Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hol vetted a betétet és mennyiért ha szabad tudni!
Otthoni helyi tekerésekre jó lenne!

bringabutikban 2 ropi volt

de decában is van, csak ott 3 mátyás

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Hol vetted a betétet és mennyiért ha szabad tudni!
Otthoni helyi tekerésekre jó lenne!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

az sem igazán jó sztem, nem igazán tartós használatra kitalált dolog

jövõ évi xt trekking pedál viszont nagyon jónak látszik. csak nem occsó

Shimano XT SPD Trekking Pedals T780 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

ez tényleg jónak tûnik, de nagyon drága

mondjuk amíg az 520-as mûködik, nem lesz lecserélve, ezért is csak ezt a mûanyag genyót vettem bele

de ha elhasználódik egyszer, akkor elgondolkozom egy feles pedálon is, ill. a keretes spd-az nem ezt a célt szolgálja? vagy az csak az spd cipõt támasztja jobban?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nekem a városi felhasználás miatt lenne érdekes a feles spd

mopst 520-at használok, ami nagyon frankó, de néha napján jó lenne sima cipõvel menni (ha pl., sokat kell gyalogolni, vagy ilyesmi). Most szereztem egy mûanyag taposót bele, aztán majd meglássuk hogy muzsikál.

az sem igazán jó sztem, nem igazán tartós használatra kitalált dolog

jövõ évi xt trekking pedál viszont nagyon jónak látszik. csak nem occsó

Shimano XT SPD Trekking Pedals T780 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
nekem a városi felhasználás miatt lenne érdekes a feles spd

mopst 520-at használok, ami nagyon frankó, de néha napján jó lenne sima cipõvel menni (ha pl., sokat kell gyalogolni, vagy ilyesmi). Most szereztem egy mûanyag taposót bele, aztán majd meglássuk hogy muzsikál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tanácsot kérnék:
Vennék SPD cipõt + egy oldalon SPD-s pedált a hosszabb tekerésekhez. Viszont szeretem a lefeléken megengedni a bringát, olyan DH stílusban, amikor is nem az SPD oldalát használnám a pedálnak.
Mûködõképes lehet ez így? Milyen cipõt, pedált kellene vennem?
Elõre is kösz a tanácsokat.

nem mûködik.
én végigpróbáltam vagy 4 féle pedált, -azóta se használok terepen spd-t - de a stopli miatt nem tudsz biztosan állni a pedálon.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
meg nem is olyan kellemes sima pedált stoplival taposni
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Shimano 530-as pedál, meg valami cipõ, ami passzol a lábadra. Én estem egypárszor álló helyben, mert nem tudtam kioldani, ennek ellenére nem mennék platformmal, se föl se le, se sehol

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Tanácsot kérnék:
Vennék SPD cipõt + egy oldalon SPD-s pedált a hosszabb tekerésekhez. Viszont szeretem a lefeléken megengedni a bringát, olyan DH stílusban, amikor is nem az SPD oldalát használnám a pedálnak.

Pont lefelé ad nagyobb biztonságot és élvezetet az SPD rendszerû pedál, az egyoldalasokkal az a baj mindig az spd-s oldal fordul lefelé, forgatnod kell a pedált amikor be akarsz lépni, inkább valami keretes spd-ben gondolkodj. Shimano M647 Clipless SPD Pedals | Buy Online | ChainReactionCycles.com vagy Crank Brothers Mallet 3 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com Cipõnél pedig minél merevebb a talpa annál kevésbé fárad el a lábfejed a tekeréstõl, persze annál kevésbé kényelmes gyaloglásnál.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Viszont szeretem a lefeléken megengedni a bringát, olyan DH stílusban, amikor is nem az SPD oldalát használnám a pedálnak

Lefelé soha nem éreztem, hogy gond lenne az SPD, sõt, így nem csúszik le a lábam a pedálról. Ha esek, akkor már oly mindegy, úgyis kiold a pedál minden valószínûség szerint.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szvsz vagy spd, vagy vmi jo platformpedal (wellgo mg1 pl). amugy ha lefelen ugy borulsz, hogy nagy sebesseggel mesz, szvsz tokmindegy, hogy be vagy e kotve vagy nem. en is februar ota hasznalom, de meglepo modon inkabb nagyobb biztonsagban erzem magam a lefeleken. jobban lehet erezni a bringa visszajelzeseit, kiallva jobban csillapitod a technika mozgasad alattad.

Koty

Koty

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Tanácsot kérnék:

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Új pedált keresgéltem a mostani shimano M424-esem helyett,ami a 476 grammjával nem egy túl könnyû darab.
Elsõként néztem a 2012-es M530-ast,amit a bikemarketen 440 grammnak írtak,de mindenhol máshol 455 grammnak,bár az ára tûrhetõ. 8600 HUF
Másodikként néztem az új xt-t,az M785-öst,ami csak 408 gramm,de a 17700 HUF árat kicsit sokallom.
Harmadikként találtam az FTW bikes-nál egy HT-A838 nevû pedált,ami 340 grammjával és a 9500 HUF árával a legjobb választásnak tûnik,de fogalmam sincs a megbízhatóságával kapcsolatban. Valaki tud errõl a pedálról valamit?
Bár most látom,h ez csak egyik oldalán patent. Ez mekkora hátrány vajon?
HT-A838 vásárlás - FTW Bikes webáruház

vendég_Silver_*

vendég_Silver_*
  • vendég

Google szerint saját stoplija van (kép alapján nagyon hasonlít a Shimano-hoz). A véleményezések alapján én nem vettem volna meg.

Köszi, ezért is írtam, hogy "szert tettem" rá, kaptam ugyanis. Akkor megy ki és jön Shimano helyette.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
van akinek az spd pedal pattog kiallva? rendesen karban van tartva.

eloszor arra gondoltam, hogy a hajtomutengely ala vmi szotyi kerult, de nem. a csapagyperselyeket nem szedtem ki.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok,

pár napja szert tettem egy Tioga Clipman SPD pedálra. Elsõ darab, sosem használtam még ilyet, úgyhogy gyorsan le is lombozódtam, ugyanis úgy tûnik, hogy a Shimano stopli nem megy bele. Lehetséges ez vagy erõsebben kell próbálkoznom? :)

Google szerint saját stoplija van (kép alapján nagyon hasonlít a Shimano-hoz). A véleményezések alapján én nem vettem volna meg.

Tioga Clipman Pedal Older Pedals Reviews

vendég_Silver_*

vendég_Silver_*
  • vendég
Sziasztok,

pár napja szert tettem egy Tioga Clipman SPD pedálra. Elsõ darab, sosem használtam még ilyet, úgyhogy gyorsan le is lombozódtam, ugyanis úgy tûnik, hogy a Shimano stopli nem megy bele. Lehetséges ez vagy erõsebben kell próbálkoznom? :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
fújjál a pedálra WD40et, az általában szokott segíteni

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár