Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2012. March 17. - 09:17
Posted 2012. March 17. - 09:11
Ridley Noah Fast
Posted 2012. March 17. - 07:46
szerintem nem jo egy ilyen stoplihoz hozzaszokni...
osztom ezt a véleményt
amúgy nem kell parázni ettõl betanulási idõtõl, 1-2 hét alatt már abszolut problémamentesnek kell lennie a használatának
Posted 2012. March 17. - 07:28
Posted 2012. March 16. - 23:01
Ha minden igaz akkor Te arról a lemezrõl beszélsz (alátét) amire a stopli kerül felszerelésre, és annak nagy általánosságban a cipõben kell lennie. Ha nincs akkor kell megvásárolni és beaplikálni a cipõ talpa és belsõ betétje közé. Én Wellgo-t használtam évekig, nem tudok rosszat mondani rá. Stoplit meg szerintem olyat vegyél elsõ alkalomra amíg tanulsz, ami több irányban is kiold. Ilyenek a Shimi színes (ezüst, arany színû) stoplijai. Ha már megszoktad akkor válthatsz merevebb, fekete stoplira. Így nagyobb eséllyel elkerülöd a véletlen bukást.Soha nem próbáltam még az spd rendszert,most viszont rajta vagyok.Nézegettem a stoplikat,miért árulnak plate(alátét) nélkülit?Ez mindenképpen kell hozzá,nem?Ez a Wellgo van olyan jó mint a Shimanok?Ez melyik fajta?Olyan amelyik csak kifelé old vagy olyan amit minden irányban ki lehet oldani?
Ridley Noah Fast
Posted 2012. March 16. - 22:32
Posted 2012. March 04. - 22:45
Itt a szerszám:
SHIMANO TL-PD40 KÓNUSZBEÁLLÍTÓ SZERSZÁM - PEDÁLHOZ - Bringa Butik Webáruház
Itt pedig a pedál szerelés:
Park Tool Co. » ParkTool Blog » SPD Pedal Overhaul
Köszííí!!!
Ridley Noah Fast
Posted 2012. March 04. - 22:34
Betudnád linkelni azt a mûa bigyót? THX!!
Féktisztítóval lemosom (az gondolom jó lesz) és adok neki egy kis oil-t :-))
Itt a szerszám:
SHIMANO TL-PD40 KÓNUSZBEÁLLÍTÓ SZERSZÁM - PEDÁLHOZ - Bringa Butik Webáruház
Itt pedig a pedál szerelés:
Park Tool Co. » ParkTool Blog » SPD Pedal Overhaul
Posted 2012. March 04. - 21:52
Nekem is 520-as van. Én itthon szét szedtem, kell hozzá egy kis mûanyag szerszám amivel ki lehet tekerni a belét.... Sima kónuszos, szét lehet szedni, pucolni, beállítani. Én lánc olajat csepegtettem a forgáspontokhoz, rugóhoz.
Betudnád linkelni azt a mûa bigyót? THX!!
Ja hogy a pedálra gondoltál azzal kívülrõl nem igazán kell foglalkozni. lemosod és a rugókra teszel egy csepp olajat és kész. A csapágyazását meg amig jó ne bolygasd nem igazán érdemes az enyém pl 3 éves és még tökéletes viszont ha szét szeded és rosszul rakod össze akkor se perc alatt tönkre vágod.
Féktisztítóval lemosom (az gondolom jó lesz) és adok neki egy kis oil-t :-))
Ridley Noah Fast
Posted 2012. March 04. - 12:22
Ja hogy a pedálra gondoltál azzal kívülrõl nem igazán kell foglalkozni. lemosod és a rugókra teszel egy csepp olajat és kész. A csapágyazását meg amig jó ne bolygasd nem igazán érdemes az enyém pl 3 éves és még tökéletes viszont ha szét szeded és rosszul rakod össze akkor se perc alatt tönkre vágod....értem, de a rugókat is vissza lehet majd applikálni? :confused:
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. March 04. - 10:16
ha sokat mész vele, akkor a csapágyait nem árt néha utánállítani (ezt érzed, ha kotyog) és bezsírozni
erre van egy mûanyag célszerszám, de én mondjuk le szoktam vinni a szervízbe, mert nincs itthon satu, hogy kényelmesen meg tudjam csinálni
Nekem is 520-as van. Én itthon szét szedtem, kell hozzá egy kis mûanyag szerszám amivel ki lehet tekerni a belét.... Sima kónuszos, szét lehet szedni, pucolni, beállítani. Én lánc olajat csepegtettem a forgáspontokhoz, rugóhoz.
Posted 2012. March 04. - 08:11
...csavar megoldva. Kaptam egy boltban, nagyon rendesek voltak. Ti mivel szoktátok a pedált takarítani, és ápolni, olajozni, vagy zsírozni? 520-as SPD-t használok, és az egyik húzásnál nagyon nyikorog.
ha sokat mész vele, akkor a csapágyait nem árt néha utánállítani (ezt érzed, ha kotyog) és bezsírozni
erre van egy mûanyag célszerszám, de én mondjuk le szoktam vinni a szervízbe, mert nincs itthon satu, hogy kényelmesen meg tudjam csinálni
Posted 2012. March 03. - 23:15
...értem, de a rugókat is vissza lehet majd applikálni? :confused:Kitekered a csavarokat, megtakarítod megzsírozod a meneteket és összerakod.
Ridley Noah Fast
Posted 2012. March 03. - 22:38
Posted 2012. March 03. - 22:26
Ridley Noah Fast
Posted 2012. February 22. - 21:23
..futok 1 pár kört de valszeg az lesz ha nem járok sikerrel, abban bízom, talán valamelyik üzletben lesz elfekvõben egy árva db.vagy fogod a csavart és irány a csavarbolt ha nem is ugyanolyat hasonlót találsz.
Ridley Noah Fast
Posted 2012. February 22. - 21:14
Posted 2012. February 22. - 21:05
nem csodalkozom, nem nehez megszakitani a menetet, viszont tobbnyire a lemez menete szakad meg es nem a csavare. a megoldas ilyenkor, hogy megforditod a lemezt es ovatosabban huzod meg az ep reszenel.
....sajnos számomra egyértelmû, h a csavar ment tönkre. Teljesen lenyalta a menetet a lemez. Lemezem van új, de fölösleges kicserélnem mert tükör sima a csavaron a menet (vagy gyüvet )
Ridley Noah Fast
Posted 2012. February 22. - 20:15
A Shimi stopli csavarjait gyári ajánlás szerint 5-6 Nm-es nyomatékkal kell megtépni. Amit ma nekem sikerült produkálnom, mármint a megtépést. 6 ra állítottam a kulcsot és sikerült az egyik csavart megszakítanom a négybõl. Most meg fõ a fejem, hogy miként fogom pótolni.
nem csodalkozom, nem nehez megszakitani a menetet, viszont tobbnyire a lemez menete szakad meg es nem a csavare. a megoldas ilyenkor, hogy megforditod a lemezt es ovatosabban huzod meg az ep reszenel.
Posted 2012. February 22. - 19:40
Ridley Noah Fast