Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
nincs valakinek valamilyen jó állapotú spd-je amitõl meg szeretne válni?? ja és fontos hogy jó áron legyen!!
join your life, join your bike

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
Kipróbáltam ,de csak a szöget változtatta,elõször a lámáknak való beállítást próbáltam,de az nagyon gáz.De biztos meg lehet szokni,belépni mindenesetre még nehezen megy,máshol van a stopli.

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
meg erõsségét is állítod nem csak a szöget

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Ha megfordítod a stoplit, még úgy is?

azzal csak kilépési szöget állítasz, nem? vagy az a time?

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
...

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

Na ma megvettem az Eggbeater pedálomat!:)
Szép is,jó is,könnyû is,de én egy kicsit túl könnyûnek találom a kilépést spd után:(

Ha megfordítod a stoplit, még úgy is?

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
Na ma megvettem az Eggbeater pedálomat!:)
Szép is,jó is,könnyû is,de én egy kicsit túl könnyûnek találom a kilépést spd után:(
Más nem tapasztalt ilyet?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, jégen nem a legjobb...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
vagy fél éve van patentpedálom és én is szoktam dõlöngélni:D
Egyszer a barátnõméktõl mentem haza felültem a gépre és rögtön be is dõltem a bokrukba:D
rullez
De fagyott havas úton nekem nagyon nagy hátrány volt télen .Inkább kikapcsoltam és úgy tekertem mert meguntam hogy azért esek a jégbodrákon mert nem lehet kpállózni a lábbal jobbra balra:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tavaly óta van spd-m, aztán pénteken melóból hazafelé mentem összeszedni a párom aki a házuk elõtt egy padon várakozott igen rossz hangulatban, mivel megvárakoztattam kicsit.
Hangulatán odaérkezésemkor rörtön sikerült javítanom, ugyanis megálltam elõtte, és -elmondása szerint igen riadt fejet vágva- eldõltem.
...késõbb, hazafelé menet párszor még kitört belõle a nevetés.:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

és még ha szerencséd van akkor a hátsókerék is átmegy a lábadon!!

:D Ilyet már sikerül összehozni??

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Teljesen egyetértek Hegylako barátunkkal nekem is ez volt a bajom hogy mindig paráztam mikor esik le a lábam a pedálról! Jó persze ha ilyen bazi nagy pedálod van akkor tényleg nehéz róla leesni de nem olyan jó ilyen palacsintasütõkkel menni!!
És nem volt olyan jó érzés mikor mászol leesik a lábad a pedálról, bevered a tököd és még ha szerencséd van akkor a hátsókerék is átmegy a lábadon!!

Hegylako

Hegylako

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Hát amig nem volt SPD-m, addig meg mindíg lecsúszott a lábam a pedálról..

Az SPD nagyon jó, csak meg kell tanulni, most már szinte nem is tudnék SPD néküli bringával menni, úgy megszoktam....

Eldõlni már nem szoktam..:)
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Na látjátok mondom hogy a platform az igazi.Mondjuk a mezitlábas dologabn is van valami, van egy pár karc már a lábszáramon, de legalább sosem dõltem csak úgy el.

Hegylako

Hegylako

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

Kell ennél nagyobb égés? :)

Kell.. :D
Amikor én voltam "first user", mindíg kiléptem belõle, no mondom nem fox te szórakozni velem elõ azal a imbuszkulcsal, jól megtéptem, de azért ki tudtam belõle lépni, csak tudom kellett, hogy mikor akarok megálni. Azután egyik nõismerõsömmel felmentünk a nagymuterjához egy másik faluba, minden fasza, megérkezünk, a kocsibeállónál volt egy kis domb, nosza én kisdomb oldalára jobbról kicsit fel, bal láb kikattint, leakar tenni, de akkor valamiért átbillentem jobbra, idõm viszont már nem volt, hogy jobb lábamat kivakarjam.. ----> q... nagy zuhanás bringástól jobbra.., persze pont akkor jöttek egyéb macák is, ahogy azt kell, úgyhogy volt égés rendesen, még néha most is emlegetik...:)
Jaj, emlékszel... hihihi, hahaha... stb..
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts

És ez annyira Murphy törvénye hogy mindig szinte álló helyzetben esel el!!

Akkor hadd osszam meg Veletek a leviccesebbet... Mikor megvettem az SPD pedálomat és cipõmet a gép éppen a házunk egyik felsõ szobájában volt. Felszereltem, cipõt felvettem, nyeregbe pattantam... aztán simán eldõltem. :) Álló helyzetben, szobában... Kell ennél nagyobb égés? :)
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
:-D

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Azért cipõ nélkül eléggé tud ám fájni...
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Jó nagy platform!Az a király.Nem kell gondozni,télen-nyáron jó, nem kell hozzá cipõ, az spd pedállokhoz képest olcsó,csúszkálás kizárva, lelépés megoldott.OK tudom nagy a súlya és nem sprintpedál, de azért érdemes egyszer kipróbálni milyen is.

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
És ez annyira Murphy törvénye hogy mindig szinte álló helyzetben esel el!! Tavaly télen voltam bringázni szintén spdben mindenhol megyek akkora tempóval mint nyáron relatív gyorsan majd bementem egy járdára és mentem max 5-tel mikor simán bekanyarodok egy sarkon és úgy kivágódott alólam a bicaj segge, mint a 21.