Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Szeretnék venni egy ilyen EggBeater 1-est:
Egg Beater 1 silber

A kérdésem az lenne, hogy a 2-eshez képest miben kevesebb? Miért kerül ennyivel kevesebbe? Van valakinek tapasztalata?
Egg Beater 2 edelstahl/ schwarz

Jó vétel szerintetek vagy gyûjtsek inkább a 2-esre?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
köszönöm az infókat, azthiszem ezt még fontolóra veszem, nem kapkodom el inkább...

Bacsesz cb pedálokrol csak azt tudom neked mondani amit már fentebb is emlitettek,hogy a csapágyazás nem a leg nyeröbb tul apro golyok vannak benne ezért gyakori karbantartást igényel.Probálni nekem csak egyszer volt szerencsém de az allat nagyon megkedveltem ami miat nem váltottam az az hogy 4 bringán már elég huzós költség lenne :D na meg a késöbbi tapasztalatok a csapágyazás terén,és azért egy tura alatt nem lehet százszázalékig eldönteni hogy huh nekem ez minden álmom.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Bacsesz cb pedálokrol csak azt tudom neked mondani amit már fentebb is emlitettek,hogy a csapágyazás nem a leg nyeröbb tul apro golyok vannak benne ezért gyakori karbantartást igényel.Probálni nekem csak egyszer volt szerencsém de az allat nagyon megkedveltem ami miat nem váltottam az az hogy 4 bringán már elég huzós költség lenne :D na meg a késöbbi tapasztalatok a csapágyazás terén,és azért egy tura alatt nem lehet százszázalékig eldönteni hogy huh nekem ez minden álmom.
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
Semmi baj, és utóbbiban 100%-ig igazad van, de az tényleg nem ide tartozik.

bocsánat, nem felhúzni akartalak, csak a világ tele van az értelmetlen pazarlással, de ez már nem ebbe a topikba kívánkozik

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

off
errõl az oldalról nézve, senki semmilyen "más" dolgot ne próbáljon ki mert pénzkidobás, egyébként adunk amennyit tudunk, hogy az mennyi az nézõpont kérdése, maradjunk annyiban hogy énis 2kezi munkásvagyok és nem eliszom meg füstölöm el a pénzt, hanem a bringámra költöm! de egy kicsit felhúzam ezen magam amit írtál, demár jólvagyok...

on
nem vagyok elégedett a shimanoval ezértis szeretnék váltani...van akinek arra ál a lába van akinek nem, de egy darabig marad még.

bocsánat, nem felhúzni akartalak, csak a világ tele van az értelmetlen pazarlással, de ez már nem ebbe a topikba kívánkozik

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Tulajdonképpen ha a shimanot szereted és még tökéletesen mûködik, akkor miért akarod lecserélni egy másikra, ami még nem is jobb semmivel sem? Ha ilyen sok a felesleges pénzed, inkább add a szegényeknek.

off
errõl az oldalról nézve, senki semmilyen "más" dolgot ne próbáljon ki mert pénzkidobás, egyébként adunk amennyit tudunk, hogy az mennyi az nézõpont kérdése, maradjunk annyiban hogy énis 2kezi munkásvagyok és nem eliszom meg füstölöm el a pénzt, hanem a bringámra költöm! de egy kicsit felhúzam ezen magam amit írtál, demár jólvagyok...

on
nem vagyok elégedett a shimanoval ezértis szeretnék váltani...van akinek arra ál a lába van akinek nem, de egy darabig marad még.

csibe525

csibe525

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Ez Look Deltának néz ki, azzal helyettesítheted (ha találsz valahol egy régit, van esély, elterjedt volt). Alkatrészt nem hiszem, hogy bárhol is találsz hozzá, legalább 15 éves. A Look manapság a Keo újabb generációját kínálja (az viszont nem kompatibilis a Delta ill. Exus bepattintóval (cleat)).
Ha átállsz Keo-ra, a cipõd jó marad, de a bepattintót (?) cserélni kell (ua. háromszögbe megy, azaz lehet is).

Szia!

Köszi, meglestem. Az a baj, hogy a Delta is (és még rengeteg másik pedál is) más mechanikával old/zár. Ezek mind "hátrafele nyílnak", azaz billenek, az enyém meg a pedál síkjában, a külsõ oldala nyílik, és hátrafele mozdul el.
Na most úgy indult, hogy a cleat hegye letört, így kilépegettem futtában a vasból. Vettem másik cleat-ot, de annak pont az a része nézett ki másképp, ahol beakad a pedálba. Na most kipróbáltam, és kifordításkor széttörtem a karmos részét a pedálnak (mint a mellékelt kép is mutatja).
De ha már pedált veszek, akkor ahhoz adnak cleatot is, a cipõm meg (elvileg) univerzális.
Azért köszi, legalább ezzel is elõrébb vagyok, hogy ne keressek ilyet... :P

Defektmentest mindenkinek!

Pici
csibe csak kicsibe...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

elég nyitott vagyok az új dolgokra, mondjuk a dualcontrollról hallani nemakartam, de másfél éve használom, és látni nemakarok mást, ez a pedál most nagykérdés....igen, a legjobb kipróbálni lenne...

Tulajdonképpen ha a shimanot szereted és még tökéletesen mûködik, akkor miért akarod lecserélni egy másikra, ami még nem is jobb semmivel sem? Ha ilyen sok a felesleges pénzed, inkább add a szegényeknek.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] A problémám: EXUS pedál (verseny, országúti) tönkretétele utáni javításhoz keresek anyagot. A pedál nem mai, de nem tudom még beazonosítnai sem, mivel csak az EXUS felirat van rajta. Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam ilyen pedált.
Alkatrészt szeretnék szerezni hozzá. Mellékelem a készített fotókat (itt), remélem elég beszédesek. [..]

Ez Look Deltának néz ki, azzal helyettesítheted (ha találsz valahol egy régit, van esély, elterjedt volt). Alkatrészt nem hiszem, hogy bárhol is találsz hozzá, legalább 15 éves. A Look manapság a Keo újabb generációját kínálja (az viszont nem kompatibilis a Delta ill. Exus bepattintóval (cleat)).
Ha átállsz Keo-ra, a cipõd jó marad, de a bepattintót (?) cserélni kell (ua. háromszögbe megy, azaz lehet is).

csibe525

csibe525

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Feltettem a kérdést, de sajna rossz helyre (köszönöm zeezoltano segítségét, helyreigazítását).
A problémám: EXUS pedál (verseny, országúti) tönkretétele utáni javításhoz keresek anyagot. A pedál nem mai, de nem tudom még beazonosítnai sem, mivel csak az EXUS felirat van rajta. Nézegettem a neten, de nem nagyon találtam ilyen pedált.
Alkatrészt szeretnék szerezni hozzá. Mellékelem a készített fotókat (itt), remélem elég beszédesek.

Köszönöm!

Pici
csibe csak kicsibe...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
rosszabb :):D

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

életem elsõ klipszes bringázásán törött kézzel, fékek nélkül, álló helyzetben már dõlés közben is ki tudtam lépni... (komolyan :D)

De gondolom, hogy nem elsõ megálláskor, elsõ megálláskor eltörted a kezed, mert karra érkeztél. :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
klipszbõl teljesen jól ki lehet lépni.
ki kell választani azt az oldalt amerre lelépsz, azt kicsit lazábbra hagyod és kész.

vészhelyzetben is csak kihúzod, semmi para.

életem elsõ klipszes bringázásán törött kézzel, fékek nélkül, álló helyzetben már dõlés közben is ki tudtam lépni... (komolyan :D)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
elég nyitott vagyok az új dolgokra, mondjuk a dualcontrollról hallani nemakartam, de másfél éve használom, és látni nemakarok mást, ez a pedál most nagykérdés....igen, a legjobb kipróbálni lenne...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ez olyan hogy vagy megszereted vagy megutálod.
Pl: Sram tigger contra marok váltó contra dualcontroll
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nekem volt CB Eggbeater-em, most spd-m van. Én vissza nem térnék a CB-hoz ! Nekem sokkal jobban tetszik az spd érzés. És állítólag tartósabb is a csapágyazása.
De te döntsd el ! Kérd el valakitõl, ha tudod, úgy döntsél.
Marci

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
szeretnék spd pedált cserélni és igazság szerint olyat szeretnék amit még élõben csak egyszer láttam, csak úgy tetszik ....crank brothers egg beater sl...róla lenne szó, hogy érdemes-e a shimano spd rendszerét erre cserélni, ha nagyon lebeszéltek róla akkor marad:)......

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Helo mindenkinek.
Én azt szeretném kérdezni hogy a csatolós taposópedélból hogy lehet hirtelen kilépni ill.lecsatolni.Pl.ha parton hirtelen meg akarok állni?
És még induláskor hogy kell becsatolni, eddig nekem csak faltámasztás mellet sikerült.Kérem az instrukciókat elõre is köszi mindenkinek!

Ez nem arra van kitalálva, hogy csak úgy letedd a lábad.

A sebesség mindent megold.

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 posts

Hidd el rájössz vagy sûrûn jársz a balesetire vagy elõbb utóbb veszel egy patent pedál-cipõ kombót.

Köszi,inkább választom az utóbbi verziót:)

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Kiállsz a nyeregbõl, áthelyezed a súlypontodat valamelyik lábadra, másik lábad sarkát kifordítod és leteszed.
"Ride today, heal tomorrow"