Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

kösz Drusza

aszt a Sam Hill modellt már egysze ki is néztem asszem a fritz újságban, csak most nem volt meg hogy így hiják...

Helyedben a "freerider" szériát nézegetném. Az "Impact-ek," mint a "Sam Hill" változat is, DH-s topánka, túrázós tekerésre nem az igazi.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Kb. ot eve boldog spd felhasznalo vagyok, egy dolog hianyzik csak, hogy sosem tanultam meg igazan nyuszizni. Akaratlanul is a kotessel emelem a hatso felet a gepnek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

http://www.fiveten.com/

footwear/freeride

kösz Drusza

aszt a Sam Hill modellt már egysze ki is néztem asszem a fritz újságban, csak most nem volt meg hogy így hiják...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

egy link esetleg róla ?

köszi :)

http://www.fiveten.com/

footwear/freeride

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Vagy ha jót akarsz magadnak spd nélkül akkor platform pedál five ten cipõvel. Egyre többen használják, és istenítik.

egy link esetleg róla ?

köszi :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez az elmélet, you know:) ami elromolhat, az el is romlik. mindenkinek csak eséskor nem nyílik ki az spd :D

ja, és a dx-szel is lehet húzni, tapasztalat;)

Az spd bicajozni van, nem pofára esni :)

(még akkor is kioldott, mikor az elsõ kerék kicsúszott és reflexbõl letettem a lábam)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de pl mit csinal az ember nagysebessegu kanyarnal, amikor a labam leteszem neha, hatha csuszik?

Errõl a nyári tihanyi dh verseny jut eszembe. Magyar gyerek lábát kirakva -1-gyel kanyarodik, külföldi nagymenõ meg mindkét lábával a pedálban sokkal gyorsabban beveszi a kanyart.
Le lehet vonni a következtetést.

A sebesség mindent megold.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Én kb 1 éve használok spd t dh-ra, de soha többet nem mennék platformmal. Az spd egy más kategória, egyszerûen sokkal gyorsabb vagy vele mindenhol, és igen nem kell folyamatosan a lábadra is koncentrálni, hogy le ne csússzon. Ugrásoknál is sokkal jobban tudod mozgatni az egész bringát.Én estem már elég szépeket spd-vel, volt nem egyszer olyan is, hogy nem oldott ki teljesen vagy egyik lábam full a pedálban maradt, de még így sem tört ki sohasem a bokám, még csak meg sem rándult.Az elején sokat kell vele gyakorolni a kanyarodás, egy lábazásokat: minél gyorsabb ki be oldást, és ha jól megy, ez kemény másodperces elõnyöket is hozhat egy dh versenyen akár egy taposóhoz képest.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen pedal/cipo kombot ajanlanatok? Shimano PD-M540?
stopliszettbol melyiket? van ertelme a tobbfele kioldonak?

az univegahoz
http://forum.bikemag...postcount=11675

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

termeszetesen :)

voltam en is fiatal. piros csillagos merev polarX plusz boxxer :D Matra sipalyan 50+ Km/h

hat "razos" dolgokban akkor sokmindent megmagyaraz :) en is jottem le merevvazassal szilas reszeken, de max az oldotta meg a gondot, hogy nagyobb sebesseggel csapattam at rajta, es akkor kevesbe razott. ill annyira markoltam a kormanyt, hogy a vegen elgemberedtek az ujjaim.

ossztelosnal ehhez sokkal durvabb terep kell: pedalnal ezert sose volt gond ilyen szempontbol (turan persze). az en helyzetemben inkabb a hajtas hatekonysagaban latom az elonyet.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
Hát én legalább 7 éve használok patentpedált (régebben CC most DH), és még soha nem volt olyan, hogy esésnél nem oldott volna ki, pedig elég erõsre van állítva a rugó. Na jó egyszer, amikor hátsó keréken ugrálva hanyatt estem. De ha nem egyenesen elõre, vagy hanyatt esel, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy ne csavarodjon meg oldalirányba a lábad annyira, hogy ne oldjon ki. Én legjobban azért szeretem, mert rázós terepen is lehet vele gyorsítani, vagyis izomból meg tudod húzni a pedált FELFELÉ is(vagy amerre akarod), amit egy platformmal nem tudom hogy kivitelezhetõ, fõleg, ha még feszíteni is kell, hogy ne rázódjon le a lábad. Arról nem is beszélve, hogy sokkal közvetlenebb kapcsolat van a láb és a pedál között.
Szoktam platformmal is menni, de mindig bebizonyosodik számomra, hogy jobb a patent, legalábbis nekem. Versenyen is próbálgattam, de még egyenesbe is gyorsabbnak érzem magam patenttal, valószínûleg a lábam stabilsága miatt.

Aki meg nem használt huzamosabb ideig patentpedált, az ne is fikázza! Persze ettõl függetlenül nem mindenkinek jön be...

rbalint88: "ja, és a dx-szel is lehet húzni, tapasztalat"

Valamennyire biztosan, de nem tudod úgy erõbõl megtépni a pedált, fõleg mondjuk teljesen függõleges irányba.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
termeszetesen :)

voltam en is fiatal. piros csillagos merev polarX plusz boxxer :D Matra sipalyan 50+ Km/h
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

regen amig a polarx-szel lejtoztem volt egy par gyors koves lefele ahol azert szepen elpattogtam a pedalrol. na az a halalfelelem. elveszted az uralmat, visszaseggelsz a nyeregbe ami szepen lecsoffad, pedalszegecsnyomok a sipcsonton... spd-vel ilyen nincs. :)

es nekem a kezdetekkor sem volt olyan hogy nem birtam kicsatolni es elborultam oldalra. leglazabbra veszed a rugoerot, es eszben tartod ha valami rizikos resz jon hogy be vagy kotve. es inkabb kicsatolsz akkor is amikor nem kellene. aztan hozzaszoksz, erosebbre veszed a rugoerot, es termeszetesse valik hogy a sarkadat forditod kifele, nem a talpadat emeled felfele.

merevvazasrol beszelsz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
regen amig a polarx-szel lejtoztem volt egy par gyors koves lefele ahol azert szepen elpattogtam a pedalrol. na az a halalfelelem. elveszted az uralmat, visszaseggelsz a nyeregbe ami szepen lecsoffad, pedalszegecsnyomok a sipcsonton... spd-vel ilyen nincs. :)

es nekem a kezdetekkor sem volt olyan hogy nem birtam kicsatolni es elborultam oldalra. leglazabbra veszed a rugoerot, es eszben tartod ha valami rizikos resz jon hogy be vagy kotve. es inkabb kicsatolsz akkor is amikor nem kellene. aztan hozzaszoksz, erosebbre veszed a rugoerot, es termeszetesse valik hogy a sarkadat forditod kifele, nem a talpadat emeled felfele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem esesrol irt. :)

az esesek nagy reszenel mindig az a gond, hogy olyan hirtelen tortenik, hogy arra sincs idom, hogy reagaljak ra, nem az, hogy kiszedjem a labam. hogy igy visszagondolok az utobbi "majdnem" esesekre, spdvel tuti bukta lett volna belole.

de egyszer kiprobalom biztosan. a platformpedal nekem tetszett, lefele franko.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Na ja, csak a 5.10-t nem hosszabb távú tekerésre találták ki, hanem lejtõzõs, ugrálós felhasználásra.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Vagy ha jót akarsz magadnak spd nélkül akkor platform pedál five ten cipõvel. Egyre többen használják, és istenítik.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem kell levenni a lábat, hanem meg kell tanulni spd-vel kanyarodni.

ON
én olyan bringával nyomulok, amin van spd vagy klipsz. kivéve az utcázós plolarx :)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ez az elmélet, you know:) ami elromolhat, az el is romlik. mindenkinek csak eséskor nem nyílik ki az spd :D

ja, és a dx-szel is lehet húzni, tapasztalat;)

plusz egy pont a paltformra
DX:love1:

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

de pl mit csinal az ember nagysebessegu kanyarnal, amikor a labam leteszem neha, HATHA csuszik?

Nem esesrol irt. :)