Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szerintem is teljesen jó a fekete stopli, azt is ki lehet tépni bármerre ha nincs tökig meghúzva a rugó. 50 éves kollégám pont most vett cipõt, minden gond nélkül belejött a fekete stoplival, nem kell tõle tartani...

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
....hát kinek a pap, kinek a papné. :-) Én annyira megszoktam azt a "lötyögõs szart", hogy már nem szívesen teszek fel fix feketét. Elég szórakozott vagyok, sokszor buktam volna már ha nem a többirányú stopli van rajtam. Ráadásul egy enyhe egyensúlyvesztésnél is rögtön kiold. Tartani meg pont úgy tart ahogy nekem elég. Szóval nekem nagyon kényelmes így. Tanulni meg szerintem mindenképpen könnyebb mint a fekete. Persze vannak kivételek és kivételes emberek. :-)

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

szerintem nem jo egy ilyen stoplihoz hozzaszokni...

osztom ezt a véleményt

amúgy nem kell parázni ettõl betanulási idõtõl, 1-2 hét alatt már abszolut problémamentesnek kell lennie a használatának

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szerintem nem jo egy ilyen stoplihoz hozzaszokni...

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Soha nem próbáltam még az spd rendszert,most viszont rajta vagyok.Nézegettem a stoplikat,miért árulnak plate(alátét) nélkülit?Ez mindenképpen kell hozzá,nem?Ez a Wellgo van olyan jó mint a Shimanok?Ez melyik fajta?Olyan amelyik csak kifelé old vagy olyan amit minden irányban ki lehet oldani?

Ha minden igaz akkor Te arról a lemezrõl beszélsz (alátét) amire a stopli kerül felszerelésre, és annak nagy általánosságban a cipõben kell lennie. Ha nincs akkor kell megvásárolni és beaplikálni a cipõ talpa és belsõ betétje közé. Én Wellgo-t használtam évekig, nem tudok rosszat mondani rá. Stoplit meg szerintem olyat vegyél elsõ alkalomra amíg tanulsz, ami több irányban is kiold. Ilyenek a Shimi színes (ezüst, arany színû) stoplijai. Ha már megszoktad akkor válthatsz merevebb, fekete stoplira. Így nagyobb eséllyel elkerülöd a véletlen bukást.

Ridley Noah Fast 

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Soha nem próbáltam még az spd rendszert,most viszont rajta vagyok.Nézegettem a stoplikat,miért árulnak plate(alátét) nélkülit?Ez mindenképpen kell hozzá,nem?Ez a Wellgo van olyan jó mint a Shimanok?Ez melyik fajta?Olyan amelyik csak kifelé old vagy olyan amit minden irányban ki lehet oldani?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Itt a szerszám:

SHIMANO TL-PD40 KÓNUSZBEÁLLÍTÓ SZERSZÁM - PEDÁLHOZ - Bringa Butik Webáruház

Itt pedig a pedál szerelés:

Park Tool Co. » ParkTool Blog » SPD Pedal Overhaul

Köszííí!!!

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Betudnád linkelni azt a mûa bigyót? THX!!

Féktisztítóval lemosom (az gondolom jó lesz) és adok neki egy kis oil-t :-))

Itt a szerszám:

SHIMANO TL-PD40 KÓNUSZBEÁLLÍTÓ SZERSZÁM - PEDÁLHOZ - Bringa Butik Webáruház

Itt pedig a pedál szerelés:

Park Tool Co. » ParkTool Blog » SPD Pedal Overhaul

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Nekem is 520-as van. Én itthon szét szedtem, kell hozzá egy kis mûanyag szerszám amivel ki lehet tekerni a belét.... Sima kónuszos, szét lehet szedni, pucolni, beállítani. Én lánc olajat csepegtettem a forgáspontokhoz, rugóhoz.

Betudnád linkelni azt a mûa bigyót? THX!!

Ja hogy a pedálra gondoltál azzal kívülrõl nem igazán kell foglalkozni. lemosod és a rugókra teszel egy csepp olajat és kész. A csapágyazását meg amig jó ne bolygasd nem igazán érdemes az enyém pl 3 éves és még tökéletes viszont ha szét szeded és rosszul rakod össze akkor se perc alatt tönkre vágod.

Féktisztítóval lemosom (az gondolom jó lesz) és adok neki egy kis oil-t :-))

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

...értem, de a rugókat is vissza lehet majd applikálni? :confused:

Ja hogy a pedálra gondoltál azzal kívülrõl nem igazán kell foglalkozni. lemosod és a rugókra teszel egy csepp olajat és kész. A csapágyazását meg amig jó ne bolygasd nem igazán érdemes az enyém pl 3 éves és még tökéletes viszont ha szét szeded és rosszul rakod össze akkor se perc alatt tönkre vágod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

ha sokat mész vele, akkor a csapágyait nem árt néha utánállítani (ezt érzed, ha kotyog) és bezsírozni

erre van egy mûanyag célszerszám, de én mondjuk le szoktam vinni a szervízbe, mert nincs itthon satu, hogy kényelmesen meg tudjam csinálni

Nekem is 520-as van. Én itthon szét szedtem, kell hozzá egy kis mûanyag szerszám amivel ki lehet tekerni a belét.... Sima kónuszos, szét lehet szedni, pucolni, beállítani. Én lánc olajat csepegtettem a forgáspontokhoz, rugóhoz.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

...csavar megoldva. Kaptam egy boltban, nagyon rendesek voltak. Ti mivel szoktátok a pedált takarítani, és ápolni, olajozni, vagy zsírozni? 520-as SPD-t használok, és az egyik húzásnál nagyon nyikorog.

ha sokat mész vele, akkor a csapágyait nem árt néha utánállítani (ezt érzed, ha kotyog) és bezsírozni

erre van egy mûanyag célszerszám, de én mondjuk le szoktam vinni a szervízbe, mert nincs itthon satu, hogy kényelmesen meg tudjam csinálni

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Kitekered a csavarokat, megtakarítod megzsírozod a meneteket és összerakod.

...értem, de a rugókat is vissza lehet majd applikálni? :confused:

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Kitekered a csavarokat, megtakarítod megzsírozod a meneteket és összerakod.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...csavar megoldva. Kaptam egy boltban, nagyon rendesek voltak. Ti mivel szoktátok a pedált takarítani, és ápolni, olajozni, vagy zsírozni? 520-as SPD-t használok, és az egyik húzásnál nagyon nyikorog.

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

vagy fogod a csavart és irány a csavarbolt ha nem is ugyanolyat hasonlót találsz.

..futok 1 pár kört de valszeg az lesz ha nem járok sikerrel, abban bízom, talán valamelyik üzletben lesz elfekvõben egy árva db.:D

Ridley Noah Fast 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
vagy fogod a csavart és irány a csavarbolt ha nem is ugyanolyat hasonlót találsz.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

nem csodalkozom, nem nehez megszakitani a menetet, viszont tobbnyire a lemez menete szakad meg es nem a csavare. a megoldas ilyenkor, hogy megforditod a lemezt es ovatosabban huzod meg az ep reszenel.

....sajnos számomra egyértelmû, h a csavar ment tönkre. Teljesen lenyalta a menetet a lemez. Lemezem van új, de fölösleges kicserélnem mert tükör sima a csavaron a menet (vagy gyüvet :D )

Ridley Noah Fast 

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

A Shimi stopli csavarjait gyári ajánlás szerint 5-6 Nm-es nyomatékkal kell megtépni. Amit ma nekem sikerült produkálnom, mármint a megtépést. 6 ra állítottam a kulcsot és sikerült az egyik csavart megszakítanom a négybõl. Most meg fõ a fejem, hogy miként fogom pótolni.

nem csodalkozom, nem nehez megszakitani a menetet, viszont tobbnyire a lemez menete szakad meg es nem a csavare. a megoldas ilyenkor, hogy megforditod a lemezt es ovatosabban huzod meg az ep reszenel.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
A Shimi stopli csavarjait gyári ajánlás szerint 5-6 Nm-es nyomatékkal kell megtépni. Amit ma nekem sikerült produkálnom, mármint a megtépést. 6 ra állítottam a kulcsot és sikerült az egyik csavart megszakítanom a négybõl. Most meg fõ a fejem, hogy miként fogom pótolni.

Ridley Noah Fast