lötyög, mégsem esik le. Más, meg kell szokni, elõször nekem is furcsa volt.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A Crank Brothers MXR pedálról van valakinek véleménye? Mert elég könnyû, és olcsó is. Miben tud kevesebbet mondjuk egy C-nél, vagy egy SL-nél?
?

tartósságban
de lényegesenû
hanyagold sztem

ha habverõ akkor inkább a komolyabbak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ha a stoplit úgy rakom fel, hogy nehezebben oldjon ki, akkor is sokkal jobban lötyög a lábam benne, mint egy SPD rendszerûnél? Mi ennek az elõnye? Kioldani könnyû benne?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

sztem ilyet lehet kulon rendelni shimanoektol.

hát az egyenlõre nem tûnik egyszerûnek, meg shimanot (vagy inkább velotrade-et) ismerve biztos horror áron

de köszi, azért próbálkozom

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Ha senkinek sincs ilyenje, legalább egy esztergályost ajánljatok légyszi!!!

sztem ilyet lehet kulon rendelni shimanoektol.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Ha senkinek sincs ilyenje, legalább egy esztergályost ajánljatok légyszi!!!

köszi

Nincs véletlenül valakinek rossz, kiszanált Shimano Spd pedálja?
424-esem van és eltört a tengelybefogó/rögzítõ mûanyag henger, amit körmöskulccsal lehet ki/be szerelni, ez rögzíti a tengelyt a pedáltestbe. Asszem 505-ösé, és 520-asé is ugyanilyen, de lehet, hogy a többié is passzol hozzá.
.

Dr. Opout

Dr. Opout

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

ha jól sejtem akkor
Silver
és
bLack

ha tévedek majd a kompetens kollégák kijavítanak

Erre én is gondoltam, de elég buta dolog ez estben, ha a gyártói honlap két típusként, és nem, egy típus két színváltozataként jeleníti meg a terméket, megtévesztve ezzel az adatokra éhezõt...kösz azért, további ötleteket is várnék minndenesetre.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Jelentés a magnéziumtestû Xpedo pedálról: semmi baja a magnéziumtestnek. Nem "málik szét".
Viszont van egy gondom: a bal pedál egyik felébe nem dokkol be a cipõm. A Mátra Maratonon szedtem össze ezt a problémát. Másik pedállal már kipróbáltam, és azon mindkét oldalra bedokkolt, így kizártam a stopli kopását.
Mi lehet a baj?

Nézd meg a rugót azon az oldalon, nincs-e vmi anomália (kosz, beszorult kavics, stb). És egy kis WD40 sem árt néha neki, legalábbis nálam bevált.
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Jelentés a magnéziumtestû Xpedo pedálról: semmi baja a magnéziumtestnek. Nem "málik szét".
Viszont van egy gondom: a bal pedál egyik felébe nem dokkol be a cipõm. A Mátra Maratonon szedtem össze ezt a problémát. Másik pedállal már kipróbáltam, és azon mindkét oldalra bedokkolt, így kizártam a stopli kopását.
Mi lehet a baj?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Üdv! Megköszönném, ha valaki felvilágosítana, mi a különbség az M520 S és az M520 L közt. Néztem a gyártó honlapját, de a technikai adatok valamiért nem jelennek meg az L -nél.

ha jól sejtem akkor
Silver
és
bLack

ha tévedek majd a kompetens kollégák kijavítanak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dr. Opout

Dr. Opout

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv! Megköszönném, ha valaki felvilágosítana, mi a különbség az M520 S és az M520 L közt. Néztem a gyártó honlapját, de a technikai adatok valamiért nem jelennek meg az L -nél.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Nincs véletlenül valakinek rossz, kiszanált Shimano Spd pedálja?
424-esem van és eltört a tengelybefogó/rögzítõ mûanyag henger, amit körmöskulccsal lehet ki/be szerelni, ez rögzíti a tengelyt a pedáltestbe. Asszem 505-ösé, és 520-asé is ugyanilyen, de lehet, hogy a többié is passzol hozzá.

Kérem jelentkezzen, ha valaki tud ebben segíteni. Vagy ha tudtok Bpn esztergályost azt is köszi, mert nem egy bonyolult dolog legyártani sem.

köszi elõre is!
kolin

Nem hinnném.

Hali aza kérdésem lenne, hogy az spd pedálnál amibe bekapcsolom a cipöt aza kis fém egyike elgörbült és, hogy lehetne-e csak azt cserélni a pedálba?:S:S

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hali aza kérdésem lenne, hogy az spd pedálnál amibe bekapcsolom a cipöt aza kis fém egyike elgörbült és, hogy lehetne-e csak azt cserélni a pedálba?:S:S

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

Ha most akartok cipõt és pedált venni, Shimano cipõhöz adnak ajándék pedált:
http://www.lanchaloz...l=akciok&kezd=0

Nem akarom elvenni a kedved de igen nem is biztos hogy él illetve én
2 párat is vettem az egyik több mint 1 a másik bõ 1,5 hónap múlva
került hozzám mert elfogytt a pedáljuk a másik cipõt meg rendelni kellett.

zeezoltano: azóta kiderült, hogy az inhüvely húzódott meg a térdhajlatba.
lépcsõt másztam vállamon a bicajjal 2x egymás után elég nagy tempóba
és az tett be neki.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Elkezdett fájni a bal térdem tekerés közben. Pontosabban nem is a térdem
hanem a hátul a térdhajlatban.
Mi lehet az oka?
Eddig nem volt ilyen gondom.
A bicajba új teló került illetve a stucni lett megfordítva(korábban már használtam így is)
de ezek olyan 1-2 cm-es magasságváltozást okozhattak.
Nem hinném, hogy ez lehet az oka.

Próbálj engedni a nyeregcsövön 1-2 cm-t lehet hogy magas.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ez tuti él még? 2 hónapja van már szerintem...

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Ha most akartok cipõt és pedált venni, Shimano cipõhöz adnak ajándék pedált:
http://www.lanchaloz...l=akciok&kezd=0
Hegyibringás = Kerekes Jeti

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Oké, ma majd letesztelem. Csak olvastam, hogy edzõcipõ nem jó tekeréshez, mert keménytalpú kell. Köszi!