Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Hidd el rájössz vagy sûrûn jársz a balesetire vagy elõbb utóbb veszel egy patent pedál-cipõ kombót.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
De ha igen akkor esés?:)Akkor inkább választom a pedálcserét,az praktikusabb:)

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Helo stellaz,arra sikerült eddig rájönnöm hogy egyenesen vagy lejtõn amikor nem kell tekerni menet közben kicsatolom.De ha partnak mész és tekersz akkor mit kell tenni ha meg akarsz állni?És eközben még neki sem tudsz támaszkodni semminek.
Ez ám a fogós kérdés mi:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Kihúztad hátra felé ha nem volt nagyon megtépve.:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Helo mindenkinek.
Én azt szeretném kérdezni hogy a csatolós taposópedélból hogy lehet hirtelen kilépni ill.lecsatolni.Pl.ha parton hirtelen meg akarok állni?
És még induláskor hogy kell becsatolni, eddig nekem csak faltámasztás mellet sikerült.Kérem az instrukciókat elõre is köszi mindenkinek!

megálláskor úgy, hogy kifelé fordítod a sarkadat, tehát mintha kicsavarnád a lábfejedet belõle

induláskor meg úgy, mint ahogy a fal mellett, kis idõ után ráérzel, hogy pontosan hol van a stopli és menet közben is menni fog

szerk: jah, most látom, hogy mire gondolsz. Régen használtam ilyet, de õszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit csináltam menet közben :)

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
//biciklopedia.hu/taposopedal/edit
Erre a típusra gondoltam.

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Helo mindenkinek.
Én azt szeretném kérdezni hogy a csatolós taposópedélból hogy lehet hirtelen kilépni ill.lecsatolni.Pl.ha parton hirtelen meg akarok állni?
És még induláskor hogy kell becsatolni, eddig nekem csak faltámasztás mellet sikerült.Kérem az instrukciókat elõre is köszi mindenkinek!

padam

padam

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Helló!

Köszönöm az információt.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Mivel a SPD kompatibilis cipõknek jó merev a talpa, sima pedállal is jobb érzés bennük nyomni a pedált. Olyat keress, aminek gumis, "túracipõs" talpa van, ez jól tapad majd a sima pedálod karmaiba. A kemény mûanyag talpú, "verseny" cipõk neked nem jók.
Ilyesmi cipõt keress:
SHIMANO TÚRACIPÕ - KIFUTÓ - Bringa Butik Webáruház
SHIMANO TÚRACIPÕ - KIFUTÓ - Bringa Butik Webáruház
Marci

padam

padam

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Sziasztok!

Sima pedált érdemes SPD kompatibilis cipõkkel használni,esetleg tudtok ajánlani valamilyen cipõt sima pedálhoz?XC-s felhasználásra kéne.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

m505 és m520-közt mi a jelentõs külömbség? ha jelentõs... nem ugyanaz az évjáraz az tiszta. más eltérés?

505-os nehezebb is talan, sokkal jobban tomitodik sarral, viszont csokulccsal szetszedheto (mas a felepitese, kulso oldalon van a zaroanya porvedo sapka alatt), nem kell hozza a shimano celszerszam (ami viszont kb 500 ft-os tetel). 520as osszessegeben sokkal jobb. enis aszittem, hogy az 505-ost mar nem gyartjak.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Köszi rob!
Egy kona fully-val érkezik hozzánk az üzletbe, és a kolega aki veszi a gépet, nem használ spd-t, és megválna tõle, de valamiért én se tettem volna le a voksom mellette, hiába olcsón vágná hozzám. Évjárati külömbségrõl sorry, valamiért maghasadásom volt, és azt hittem, már nem gyártott modell.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

m505 és m520-közt mi a jelentõs külömbség? ha jelentõs... nem ugyanaz az évjáraz az tiszta. más eltérés?

évjárat különbséget nem tudom értelmezni, mindkettõ van még gyártásban
505 csak oem csomagolásban létezik, szóval ezért kapni itthon, sok helyen az 520-as a belépõ szint, ahol csak dobozos shimano-t kapni
súly, felépítés, sártûrés, stbstb
én nem vennék 505-öst az tuti

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
505 öntisztuló képessége hagy némi kívánnivalót maga után

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
kúl, akkor szerintem beszerzek egy feketét...
úgy látom az ilyen nagyon alacsonyprofiluak is kb. ebben a súyban vannak, csak 3x ennyibe kerülnek.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ja, eddig semmi különös. tart.
plusz tartósnak is mondhatom, mert alig látszanak meg az aszfaltra odaverések.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
bts comp pedált használ vki? 5ezerért 450grammal, cserélhetõ tüskével elég jónak hangzik.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts
az 520as nagyon jol birja a sarat. nekem pl soha nem azzal volt gondom, hogy a pedal tomitodik el, sokkal inkabb a stopli kornykere ragadt annyi sar, hogy nem lehetett becsatolni.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Shimano A530 egyoldalas spd pedált használ valaki?Mik a tapasztalatok?