Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

ha szabályos módon (boka oldalra!!!!!, és nem felfelé mozdításával) , akkor soha!

Igen, úgy... (bár valamelyik Shimano leírásban említenek olyan variációt is, hogy sarokemeléssel is lehet oldani)

ilyen utángyartott cuccal(pl nekem acor) elõfordult. de fõleg a stoplija volt szar, shimano stoplivla mûködött rendesen. a saját (igaz csak a bal) stoplijával viszont shimano stopliba bedokkolni nem lehetett

Hm. Épp emiatt kérdeztem. Lehet, hogy elég lenne másik stoplit venni? Az ugye mégiscsak olcsóbb, mint egy pár pedál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azé' csak megkérdezem: SPD-t használók közül senkinek sem volt olyan problémája, hogy idõnként nem tudja kiszabadítani a cipõjét?

Hóban, sárban már volt.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azé' csak megkérdezem: SPD-t használók közül senkinek sem volt olyan problémája, hogy idõnként nem tudja kiszabadítani a cipõjét?

ilyen utángyartott cuccal(pl nekem acor) elõfordult. de fõleg a stoplija volt szar, shimano stoplivla mûködött rendesen. a saját (igaz csak a bal) stoplijával viszont shimano stopliba bedokkolni nem lehetett
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ha szabályos módon (boka oldalra!!!!!, és nem felfelé mozdításával) , akkor soha!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Esetleg kombinált pedálon (egyik oldalon stoplis, másik oldalon platrform) nem gondolkodtál?

Egy darabig ezen is gondolkodtam, de valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy olyan pedált használjak, ami ilyen is-olyan is.
Értelmesen megindokolni persze nem tudnám. :)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Magyarán, ha nem vagyok biztos abban, hogy kitartok az SPD mellett, akkor nyugodtan vehetem az 520-ast is.
A jelenlegi pedálom már életveszélyes. :(
Ma egy alkalommal úgy beakadt a stopli, hogy majd' egy percbe telt, mire ki tudtam szabadítani a lábamat. :(

Esetleg kombinált pedálon (egyik oldalon stoplis, másik oldalon platrform) nem gondolkodtál?
nem tudom milyen bicajod van, és milyen stílusban tekersz, de A530 túrásabb, de könnyebb, M324 terepre jobb (jobban tapad a stoplival szemben lévõ oldala), de nehezebb. ?

így ha megunod a stoplit, tudod használni normál pedálként is...
Don't try this at home!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

az 540 egy kicsit szebben van megcsinalva, jobb minosegu csapagy van benne. valoszinuleg tovabb is fog tartani

Magyarán, ha nem vagyok biztos abban, hogy kitartok az SPD mellett, akkor nyugodtan vehetem az 520-ast is.
A jelenlegi pedálom már életveszélyes. :(
Ma egy alkalommal úgy beakadt a stopli, hogy majd' egy percbe telt, mire ki tudtam szabadítani a lábamat. :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az 540 egy kicsit szebben van megcsinalva, jobb minosegu csapagy van benne. valoszinuleg tovabb is fog tartani
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Tudja valaki, hogy a Shimano PD-M520 és az 540 miben különbözik egymástól a tömegén kívül?
Jelenleg egy "XLC System MTB" (?) van a bringámon, de kicsit tartok tõle. Elég sûrûn megtörténik, hogy a stopli úgy beakad, hogy nem bírom kirángatni a lábam, ilyenkor csak a visszazárás és újbóli nyitás segít. Egyszer már borultam miatta (hirtelen akartam megállni), ezért kezdtem gondolkodni, hogy Shimanora váltok.

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Ja rendben, gondoltam hogy ilyesmi miatt lötyög, csak megkérdeztem biztos ami tuti alapon.
KÖsz:)

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Ha nem lötyögne, pár kili alatt kitépnéd a hajad ..... Pláne terepen.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg picit feszesebben tartja a lábad...de igen lötyög, egy kis mozgás kell a lábadnak

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Azon már állítottam, de az csak a kilépéshez szükséges erõt befolyásolja nem?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Van rajta egy állító csavar azon tekerj + irányba fokozatosan!!! addig míg megfelelõ lesz a számodra a rugó ellenállása.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Nos végül a shimano mellett döntöttem, mentem is egy próbakört :) Elég jó bár meg kell szokni, mert majdnem eldõltem mint egy zsák. :D
Viszont mivel hikomat vagyok még spdbõl az lenne a kérdésem hogy normális-e, hogy lötyög a stopli a pedálban. Mert felraktam stb szépen be is kattan és utána nem tart túl szorosan. Bár szerintem nem is lenne jó ha fix lenne.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Nekem az egyik paripán két oldalas van melóba járni/országúton spd be tekerni tökéletes. 3. éve használom most kezd elfáradni. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha hasznalni akarod relativ sokat sima talpu cipoben akkor nyilvan jobb a ketoldalas. ha viszont csak azert kerult a kepbe mert olcso, akkor nem. inkabb az 520.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
520

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Egyértelmûen...Sokkal jobb mint egy ilyen feles.