Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2010. May 26. - 09:19
Posted 2010. May 26. - 08:52
mod: igen, kerekagy.blog.hu-n van a video. Persze azt a pár másodpercet amibõl a fenti kérdés született, most még véletlenül sem találom.
Posted 2010. May 11. - 21:35
Amugy sokan hasznaljak ra a dokkoloegyseg kifejezest.
Posted 2010. May 11. - 21:26
Apropó: A kerékpáros tényleg örök gyerek.Ha a gyereknek a "keze" fáj, a végén kiderül, hogy a válla az.
Ha egy vevõ azt mondja, kotyog a pedál, jobb, ha a monoblokknál kezded.....
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. May 11. - 21:20
Passz.Én dokk- ként említem, ha kérdik.Ha magyarázni kell, akkor meg "egy állítható elõfeszítésû rugóval ellátott mechanikus dokkegység, amely acélkarmokkal fogad egy acél stoplit "
Ha meg értetlen, azt mondom, olyan mint a síkötés, csak keróra.
Khm... Esetleg pedal?
Posted 2010. May 11. - 21:08
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. May 11. - 21:08
Passz.Én dokk- ként említem, ha kérdik.Ha magyarázni kell, akkor meg "egy állítható elõfeszítésû rugóval ellátott mechanikus dokkegység, amely acélkarmokkal fogad egy acél stoplit "(de tényleg hogy hogy híjják azt a micsodát amibe a stopli bepattan/rögzül...)
Ha meg értetlen, azt mondom, olyan mint a síkötés, csak keróra.
http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
Posted 2010. May 11. - 15:40
Posted 2010. May 11. - 15:40
Amúgy köszi az élménybeszámolót, kiváncsi leszek a folytatásra, ha már az izgalmak elcsitultak..
Posted 2010. May 11. - 13:42
Posted 2010. May 11. - 13:23
Minden SPD patentpedál, de nem minden patentpedál SPD.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2010. May 11. - 13:04
Szóval, ahogy már elhangzott itt is párszor, óvatosan az elsõ bevetésen és a kötés se legyen túl szoros!
Posted 2010. May 11. - 12:01
Vidd be egy szervizbe, hátha egy leharcolt pedálból tudnak adni bele csavart. Én egy ilyen rúgóerõ állító csavart egy régi wellgo pedálból raktam át egy shimanoba és tökéletesen illett bele. (A shimanot használtam szereztem és az egyik hiányzott belõle.)
vagy csavarboltban, nekem legutóbb a fék rugóerõ állító hernyócsavarja nyalódott el, de simán tudtam venni hozzá ugyanolyat
Posted 2010. May 10. - 23:56
Posted 2010. May 10. - 15:34
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Posted 2010. May 10. - 14:41
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2010. May 10. - 14:34
Nem Te k@rtad el valami hitvány imbusszal? Ha nem, és új a pedál szerintem garis golog. Teljes árat fizettél, de nem kaptál 100%-os terméket.
Nem gagyi szerszámmal lett állítva. Nem szopatom magam a garanciával(felmegy meg visszajön, sok idõ, nekem meg hétvégére kell egy pedál), megpróbálom megoldani, ha nem sikerül akkor veszek egy másikat. Elvileg csavarokkal rakják ezt is össze, szóval elvileg szerelhetõ.
Sajnos az a csavar ami nekem kéne hozzá az nincs benne a tartalék alkatrészek listájában ITT. Csak elég furcsa hogy ilyen minõségû ez a fosom csavar...A többi tökéletesen mûködik.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2010. May 10. - 14:24
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2010. May 10. - 14:16
A rúgóerõt állító csavarokat állítgattam hogy a számomra megfelelõ legyen, de az egyik oldalon a csavar nem volt hajlandó megmozdulni. Próbáltam a negatív irányba tekerni ahogy a júzermanuál és a pedálon láthatok karc is mutatja. A 3-as imbusz simán elforog a csavar fejében A csavar egyébként full plussz állásban van (gondolom ezért kellett nagy erõt kifejteni hogy a mûanyag taposót kivegyem belõle). Valami ötlet? /Gondolom az hogy a csavar fejében lóg a 3-as imbusz az nem garanciális hiba, mondjuk kicsit véleményes a felhasznált anyagok minõsége/ Lehet ilyen csavart kapni valahol? Ma nekilátok és szétszedem, valahogy muszáj beállítanom mert használni akarom végre a bringát.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.