Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem pl utcai 45, shimano 46 :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor menj be egy boltba es probalgass fel parat. nekem a shimano cipom ugyanugy 43-as mint az utcaim.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Itt meg akkor jön a másik okosság, hogy próba nélkül elég kockázatos vásárolni. Ahány gyártó, annyi méret.

fele-ketharmad aron lehet bevallalom. keves olyan cipo van, ami adott meretnel nem passzol a labamra :)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Talán ez az egyetlen alkatrész amit nem érdemes rendelni, mert ha nem lesz kényelmes, sokkal többet buksz mint amennyit spórolhatsz.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

koszonom a tanacsokat :) ez alapjan ezek az olcsobb shimano cipok (mtxx) nem jok?

Nekem van egy sétálósabb olcsó shimano, megy egy Sidi....
jó a shimano, én szeretem

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

akkor asszem megint kintrol rendelek :) itt pontosan akkora meretut erdemes venni, mint cipoben kellene?

Itt meg akkor jön a másik okosság, hogy próba nélkül elég kockázatos vásárolni. Ahány gyártó, annyi méret.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Már sokszor leírták, cipõn nem érdemes spórolni. Nekem az elsõ cipõm a legalapabb Shimano országúti modell volt, nem esett jól benne bringázni.

akkor asszem megint kintrol rendelek :) itt pontosan akkora meretut erdemes venni, mint cipoben kellene?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Már sokszor leírták, cipõn nem érdemes spórolni. Nekem az elsõ cipõm a legalapabb Shimano országúti modell volt, nem esett jól benne bringázni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszonom a tanacsokat :) ez alapjan ezek az olcsobb shimano cipok (mtxx) nem jok?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
van aki ráérez, van aki sajnos nem... de szerintem, az utóbbi elég ritka...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

csak spd-vel szerintem stresszesebb a szitu és leblokkol az agy, amikor ki kellene akasztani... így mindenképp borulás lesz belõle.
szerintem egy idõ után már rutinná válik a mozdulat és simán megy.

nem most kell kitalálnunk a megfelelõ spd használati technikát, úgyhogy ezen nem veszünk össze :)

Én csak a saját tapasztalataimat írtam le. Én elõbb megtanultam egyhelyben állni vizsonylag tûrhetõen, majd mikor spd-re váltottam egyszerûen elmaradt ez az elborulok para. Ha kicsit mókolni kellett a kioldással, hát mókoltam kényelmesen megállás után :)

Haverommal együtt vettük, és õ sajnos esett-kelt, és a mai napig bizonytalan vele megállásnál.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Én ezt pont arra írtam, hogy sokan (ismerõst látva, vagy ahogy olvasom itt a fórum hozzászóláokat, meg tanácsokat) még hosszabb használat után is ezt a módszert alkalmazzák, mert félnek, hogy borulnak.

Ezért javasoltam az egyhelybenállás gyakorlását, és akkor az elsõ méterektõl fogva normálisan fogsz tudni megállni, anélkül, hogy a kocsik közé borulnál.

De persze kinek a pap, kinek a papné.

csak spd-vel szerintem stresszesebb a szitu és leblokkol az agy, amikor ki kellene akasztani... így mindenképp borulás lesz belõle.
szerintem egy idõ után már rutinná válik a mozdulat és simán megy.

nem most kell kitalálnunk a megfelelõ spd használati technikát, úgyhogy ezen nem veszünk össze :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem, nyáron Balatonon. :) Nagyon élveztem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

És én konkrétan f*snék platformmal, hogy mikor rázza le a lábamat a pedálról lefele, amibõl szépet lehet esni.

mármint amikor döngetsz lefelé a tisza gátról, oszt dobálnak az ürgetúrások ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

azért amikor valaki tanulja még az spd-t inkább oldja ki megállás elõtt, minthogy beboruljon az autók közé... igen, láttam már ilyen miatt esést.
ahogy egyre többet használja, majd úgyis rutinná válik a kilépés és majd csak azt veszi észre, hogy megállás elõtti másodpercben fordítja a bokáját.

Én ezt pont arra írtam, hogy sokan (ismerõst látva, vagy ahogy olvasom itt a fórum hozzászóláokat, meg tanácsokat) még hosszabb használat után is ezt a módszert alkalmazzák, mert félnek, hogy borulnak.

Ezért javasoltam az egyhelybenállás gyakorlását, és akkor az elsõ méterektõl fogva normálisan fogsz tudni megállni, anélkül, hogy a kocsik közé borulnál.

De persze kinek a pap, kinek a papné.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sok embert látok, hogy már megállás elõtt kioldanak, de ezt a módszert nem javaslom, egyrészt mert hülyén néz ki, másrészt mert nem túl célravezetõ.

azért amikor valaki tanulja még az spd-t inkább oldja ki megállás elõtt, minthogy beboruljon az autók közé... igen, láttam már ilyen miatt esést.
ahogy egyre többet használja, majd úgyis rutinná válik a kilépés és majd csak azt veszi észre, hogy megállás elõtti másodpercben fordítja a bokáját.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Nekem is shimano M122 van csak fekete fehér.
Jó kis darab én abszolut meg vagyok vele elégedve.
Talán annyi, hogy gyalogolni benne 1 hosszabbat
nem 1 álom... na de nem is erre találták ki.
Viszon tényeleg szellõzik ahogy kell ami nyáron
igen csak jó.
540es pedállal használom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
SH-M 075 van 3. éve, teljesen jó. Nyáron hamar kiszárad, ha összeretkelem.
De mihelyst egy kis hideg jön, platform és bakancs.
520-as pedállal teljesen jól elvannak, még sárosan is.

És én konkrétan f*snék platformmal, hogy mikor rázza le a lábamat a pedálról lefele, amibõl szépet lehet esni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
cipo olyan dolog hogy aminek kemenyebb talpa van [muanyag vagy karbon] azzal hatekonyabban tekersz, de kenyelmetlenebb benne setalni.

a csatossal precizebben be tudod allitani a feszesseget, es mindig ugyanannyira fogja a labadat, nem ugy mint a tepozaras, viszont azon nincs is ami elhajlik/eltorik/telemegy sarral es nem mukodik. csat csere nem tul olcso, plusz neha melo uj csatot talalni.

dragabb cipok csatosak, van az elejen ket stopli ami altalaban cserelheto [ha elkoptatod oket], konnyebbek, jobb [kenyelmesebb] talpbetetuk van. [asszem a specialized jofele BG talpbetetje majdnem egy olcso cipo araban mozog]

nekem shimano M122 van nyarinak es MW02 telinek

Feltöltött kép Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

figyeld az akciókat
volt olyan nem is olyan rég hogy adták a cipõhöz a pedált
13-15 K-ból meg lehetett a dolog
ha meg nem jön be, a cipõt kis barkáccsal tudod használni, spd pedált meg el lehet adni

cipobol milyet? mit kell figyelni? erdemes pl itt nagyobb meretet venni?
van ertelme a tobbfele keppen kioldhato verzionak? tehat ami nem csak a sarok kiforditasara ereszt.