Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Használat közben semmiben, kidolgozásban persze eltér.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Van itt valakinek tapasztalata PD-M520 _és_ M540 pedálokkal? Érdekelne, miben tér el egymástól a kettõ (úgy értem, használat közben).

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Az mitõl lehet, hogy Shimano PD-M324-es pedálba a belépés viszonylag könnyen megy, kilépésnél viszont túlságosan nagy erõt kell kifejtenem? Ha egészen lazára állítom és olyannyira, hogy dokkolás után már kotyog a stopli, akkor is olyan érzésem van a a kilépésnél, mintha beakadna valami, és a jobb oldali pedálnál érezni ezt fõleg.
Végülis, tudok vele élni, csak fura volt ma egy zebra elõtt kis híján elterülni közel 2 év SPD-zés után, mikor le akartam tenni a lábamat. :) A PD-M520-asommal semmilyen hasonló gondom nem volt eddig, az a másik bicajon tökéletes. Próbáltam kétféle Shimano stoplival is már, mindkettõvel akad (és az 520-asban mindkét szett stopli tökéletes). Ha jól emlékszem, egyik SM-SH51, másik SH55 vagy SH56 (meg kell néznem).

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ja. ~5 centivel lejjeb fogok ülni, mint az XC bringán, plusz az a fél centi amennyivel feljebb lesz a lábam (hajtókar miatt). Ez önmagában nem is lenne gond, mert felhasználásból adódóan többnyire "állni" fogok (csapatós bicaj), de utálom a majomköszörû stílusú tekerést, és a hegyig nem kiállva sprintelve szeretnék eljutni. :-] Persze lehetne magasabban a nyereg, de állítgatni sem szeretném, meg elég rövid is (vehetnék újat, de 30.4-esbõl csak BBB-t találtam neten, 6ezerért meg nem meggyõzõ így elsõ körben).

Tehát nyereg fixen olyan magasan van, hogy a vázhoz képest jól lehessen helyezkedni, és ehhez képest szeretnék 'kényelmes' hajtókar/pedál kombinációt. Amely egyenletbõl már csak a pedál az ismeretlen. Dióhéjban.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Hosszú évek 175-ös hajtómûhossza után lesz 170 millisem is, és "lapos" pedált szeretnék.

Miért számít, hogy alacsony a profilja? Alsó állásban valamit biztos visszaad a hajtókar hosszához, de felsõ állásban ugyanannyit el is vesz. Hacsak nem a nyeregmagasság izgat...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Kösz mindkettõtöknek!

Azért az a fémlap+csapágyazott hajtókar kombó egy kicsit meredek. Mondjuk ratbike-ra optimális volna, kinézetre.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha igazán lapos pedált szeretnél (sajnos a hajtókart is cserélni kéne hozzá)

Feltöltött kép

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
drágább(17990), de elég laposFeltöltött kép

ATOMLAB MOREWOOD SPANK :::bemp.hu:::
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Errõl a pedálról van valakinek tapasztalata (vagy bármely másik ugyanilyenrõl, amit más névre matricáztak)? Hosszú évek 175-ös hajtómûhossza után lesz 170 millisem is, és "lapos" pedált szeretnék - és csak ezt találtam eddig. Esetleg tudtok ajánlani nagyjából eköré árazott korrekt minõségû platform taposókat? :-)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A 2-es számú alkatrész? Ahhoz hozzá sem ér a golyósor, csak a tengelyhez és a középsõ "hordó" alakú hengerhez, mindkettõ acél.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

magellán4

magellán4

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Robantott ábra kicsit megtévesztõ ,valójában a pedál végétõl haladva ez az alkatrész összeszerelve, a második gólyosor
után helyeszkedik el.Mégegyszer ha a hajtókar irányából nézzük a tengelyre megy ez a mûanyag gyakorlatilag ezen futnak a gólyok.
Hát én most nem szedem szét,hogy lefényképezem.Ha az xtr-nél is mûanyag, nem fizetek többet érte. Belseje ugyanaz, nincs jobban megcsinálva.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Ha a pedál végétõl haladunk befele a negyedik alkatrészrõl beszélek.

Ha a két golyósor közötti kisebb alkatrészre gondolsz, akkor az még az XTR-nél is mûanyag. Gyakorlatilag annyi a szerepe, hogy összeszerelésnél helyén tartja a golyókat, utána meg a zsírt.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

magellán4

magellán4

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Ha a pedál végétõl haladunk befele a negyedik alkatrészrõl beszélek.
Úgy látom 520-540 belseje ugyanaz,ha 540-nél ez fém akkor megéri +5000ft.
Szakember szemével látva hogy ez mûanyag ez durva,valószínûleg túlfeszítették ezért rágta meg a golyó.
Kimostam, bezsíroztam van benne már pár százas.Azért vetettem fel, mert 540-st vennék ha ez fém. Ha szervizelem
lehet, hogy örök élet.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Tényleg nem harap a pedál. :-)) A csapágyazást ugyan nem tudtam teljesen kibontani, nincs olyan két kis villáskulcsom, ami a tengely végén lévõ 2 kis anyához kéne. A kis "hordó" mellé nyomattam a zsírt és mozgatva a hordót ment bentre is, másik oldalt jött ki a régi zsír.
Köszi mindenkinek !
Marci

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ezek közül melyik?
http://techdocs.shim...69830608616.pdf

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

magellán4

magellán4

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
A tengelyen lévõ csapágy félre gondoltam, amin a golyók futnak az 520-nál mûanyag,ki is rágott belõle.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Alumínium, de egy leforduló kulccsal az is elkenhetõ.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

magellán4

magellán4

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
540-es pedálnál a tengelyen lévõ konusz is mûanyag mint 520-nál?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

marton:
A tengely és a tartozékokat te is kiveheted ellenõrzés végett. Ahhoz jól jön egy olcsó mûanyag célszerszám: TL-PD40.

Köszönöm.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
marton:

Ha tudod, akkor szedd szét és tisztítsd meg teljesen, fõleg a pedáltest furatát. Összerakásnál tehetsz bele zsírt több zsírt, a fölösleget majd kinyomja magából. Csak a tengelyvégen lévõ kontraanyát kell nagyon pontosan beállítani, ez a legnehezebb része, de annyira nem vészes.

stellaz:

A tengely és a tartozékokat te is kiveheted ellenõrzés végett. Ahhoz jól jön egy olcsó mûanyag célszerszám: TL-PD40.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]