Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
azért azt ne feledd hogy az mûanyag.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Köszi szépen, hogy megmérted. Ezek szerint amit én találtam a segítségeddel, az olcsóbb is és könnyebb is.
Szintén iparis, úgyhogy szar nem lehet, szerintem beújítom. Még egyszer köszi!!!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
412 gramm/pár ha jól emléxem

update : megmértem 430
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Ahha ez elég jónak tûnik, köszi.
Ez se rossz: Spyral Branch NYC Pin Light Black csapágyas pedál - Platform - bikepro.hu

Melyik a könnyebb szerinted? A tiednél nem találtam pontos súly adatot.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
Spyral Branch Elite Light pedál

altrix premium néven van ilyenem
elég könnyû és bírta

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Nincs valami tippetek platform pedálra, milyet lenne érdemes venni?
Az elvárás az lenne, hogy jó minõségû legyen, no spd, és könnyû.

madsnail

madsnail

újonc

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Elõre bocsi ha nagyon hosszú vagyok.

Lenne egy problémám nem tudom volt-e már korábban, szó róla, de bevallom nem olvastam át a 150 oldalas topicot... :) Szóval országutizom (hobby) és eddíg egy régi pedált használtam klipsz-el, ez viszont megérett a cserére, és mindenképp másik kellene. Szeretnék majd idõvel áttérni a stoplis megoldásra, viszont cipõre még egy ideig gyûjtögetnem kell. Szóval valami köztes megoldást szeretnék találni, amíg a cípõ megérkezik. Az apro-ban használtan akad néhány Look pedál, ami nekem megfelelne, ehhez jönne még a stopli is. A csavar: Valahol láttam (már nem tudom hol) olyan klipszet, amelyet ilyen típusú (SPD vagy Look) pedálba be lehet illeszteni, és klipszesként használni. Sajna nem találom sehol ezt a klipszet viszont eszembe jutott egy másik megoldás. Van a Shimano klipsz, ez: http://pajtasbicikli...es/klip0002.jpg és nagyon gyanúsak a furatok, esetleg egy ilyenre nem lehet felerõsíteni egy stoplit, és azzal használni a pedált? Van valakinek ilyen tapasztalata?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Egyszerû mert a legtöbb (Komolyabb)bringát pedál nélkül szállítják ahol már rá merik írni a súlyt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
A pedal súlyát miért nem számolják bele a bringa súlyába?bocs ha láma kérdés...:D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

...na még egy érv a színes mellett. :D Amióta használom egyszer sem estem, pedig volt meleg helyzet. Ígérem ez volt az utolsó a fekete ellen! :D

ez mindegyikre ervenyes, amit irok. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

...na még egy érv a színes mellett. :D Amióta használom egyszer sem estem, pedig volt meleg helyzet. Ígérem ez volt az utolsó a fekete ellen! :D

én a normált használom 4. éve és én sem estem soha sem az spd miatt

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Ridley Noah Fast 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

én egyensúlyvesztés miatt még nem estem spd-st. de egy gyönyörû lány miatt megállva nem sikerült kioldani a bal oldali pedált... rajzfilmbe illõen lassú borulás volt.
megérte :)

nem normal korulmenyek kozott ertettem, hanem le akarod tenni a labad, nem enged a pedal - egy pillanattal kesobb oldasz, mint eleg idod lenne letenni a labad.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

siman :D reszemrol egyszer nyaltam az spd miatt, de akkor is azert, mert elotte sarban mentem, es nehezebben oldott ki, amikor beleszaradt, mint szamitottam. szvsz ugyis azon mulik, hogy idoben oldasz e, mert ha megvan a pillanatnyi egyensulyvesztes, akkor mar tokmindegy, hogy mi miatt oldott ki lassabban, mert ugyis eldolsz.

én egyensúlyvesztés miatt még nem estem spd-st. de egy gyönyörû lány miatt megállva nem sikerült kioldani a bal oldali pedált... rajzfilmbe illõen lassú borulás volt.
megérte :)

A morcos.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én is.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

És akkor ezzel a Wellgo-val mi a helyzet?Van olyan jó mint a Shimano?Ezt milyen irányban lehet oldani?

én Shimanoban gondolkodnék
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
siman :D reszemrol egyszer nyaltam az spd miatt, de akkor is azert, mert elotte sarban mentem, es nehezebben oldott ki, amikor beleszaradt, mint szamitottam. szvsz ugyis azon mulik, hogy idoben oldasz e, mert ha megvan a pillanatnyi egyensulyvesztes, akkor mar tokmindegy, hogy mi miatt oldott ki lassabban, mert ugyis eldolsz.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Szerintem is teljesen jó a fekete stopli, azt is ki lehet tépni bármerre ha nincs tökig meghúzva a rugó. 50 éves kollégám pont most vett cipõt, minden gond nélkül belejött a fekete stoplival, nem kell tõle tartani...

mi is feketével kezdtünk a barátnõmmel együtt semmi probléma nem volt vele, nem kell erõsre állítani a rugót és kész

...jól van na! Most meg fogtok verni amiért a másik stoplit promótálom??:D

Ridley Noah Fast 

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Soha nem próbáltam még az spd rendszert,most viszont rajta vagyok.Nézegettem a stoplikat,miért árulnak plate(alátét) nélkülit?Ez mindenképpen kell hozzá,nem?Ez a Wellgo van olyan jó mint a Shimanok?Ez melyik fajta?Olyan amelyik csak kifelé old vagy olyan amit minden irányban ki lehet oldani?

És akkor ezzel a Wellgo-val mi a helyzet?Van olyan jó mint a Shimano?Ezt milyen irányban lehet oldani?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
mi is feketével kezdtünk a barátnõmmel együtt semmi probléma nem volt vele, nem kell erõsre állítani a rugót és kész
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.