Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2011. February 15. - 20:10
Egg Beater 1 silber
A kérdésem az lenne, hogy a 2-eshez képest miben kevesebb? Miért kerül ennyivel kevesebbe? Van valakinek tapasztalata?
Egg Beater 2 edelstahl/ schwarz
Jó vétel szerintetek vagy gyûjtsek inkább a 2-esre?
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Posted 2011. January 12. - 13:52
Bacsesz cb pedálokrol csak azt tudom neked mondani amit már fentebb is emlitettek,hogy a csapágyazás nem a leg nyeröbb tul apro golyok vannak benne ezért gyakori karbantartást igényel.Probálni nekem csak egyszer volt szerencsém de az allat nagyon megkedveltem ami miat nem váltottam az az hogy 4 bringán már elég huzós költség lenne na meg a késöbbi tapasztalatok a csapágyazás terén,és azért egy tura alatt nem lehet százszázalékig eldönteni hogy huh nekem ez minden álmom.
Posted 2011. January 11. - 21:29
Posted 2011. January 11. - 12:26
bocsánat, nem felhúzni akartalak, csak a világ tele van az értelmetlen pazarlással, de ez már nem ebbe a topikba kívánkozik
Posted 2011. January 11. - 12:03
off
errõl az oldalról nézve, senki semmilyen "más" dolgot ne próbáljon ki mert pénzkidobás, egyébként adunk amennyit tudunk, hogy az mennyi az nézõpont kérdése, maradjunk annyiban hogy énis 2kezi munkásvagyok és nem eliszom meg füstölöm el a pénzt, hanem a bringámra költöm! de egy kicsit felhúzam ezen magam amit írtál, demár jólvagyok...
on
nem vagyok elégedett a shimanoval ezértis szeretnék váltani...van akinek arra ál a lába van akinek nem, de egy darabig marad még.
bocsánat, nem felhúzni akartalak, csak a világ tele van az értelmetlen pazarlással, de ez már nem ebbe a topikba kívánkozik
Posted 2011. January 11. - 10:09
Tulajdonképpen ha a shimanot szereted és még tökéletesen mûködik, akkor miért akarod lecserélni egy másikra, ami még nem is jobb semmivel sem? Ha ilyen sok a felesleges pénzed, inkább add a szegényeknek.
off
errõl az oldalról nézve, senki semmilyen "más" dolgot ne próbáljon ki mert pénzkidobás, egyébként adunk amennyit tudunk, hogy az mennyi az nézõpont kérdése, maradjunk annyiban hogy énis 2kezi munkásvagyok és nem eliszom meg füstölöm el a pénzt, hanem a bringámra költöm! de egy kicsit felhúzam ezen magam amit írtál, demár jólvagyok...
on
nem vagyok elégedett a shimanoval ezértis szeretnék váltani...van akinek arra ál a lába van akinek nem, de egy darabig marad még.
Posted 2011. January 11. - 08:44
Ez Look Deltának néz ki, azzal helyettesítheted (ha találsz valahol egy régit, van esély, elterjedt volt). Alkatrészt nem hiszem, hogy bárhol is találsz hozzá, legalább 15 éves. A Look manapság a Keo újabb generációját kínálja (az viszont nem kompatibilis a Delta ill. Exus bepattintóval (cleat)).
Ha átállsz Keo-ra, a cipõd jó marad, de a bepattintót (?) cserélni kell (ua. háromszögbe megy, azaz lehet is).
Szia!
Köszi, meglestem. Az a baj, hogy a Delta is (és még rengeteg másik pedál is) más mechanikával old/zár. Ezek mind "hátrafele nyílnak", azaz billenek, az enyém meg a pedál síkjában, a külsõ oldala nyílik, és hátrafele mozdul el.
Na most úgy indult, hogy a cleat hegye letört, így kilépegettem futtában a vasból. Vettem másik cleat-ot, de annak pont az a része nézett ki másképp, ahol beakad a pedálba. Na most kipróbáltam, és kifordításkor széttörtem a karmos részét a pedálnak (mint a mellékelt kép is mutatja).
De ha már pedált veszek, akkor ahhoz adnak cleatot is, a cipõm meg (elvileg) univerzális.
Azért köszi, legalább ezzel is elõrébb vagyok, hogy ne keressek ilyet...
Defektmentest mindenkinek!
Pici
Posted 2011. January 10. - 14:55
elég nyitott vagyok az új dolgokra, mondjuk a dualcontrollról hallani nemakartam, de másfél éve használom, és látni nemakarok mást, ez a pedál most nagykérdés....igen, a legjobb kipróbálni lenne...
Tulajdonképpen ha a shimanot szereted és még tökéletesen mûködik, akkor miért akarod lecserélni egy másikra, ami még nem is jobb semmivel sem? Ha ilyen sok a felesleges pénzed, inkább add a szegényeknek.
Posted 2011. January 10. - 14:07
Ez Look Deltának néz ki, azzal helyettesítheted (ha találsz valahol egy régit, van esély, elterjedt volt). Alkatrészt nem hiszem, hogy bárhol is találsz hozzá, legalább 15 éves. A Look manapság a Keo újabb generációját kínálja (az viszont nem kompatibilis a Delta ill. Exus bepattintóval (cleat)).[...] A problémám: EXUS pedál (verseny, országúti) tönkretétele utáni javításhoz keresek anyagot. A pedál nem mai, de nem tudom még beazonosítnai sem, mivel csak az EXUS felirat van rajta. Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam ilyen pedált.
Alkatrészt szeretnék szerezni hozzá. Mellékelem a készített fotókat (itt), remélem elég beszédesek. [..]
Ha átállsz Keo-ra, a cipõd jó marad, de a bepattintót (?) cserélni kell (ua. háromszögbe megy, azaz lehet is).
Posted 2011. January 10. - 12:48
Feltettem a kérdést, de sajna rossz helyre (köszönöm zeezoltano segítségét, helyreigazítását).
A problémám: EXUS pedál (verseny, országúti) tönkretétele utáni javításhoz keresek anyagot. A pedál nem mai, de nem tudom még beazonosítnai sem, mivel csak az EXUS felirat van rajta. Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam ilyen pedált.
Alkatrészt szeretnék szerezni hozzá. Mellékelem a készített fotókat (itt), remélem elég beszédesek.
Köszönöm!
Pici
Posted 2011. January 09. - 22:02
Posted 2011. January 09. - 21:57
életem elsõ klipszes bringázásán törött kézzel, fékek nélkül, álló helyzetben már dõlés közben is ki tudtam lépni... (komolyan )
De gondolom, hogy nem elsõ megálláskor, elsõ megálláskor eltörted a kezed, mert karra érkeztél.
Posted 2011. January 09. - 21:55
ki kell választani azt az oldalt amerre lelépsz, azt kicsit lazábbra hagyod és kész.
vészhelyzetben is csak kihúzod, semmi para.
életem elsõ klipszes bringázásán törött kézzel, fékek nélkül, álló helyzetben már dõlés közben is ki tudtam lépni... (komolyan )
Posted 2011. January 09. - 21:36
Posted 2011. January 09. - 21:31
Pl: Sram tigger contra marok váltó contra dualcontroll
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 09. - 21:31
De te döntsd el ! Kérd el valakitõl, ha tudod, úgy döntsél.
Posted 2011. January 09. - 21:21
Posted 2011. January 09. - 12:25
Helo mindenkinek.
Én azt szeretném kérdezni hogy a csatolós taposópedélból hogy lehet hirtelen kilépni ill.lecsatolni.Pl.ha parton hirtelen meg akarok állni?
És még induláskor hogy kell becsatolni, eddig nekem csak faltámasztás mellet sikerült.Kérem az instrukciókat elõre is köszi mindenkinek!
Ez nem arra van kitalálva, hogy csak úgy letedd a lábad.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. January 09. - 11:16
Hidd el rájössz vagy sûrûn jársz a balesetire vagy elõbb utóbb veszel egy patent pedál-cipõ kombót.
Köszi,inkább választom az utóbbi verziót:)