Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2009. november 25. - 13:42
Írta 2009. november 25. - 13:38
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 25. - 13:25
Itt meg akkor jön a másik okosság, hogy próba nélkül elég kockázatos vásárolni. Ahány gyártó, annyi méret.
fele-ketharmad aron lehet bevallalom. keves olyan cipo van, ami adott meretnel nem passzol a labamra
Írta 2009. november 25. - 13:24
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2009. november 25. - 12:58
koszonom a tanacsokat ez alapjan ezek az olcsobb shimano cipok (mtxx) nem jok?
Nekem van egy sétálósabb olcsó shimano, megy egy Sidi....
jó a shimano, én szeretem
Írta 2009. november 25. - 12:14
akkor asszem megint kintrol rendelek itt pontosan akkora meretut erdemes venni, mint cipoben kellene?
Itt meg akkor jön a másik okosság, hogy próba nélkül elég kockázatos vásárolni. Ahány gyártó, annyi méret.
Írta 2009. november 25. - 11:34
Már sokszor leírták, cipõn nem érdemes spórolni. Nekem az elsõ cipõm a legalapabb Shimano országúti modell volt, nem esett jól benne bringázni.
akkor asszem megint kintrol rendelek itt pontosan akkora meretut erdemes venni, mint cipoben kellene?
Írta 2009. november 25. - 11:24
Írta 2009. november 25. - 10:32
Írta 2009. november 24. - 21:56
Írta 2009. november 24. - 20:31
csak spd-vel szerintem stresszesebb a szitu és leblokkol az agy, amikor ki kellene akasztani... így mindenképp borulás lesz belõle.
szerintem egy idõ után már rutinná válik a mozdulat és simán megy.
nem most kell kitalálnunk a megfelelõ spd használati technikát, úgyhogy ezen nem veszünk össze
Én csak a saját tapasztalataimat írtam le. Én elõbb megtanultam egyhelyben állni vizsonylag tûrhetõen, majd mikor spd-re váltottam egyszerûen elmaradt ez az elborulok para. Ha kicsit mókolni kellett a kioldással, hát mókoltam kényelmesen megállás után
Haverommal együtt vettük, és õ sajnos esett-kelt, és a mai napig bizonytalan vele megállásnál.
Írta 2009. november 24. - 19:55
csak spd-vel szerintem stresszesebb a szitu és leblokkol az agy, amikor ki kellene akasztani... így mindenképp borulás lesz belõle.Én ezt pont arra írtam, hogy sokan (ismerõst látva, vagy ahogy olvasom itt a fórum hozzászóláokat, meg tanácsokat) még hosszabb használat után is ezt a módszert alkalmazzák, mert félnek, hogy borulnak.
Ezért javasoltam az egyhelybenállás gyakorlását, és akkor az elsõ méterektõl fogva normálisan fogsz tudni megállni, anélkül, hogy a kocsik közé borulnál.
De persze kinek a pap, kinek a papné.
szerintem egy idõ után már rutinná válik a mozdulat és simán megy.
nem most kell kitalálnunk a megfelelõ spd használati technikát, úgyhogy ezen nem veszünk össze
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. november 24. - 19:48
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. november 24. - 19:41
mármint amikor döngetsz lefelé a tisza gátról, oszt dobálnak az ürgetúrások ?És én konkrétan f*snék platformmal, hogy mikor rázza le a lábamat a pedálról lefele, amibõl szépet lehet esni.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. november 24. - 19:24
azért amikor valaki tanulja még az spd-t inkább oldja ki megállás elõtt, minthogy beboruljon az autók közé... igen, láttam már ilyen miatt esést.
ahogy egyre többet használja, majd úgyis rutinná válik a kilépés és majd csak azt veszi észre, hogy megállás elõtti másodpercben fordítja a bokáját.
Én ezt pont arra írtam, hogy sokan (ismerõst látva, vagy ahogy olvasom itt a fórum hozzászóláokat, meg tanácsokat) még hosszabb használat után is ezt a módszert alkalmazzák, mert félnek, hogy borulnak.
Ezért javasoltam az egyhelybenállás gyakorlását, és akkor az elsõ méterektõl fogva normálisan fogsz tudni megállni, anélkül, hogy a kocsik közé borulnál.
De persze kinek a pap, kinek a papné.
Írta 2009. november 24. - 19:12
azért amikor valaki tanulja még az spd-t inkább oldja ki megállás elõtt, minthogy beboruljon az autók közé... igen, láttam már ilyen miatt esést.Sok embert látok, hogy már megállás elõtt kioldanak, de ezt a módszert nem javaslom, egyrészt mert hülyén néz ki, másrészt mert nem túl célravezetõ.
ahogy egyre többet használja, majd úgyis rutinná válik a kilépés és majd csak azt veszi észre, hogy megállás elõtti másodpercben fordítja a bokáját.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. november 24. - 19:12
Jó kis darab én abszolut meg vagyok vele elégedve.
Talán annyi, hogy gyalogolni benne 1 hosszabbat
nem 1 álom... na de nem is erre találták ki.
Viszon tényeleg szellõzik ahogy kell ami nyáron
igen csak jó.
540es pedállal használom.
Írta 2009. november 24. - 19:10
De mihelyst egy kis hideg jön, platform és bakancs.
520-as pedállal teljesen jól elvannak, még sárosan is.
És én konkrétan f*snék platformmal, hogy mikor rázza le a lábamat a pedálról lefele, amibõl szépet lehet esni.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. november 24. - 19:04
a csatossal precizebben be tudod allitani a feszesseget, es mindig ugyanannyira fogja a labadat, nem ugy mint a tepozaras, viszont azon nincs is ami elhajlik/eltorik/telemegy sarral es nem mukodik. csat csere nem tul olcso, plusz neha melo uj csatot talalni.
dragabb cipok csatosak, van az elejen ket stopli ami altalaban cserelheto [ha elkoptatod oket], konnyebbek, jobb [kenyelmesebb] talpbetetuk van. [asszem a specialized jofele BG talpbetetje majdnem egy olcso cipo araban mozog]
nekem shimano M122 van nyarinak es MW02 telinek
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 24. - 18:03
figyeld az akciókat
volt olyan nem is olyan rég hogy adták a cipõhöz a pedált
13-15 K-ból meg lehetett a dolog
ha meg nem jön be, a cipõt kis barkáccsal tudod használni, spd pedált meg el lehet adni
cipobol milyet? mit kell figyelni? erdemes pl itt nagyobb meretet venni?
van ertelme a tobbfele keppen kioldhato verzionak? tehat ami nem csak a sarok kiforditasara ereszt.