Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

És ez a Bike Positive milyen a M324-hez képest?Én is kipróbálnám az SPD-t,de jó lenne ha tudnák normál cipõben is tekerni.

én a shimanot venném
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Köszi a tanácsot, ezt tapasztalatból tudom, érdemes megfogadni! :)
Szerencsére nekem a másik bicajon egy PD-M520 van és már több mint egy évet tekertem az SPD-vel szerelt fullymmal. Csak hát most a bicajom szervízben van (és lesz is még várhatóan pár hétig:() és kölcsönbicajjal (egész pontosan barátnõmével) terepezek. Ezért is a "kompromisszum" a pedál terén, hogy SPD-s és sima cipõvel szintén tekerhetõ legyen, mert Õ utóbbival használja.
Nos, reggel mentem egy edzõkört a szokott útvonalamon terepen, egész jó ez a pedál. Az 520-am kicsit könnyebben dokkolható ki és be, szóval itt kicsit lazítanom kell még a kötésen; de nem vészes. Jó ez a 324-es!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Közben M324-et vettem. Egyelõre túracipõvel próbáltam, holnap lesz az SPD-s próbaköröm, terepen. Boltban a BBB DualChoice-2-t néztem még, az is elég jónak tûnt, de élõben valahogy a Shimano precízebbnek, robosztusabbnak tûnt nekem, és 8-as imbusszal is szerelhetõ. Mindkettõ elég elpusztíthatatlan darabnak tûnik élõben egyébként. Komoly csapágyazás, semmi mûanyag. Sajnos B+-t nem láttam élõben; de ha találsz ilyet, érdemes összehasonlítani, kézbe venni mindkét (mindhárom) pedált, és úgy dönteni. Én full laikusként ezt tettem. :) Árban a B+ verhetetlennek tûnik...

Az spd-s próba kört ne terepen kezd! Aszfalton és ne dõlj be annak hogy elsõre milyen ügyesen ki vetted a lábad, tekerj lehetõleg forgalom és akadály mentes terepen és dokkolj ki - be sûrûn , de majd akkor lesz az igazi próba mikor elõször kell majd hirtelen megállnod, reménykedj hogy nem felejted el hogy az SPD van a lábadon. Hajrá!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a B+ olcsobb, de azert mert nehezebb es mert nem olyan jo a csapagyazasa. ezt azert bele kell kalkulalni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

És ez a Bike Positive milyen a M324-hez képest?Én is kipróbálnám az SPD-t,de jó lenne ha tudnák normál cipõben is tekerni.

Közben M324-et vettem. Egyelõre túracipõvel próbáltam, holnap lesz az SPD-s próbaköröm, terepen. Boltban a BBB DualChoice-2-t néztem még, az is elég jónak tûnt, de élõben valahogy a Shimano precízebbnek, robosztusabbnak tûnt nekem, és 8-as imbusszal is szerelhetõ. Mindkettõ elég elpusztíthatatlan darabnak tûnik élõben egyébként. Komoly csapágyazás, semmi mûanyag. Sajnos B+-t nem láttam élõben; de ha találsz ilyet, érdemes összehasonlítani, kézbe venni mindkét (mindhárom) pedált, és úgy dönteni. Én full laikusként ezt tettem. :) Árban a B+ verhetetlennek tûnik...

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

lehet amugy venni ilyen müanyag bizbaszt
de nem arra való amire tervezed.
én 324-et vennék, a másik folyton fejjel lefelé áll (az spd van felül)

Ma ismét bebizonyosodott, hogy full laikusként gyakran hiába olvasok utána egy-egy frissen felvetõdött témának, ha nem lenne ez a fórum, már pórul jártam volna párszor... Köszi srácok! :) A 324-et fogom venni. Utánaolvasgattam, a legtöbb esetben csak jó dolgokat írtak róla.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a dobozos pedalhoz nem jar csak ha bringan van. de nemelyikrol lefelejtik. ennek ellenere nalunk is volt a boltban egy zsakkal

jogos
elfeledtem hogy itthon jelentõs mennyiségú oem kerül forgalomba
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lehet amugy venni ilyen müanyag bizbaszt
de nem arra való amire tervezed.
én 324-et vennék, a másik folyton fejjel lefelé áll (az spd van felül)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

az a mûanyag arra van hogy hazatekerj utcai cipõben a boltból a új bringával

de ha ragaszkodsz hozzá sztem nagyobb bringaboltban tudsz kapni, mert amúgy minden spd pedálhoz jár, legfeljebb eltráhonykodják

Eddig csak messzirõl láttam ilyet - azt hittem, ez a "rátét" valami komolyabb cucc. De 1-2 héten belül vennem kell valamit, mielõtt letörik a mostani. :) Ma este néztem meg a gyári meridás noname pedált és már látom, mi volt furcsa tekerés közben. A jobb oldali csapágyazás már berágódott, a bal oldalin meg a fémkeret lóg és meghúzni sem merem nagyon, mert mûanyag a pedáltest... (2007-es Sub 60-V tartozék volt. Végülis, vasrúdon a mûanyag pedáltesthez képest egész jól bírta.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a dobozos pedalhoz nem jar csak ha bringan van. de nemelyikrol lefelejtik. ennek ellenere nalunk is volt a boltban egy zsakkal
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi a hasznos tanácsokat! Jó tudni, hogy ebben a mûanyag izében jobb, ha nem bízik az ember. Nekem, illetve nekünk az M324 bõven jó lesz, ilyet keresek. Köszi mégegyszer is!

az a mûanyag arra van hogy hazatekerj utcai cipõben a boltból a új bringával

de ha ragaszkodsz hozzá sztem nagyobb bringaboltban tudsz kapni, mert amúgy minden spd pedálhoz jár, legfeljebb eltráhonykodják
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Köszi a hasznos tanácsokat! Jó tudni, hogy ebben a mûanyag izében jobb, ha nem bízik az ember. Nekem, illetve nekünk az M324 bõven jó lesz, ilyet keresek. Köszi mégegyszer is!

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
A 424 elvileg nem jó mert azt arra tervezték, hogy bekattintod a lábad.

Mint tamaska írta a megoldás a 324 (olcsó) vagy az 530 (drágább de normális széles felület hagyományos cipõhöz). 530-asom van, próbáltam és jó.

A mûanyag keret bírja (városban) ha nem szereled le, a probléma, hogy a lábat nem tartja: nagyon pici és kényelmetlen a felület. Rendes dobozos (nem oem) pedálhoz általában adja a shimano, a legtöbb bicajboltban van pár a mûanyag kacatos dobozban :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a muanyag ratet az nem egy hosszutavon mukodo megoldas. parszor felrakod-leveszed es elkopott. az csak arra van hogy a boltban ki tudd probalni a spd-vel szerelt bringat normal utcai cipoben.

ketoldalas pedal nem jo?

Shimano M324 Clipless SPD/Flat Pedals | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Shimano A530 Pedals | Buy Online | ChainReactionCycles.com

RAUH-Welt
B E G R I F F

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Ha valaki olyan megoldásban gondolkodik, hogy SPD-vel és sima túracipõvel is tekerne, pl. egy Shimano PD-M424 jó lehet?
Legszívesebben PD-M520 + mûanyag "rátét" sima cipõhöz, de egyelõre nem találtam még boltot (igaz, csak 2 helyen néztem), ahol van ilyen verzió.
Mostanában barátnõm bicaját használom, de kénytelen vagyok túracipõben tekerni, mivel "sima" pedál van rajta. Neki a "sima" pedál tetszik, nekem meg az SPD - erre keresnék most valami egészséges kompromisszumot.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás

szia,
lehet kapni pdm-540 tengelyt is, de õszinte leszek, nem biztos, hogy anyagilag megéri. lehet olcsóbban jön ki egy pár új pedál. menj be egy boltba, kérdezz rá, és akkor ha nem is azonnalra, de biztos tudnak majd árat mondani (nekem igy séróból nem megy)

köszönöm és bocsi de csak a specialized topikba találtalak meg
köszi
szia

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob

szia
lehet hogy tudsz nekem segíteni.
nekem az lenne a problémám hogy nekem van egy shimano pd m-540-es pedálom és az inbuszkulcsnál elrepedt a tengely a jobb oldalon.
azt szeretném kérdezni hogy lehet-e ilyet venni vagy szerezni kiszuperáltat valahol?
bocsánat megint.
köszönöm
privátot nem tudok küldeni azért ment így

szia,
lehet kapni pdm-540 tengelyt is, de õszinte leszek, nem biztos, hogy anyagilag megéri. lehet olcsóbban jön ki egy pár új pedál. menj be egy boltba, kérdezz rá, és akkor ha nem is azonnalra, de biztos tudnak majd árat mondani (nekem igy séróból nem megy)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
Rob

szia
lehet hogy tudsz nekem segíteni.
nekem az lenne a problémám hogy nekem van egy shimano pd m-540-es pedálom és az inbuszkulcsnál elrepedt a tengely a jobb oldalon.
azt szeretném kérdezni hogy lehet-e ilyet venni vagy szerezni kiszuperáltat valahol?
bocsánat megint.
köszönöm
privátot nem tudok küldeni azért ment így

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nekem volt pont olyanom, pont onnan, teljesen jo

franya, akkor lehet onnan rendelek egy feheret :)