Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Köszi a tippeket! Asszem elkezdek nézelõdni :)

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Én ajánlom Neked!! Már csak azért is mert a hosszú túrák végén elfáradsz és spdvel nem csak nyomnod kell a pedált hanem húznod is!! Egy hét alatt teljesen átszoksz!!
Hogy milyenre az meg az árfekvéseden múlik nekem shimano volt és van még a cipõ is és semmi probléma nem volt vele eddig!! Menj el boltba ott majd mutogatnak neked különbözõ árfekvésben!!
join your life, join your bike

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Ati001!
szerintem érdemes kipróbálnod a Wellgo-t!
http://www.biker.hu/...llgo.html#Pedál
itt keresd meg a WPD-994 tipust.Én ezt tudom ajánlani.Ismerõsöm használ ilyet és néha elmegy egy nap 200km felett is egy ilyen pedállal!!!

Ati001

Ati001

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Sziasztok!

Lenne 3 kérdésem: 10 év után érdemes sima pedálról átváltani spd-re és ha igen, milyenre? Cipõt mellé milyet?

Gépem egy városi monitból átalakított túragép. Most egy acél, fogazott pedál van rajta, de már erõsen cserére érett és felvetõdött bennem a kérdés, hogy esetleg egy spd-t. Semmi extrára nem használom a gépet, csak amit a bicikli utak hosszútávon megkívánnak.

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
A két hátsó csavarban az imbusz helye kör alakúra nyalódott...

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Mi az, hogy elcsesztél két csavart? Elnyalódott? Összerohadt?
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Helló!
Van egy majdnem peches történetem!Szombat este cseréltem stoplit a cipõmön...már-már rutin feladat,de mivel vasárnap verseny így természetesen jól ki*aszott velem a szerencsém!A jobb cipõn 2 csavart elcsesztem,és nem tudtam mit kezdeni vele...de hát az emberi találékonyság még a legrosszabb esetben is segíthet!Így fogtam a fûrészt és...sufnituning!!!!!2 órás izzasztó munka után végre megmozdult mindkét csavar és vasárnap már nyugodtan indultam a versenyen!
Ebbõl most jót tanultam!!!!!!!Soha többet nem hagyom az utolsó pillanatra az alkatrész cseréjét!!!Ti se essetek bele egy ilyen hibába,bármilyen egyszerû feladat az!!!
Csak ennyit akartam írni.
Császtok!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

Lehetséges, annyira nem ismerem a Time-ot. Amit eddig láttam, az nem is hasonlított más pedálra-patentra.

sry, rosszul emlekeztem en
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,671 posts
Helló!
Szeretnék visszatérni az egyik régi kérdésemre,mert nem kaptam választ rá!
HAllottam hogy az Egg Beater pedálon nem lehet állítani a rugófeszességén!!!!
Milyen hamar gyengül el a rugója?
Választ elõre is köszi!
Helló!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

ezt most néztem, a look egy az egyben lekoppintotta ez egg beatert, nem semmi...

Nem koppintottak, megvették a licencet.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
De a look legalább drágább, mint az egg-beater, így aztán pláne megéri megvenni könnyebb crank bros helyett ;)
A Time-nak nincs a Shimanoval kompatibilis pedálja, sõt az egg-beaterhez hasonlóan az elv is teljesen más. Az a szép benne, hogy a dokkoló mechanizmusnak semmilyen mozgó-forgó alkatrésze nincs, a rugó alá akad be a stopli. Na meg a világ legjobb csapágyazása... A hátránya meg a súlya.
A kopás sebessége.... ..hát pedálja válogattja. A time és az egg beater gyorsan kopik, a ritchey szo-szo, a Shimano pedig nagyon tartós. A wellgo-t nemtom, mert csak úgy 9-10 ezret mentem vele, ezalatt nem kellett cserélni.
a féloldalas pedálok szerintem csak azoknak jók, akik túráznak vele és soxor utcai cipõben nyomják. Nincs kiegyensúlyozva, úgyhogy tényleg lutri, hogy hogy áll meg. Csinálnak platformokat is féloldalasra, szerintem semmi értelme, mert ha egy másfél perces DH futamon azzal kell molyolnod, hogy belépj, akkor nem is érdemes elindulni.
Ausztria, Kenguruk földje!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
köszi...
vicces a mali, ezt az apró részletet elfelejtették odaírni :)
ha 300g, akkor ki az aki nem egg beatert vesz ehelyett?

wannaride

wannaride

törzsvendég

• fórumtag
  • 820 posts

ezt most néztem, a look egy az egyben lekoppintotta ez egg beatert, nem semmi...
look 4x4 néven
csak 150g...

http://www.mali.hu/i...pic=trade-names

Pedálonként 150g. (Weight: 145g per Pedal)
http://www.lookcycle....com/pp-4x4.htm
WaNNaRiDE

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
akkor egy kerdes, ha valaki hasznalt mar feloldalas pedalt:
nem macera a hasznalata? merthogy az ilyenek patentos oldala mindig lefele all, nem nyomaszto keresgelni?
mostly harmless

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
look 4x4 néven
csak 150g...

http://www.mali.hu/i...pic=trade-names

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Lehetséges, annyira nem ismerem a Time-ot. Amit eddig láttam, az nem is hasonlított más pedálra-patentra.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
de mintha a timenak is lenne shimano kompatibilis pedalja, nem?
mostly harmless

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Szia!
1: Cipõje válogatja. Az olcsóbb túracipõkön neked kell kivágni, a drágábbakon csavarok tartják a takaró betétet, a versenyre tervezetteken pedig ilyesmi nincs, mert evidensnek tartják, hogy stoplival fogják használni.
2: A pedálhoz kapsz hozzá való stoplit, egyébként a Richey és a Wellgo Shimano kompatibilis, a Time és az Egg Beater nem.
3: Nekem az egyik cipõmön már három éves a stopli, és semmi baja. Shimano-hoz mindenféle stoplit lehet kapni 2e-tõl a legtöbb boltban.
4: Baromi lassú vagyok! :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Köszi mindent!!!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a pedálhoz kapod a stoplit, szóval azzal nem kell foglalkoznod...
a cipõ talpát neked kell kivágni, de nem nagy ügy, hiszen perforálva van a vágás vonala...
utána bele kell csavarni a pedálhoz kapott stoplit, és kész is vagy :)

ez tök olcsó:
http://www.ebike.hu/...tent/18.adatlap

szerintem ez is nagyon megéri:
http://www.ebike.hu/...tent/13.adatlap

ja és a ritchey teljesen shimano kompatibilis rendszer, ha jól tudom