Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is 140-et mozgo AM bringam van, es csak SPD-vel megyek, taposo mar nem kellene soha
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok,

egy olyan kérdésem lenne, hogy 140 mm-t mozgó AM bringára szoktak\érdemes-e patentpedált szerelni? Egy bontásból maradt egy pár Crank Brothers Egg Beater-em, aztán azóta itt áll a polcon, mert most taposó van a masinán. Lehet el kellene inkább adnom.

Köszönöm a segítséget!

durva terepen is nagyon jó az spd, már ha bízol magadban

ha nem, akkor nem fogod szeretni

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En ott probaltam eloszor :-) szvsz erdemes.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Megszokás és terep kérdése, próbáld ki.

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok,

egy olyan kérdésem lenne, hogy 140 mm-t mozgó AM bringára szoktak\érdemes-e patentpedált szerelni? Egy bontásból maradt egy pár Crank Brothers Egg Beater-em, aztán azóta itt áll a polcon, mert most taposó van a masinán. Lehet el kellene inkább adnom.

Köszönöm a segítséget!

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Errõl valakinek van valami tapasztalata?
PEDÁL SPYR SPD SUPER SUPERLIGHT CSAPÁGYAZOTT BLACK

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Úgy értem, nem tudom lefelé áll-e a sarkat, vagy felfelé.

az úgy áll, ahogyan tartod a lábfejed, szerintem ez nem olyan dolog, amit figyelni kellene

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

úgy állítsd be, ahogy neked kényelmes, lehet ez sok idõt fog igénybe venni , az utolsó bekezdésedet nem értem

Úgy értem, nem tudom lefelé áll-e a sarkat, vagy felfelé.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok! Kicsit több mint 1 év taposó pedálos tekerés után rávettem magam az SPD-re, most az elsõ kisebb út után lenne pár kérdésem: - kell-e feljebb állítanom a nyeregcsövemet, mert úgy tûnt mintha nem tudnám annyira kinyújtani a lábam mint a taposós verzión? - kell-e hátrább vagy elõrébb húznom az ülést a nyeregcsövön - taposó pedált többnyire talpközéppel tekertem, ezért az SPD-n a spoplit egész hátra tettem, hogy ne legyen túl nagy a diferencia, de mégis úgy érzem, mintha lábujjhegyen tekernék - az sem tudom eldönteni hogy vízszintben van-e a talpam tekerés közben vagy sem

úgy állítsd be, ahogy neked kényelmes, lehet ez sok idõt fog igénybe venni , az utolsó bekezdésedet nem értem

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Kicsit több mint 1 év taposó pedálos tekerés után rávettem magam az SPD-re, most az elsõ kisebb út után lenne pár kérdésem:
- kell-e feljebb állítanom a nyeregcsövemet, mert úgy tûnt mintha nem tudnám annyira kinyújtani a lábam mint a taposós verzión?
- kell-e hátrább vagy elõrébb húznom az ülést a nyeregcsövön
- taposó pedált többnyire talpközéppel tekertem, ezért az SPD-n a spoplit egész hátra tettem, hogy ne legyen túl nagy a diferencia, de mégis úgy érzem, mintha lábujjhegyen tekernék
- az sem tudom eldönteni hogy vízszintben van-e a talpam tekerés közben vagy sem

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

en probaltam, zsirt, olajat, szilikont, meg tettem ala gyurmaragasztot, semmi se segitett...

Füldugó?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en probaltam, zsirt, olajat, szilikont, meg tettem ala gyurmaragasztot, semmi se segitett...

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
..a nyikorgás és egyéb más zajok csak akkor idegelnek ki, ha nem tudom meghatározni a helyét és az okát. A cipõ talpán a stopli környékét egy darabig még kenegettem glicerines fültisztítóval, elég sokáig bírta így, de már nem érdekel. :D

Ridley Noah Fast 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
eddig leszartam :D de ma a szembeszel ugy felidegesitett, hogy az elofaba is belekotottem volna.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

nem lehet vmit csinalni az spd pedallal meg cipovel, hogy ne nyikorogjon, nyuszogjon vmi mindig? annyira idegesito, hogy egy total silent bringanak olyan hangja van, mintha gumikacsakon lepkednek. foleg ebben a melegben jellemzo.

Hugyozd le! :-P

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem lehet vmit csinalni az spd pedallal meg cipovel, hogy ne nyikorogjon, nyuszogjon vmi mindig? annyira idegesito, hogy egy total silent bringanak olyan hangja van, mintha gumikacsakon lepkednek. foleg ebben a melegben jellemzo.

zsuri

zsuri

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Ismeri esetleg valaki a Spyral Superlight pedált? Egy <300gr-os pedálhoz képest elég jó áron elérhetõ, kérdés hogy milyen a mûködése, mennyire megbízható, mennyire tartós stb.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

szaisztok!

nincs vkinek elfekvõben egy leharcolt shimano pd-m520as pedálja?
A baololdaliból a kónusz érdekelne.

Baráti áron új is szóba jöhet, cikkszáma: Y-43Z 14100

irtam pm

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
szaisztok!

nincs vkinek elfekvõben egy leharcolt shimano pd-m520as pedálja?
A baololdaliból a kónusz érdekelne.

Baráti áron új is szóba jöhet, cikkszáma: Y-43Z 14100

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

azért azt ne feledd hogy az mûanyag.

Ja tényleg, composit az mûanyag. Akkor még rágom kicsit.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager