Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Ugyanazt, csak elotte kioldod az spd-t.

ez az elmélet, you know:) ami elromolhat, az el is romlik. mindenkinek csak eséskor nem nyílik ki az spd :D

ja, és a dx-szel is lehet húzni, tapasztalat;)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

de pl mit csinal az ember nagysebessegu kanyarnal, amikor a labam leteszem neha, hatha csuszik?

Ugyanazt, csak elotte kioldod az spd-t.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem kötelezö az spd pedál, de az Univegára az kellene.

Kemény terepen nem cserélném semmiért le a DX et. Leléphetsz bármikor (spd-vel is tudom...), nagy felület -> lehet nyomni :D és csak az elején rázza le a lábad (megszokható)

jól müködö középmegoldás sajnos nincs.

megneztem a weboldaladat, azon vegulis s1 szintu helyeken szoktunk turazni (kisse sziklas, gyokeres). az s5on meg ugy latom ugyis mind1, hogy leteszed -e a labad. :D

de pl mit csinal az ember nagysebessegu kanyarnal, amikor a labam leteszem neha, hatha csuszik?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Nem kötelezö az spd pedál, de az Univegára az kellene.

Kemény terepen nem cserélném semmiért le a DX et. Leléphetsz bármikor (spd-vel is tudom...), nagy felület -> lehet nyomni :D és csak az elején rázza le a lábad (megszokható)

jól müködö középmegoldás sajnos nincs.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
egylábat már toltam vele step-upon. igaz nem direkt :D

hegyre spd kell :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Vázpörit milyen lehet vele rúgni... :D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
dettó...felfelé lehet vele húzni....lefelé nem rázza le a pedálrol a lábamat a rázós terep sem....sztem mindenben jobb....kivéve dirt-re de nem hiszem h azzal a bicajjal asztalos ugratók fölött repkedne bárki is...:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sose gondoltam hogy nekem spd kell. aztan kiprobaltam, es mar nem mennek vissza.

+1 a spd mellett.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
de nem mindenki sorozatfüggõ :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
pod :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
A kerékpár patentpedál nélkül, olyan, mint a Dallas Bobby nélkül!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

haveroknal nem lattam annyi elonyet egy turan - kicsit nehezebb terepen paraznek is vele. a versenyek meg nem nagyon erdekelnek :)

Egy éve még én is hasonlóképp gondoltam. Most már más a véleményem. :) Szóval, +1 szavazat az SPD mellett. Jó kis bicaj!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
CB 5050X-el van valakinek tapasztalata? Mtbr-en nagyon lehúzták... :S

Nem akarok ennyit pedálért kiadni, Deore hajtómûvel adják. Karcokat alig láttam rajta, nagyon nem használhatták.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
Az SPD-kompatibilis stoplik az SPD-kompatibilis pedálokkal mûködnek, de ha kipróbálod úgyis kiderül.
Én használtam már régi Ritchey (asszem V2-es) pedált Shimano stoplival és fordítva, meg Wellgohoz is. Shimano stoplit próbáltam rengeteg SPD-kompatibilis pedállal, és mindegyikkel jól mûködött.

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
köszi a választ, megnyugodtam :)

syncros pedált használok egy ezeréves ricsi stoplival, mrt nem tudtam kioperálni a cipõbõl. tökéletesen teszi a dolgát, de hajtottam már shimano pedállal szerelt gépet is minden probléma nélkül. teljesen kompatibilisek egymással(legalábbis ezt tapasztaltam).

Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:
Ritchey spd pedált használok Ritchey stoplival. A kérdés: ez a stopli mennyire mûködik, mûködne más gyártmányú pedálokkal, pl.Shimanóval, Bikepositive-val, stb. ???

syncros pedált használok egy ezeréves ricsi stoplival, mrt nem tudtam kioperálni a cipõbõl. tökéletesen teszi a dolgát, de hajtottam már shimano pedállal szerelt gépet is minden probléma nélkül. teljesen kompatibilisek egymással(legalábbis ezt tapasztaltam).

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 posts
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne:
Ritchey spd pedált használok Ritchey stoplival. A kérdés: ez a stopli mennyire mûködik, mûködne más gyártmányú pedálokkal, pl.Shimanóval, Bikepositive-val, stb. ???
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
oks, köszi!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

stopli csavarját érdemes-e halvány zsírral ellátni szereléskor, vagy inkább hanyagoljam? Csak azért kérdem, mert jó kis procedúra volt most kiszerelni a már nemtom hányéves szarrákopott stoplit/csavart. Viszont az se lenne túl mókás ha a zsír miatt elmozdulna esetleg a cucc.

Érdemes, én rendesen be szoktam zsírozni. Volt már olyan, hogy zsír nélkül raktam össze, aztán stoplicserénél a csavarral együtt kijött a menet is a cipõben lévõ lemezbõl, mert összerohadt az egész.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
stopli csavarját érdemes-e halvány zsírral ellátni szereléskor, vagy inkább hanyagoljam? Csak azért kérdem, mert jó kis procedúra volt most kiszerelni a már nemtom hányéves szarrákopott stoplit/csavart. Viszont az se lenne túl mókás ha a zsír miatt elmozdulna esetleg a cucc.