Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
bár nem eggbeaterem van, de gondolom like shimano.
tehát oldalirányba tud mozogni a lábad 15fokot
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Nagyjából már értem, csak ezt a szabad mozgást nem...
Merre mozog szabadon a láb?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Úbazmeg, hallottam már, hogy gyorsan kopik, de ennyire? Ráadásul 4 ropi a stopli rá.

Ha nem szereted és eladod, állok elébe:D Csak "C"

Jahh, akkor a 15° tényleg a teljesen szabad mozgás, ami nekem túl soknak tûnik.

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Nekem van Egg Beaterem, de szerintem a rugo nem huzza vissza a labad. Sima SPD-hez kepest a belepes es labkiszedes talan nem annyira hatarozott.
A legnagyobb hatranya viszont maga a stopli. Nekem 3 honap utan kellett masikat venni a popas miatt. :-(

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ez most vicc, hogy nem érted az eggbeater felépítését? Mindene kilátszik.

Lemértem a Kerékvárban, 2mm-el laposabb az SPD stoplinál :D Asziszem megrendelem. Így mulat egy kispénzû bringabuzi.

Aki eggbeatert használ, esetleg mesélhetne, hogy a nem állítható rugóerõ ill. a nagy szabad mozgás milyen érzés az SPDhez viszonyítva.

A gyár szerint 15°nál old, de azt nem tudom, mennyi szabad holtjátéka van, ahol még a rugó egyáltalán nem húzza visszafelé a lábad. Ez a 15°, és csak utána kezd oldani?

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Én meg asse tudom, hogy mûködik... :D
Láttam már, de hogy mi történik vele..?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én meg nem kérdezném, ha tudnám:D

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Én megmondanám, ha tudnám:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Senki nem mondja mag nekem a frankót az eggbeater stopliról? A standard SPDhez képest mennyire áll ki a cipõtalpból?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Most olyan közepesre van állítva az enyém. De lehet kicsit majd keményebbre veszem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
hidd el kiold esésnél, már tapasztaltam ;) mondjuk meg kell találni azt a pontot, amikor még nem betonmerev, de nem is lépsz ki belõle egy emelkedõn.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
kb 50 km városi bringázás után vegyesek az érzelmeim az SPD pedállal kapcsolatban.
1. nem vagyok benne biztos hogy egy esésnél kioldana, holott sokan ezzel takaróznak,hogy esésnél úgy is kiold.
2. Platform GT pedál után teljesen más érzés , elõzõvel érzem a bicajt ezzel eleinte nem igazán, mostmár kezdek beválllalni vele "durvább dolgokat" is nem superman-re gondolok :) Esés még nem volt, illetve egyszer majdnem.
3. Tekerés egyértelmûen hatékonyabb vele mint hagyományos taposó pedállal,bár ez cipõfüggõ is. Viszont nem annyira kényelmes a cipõ mint pl egy deszkás cipõ.
Jah egy 747-es Shimano pedálom van ACOR stoplival és Gaerene Vertical cipõvel.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
hja...
Elõre láthatatlan bonyodalmak = Elõre látott forgalomcsökkenés

A nagy mindig azt mondja, ne használj mást, a kicsi mindig kiemeli, kompatibilis a naggyal. :) Így van ez... :o
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hangsúlyoznám az elvileg szót. Elvileg a Shimano nyilván nem ajánlja a Sram láncok és kazetták használatát sem a váltóival stb., hiszen elõre láthatatlan bonyodalmakat okozhat...

ja úgy más ...nem figyeltem kellõen az elvileg szócskát ..:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Hangsúlyoznám az elvileg szót. Elvileg a Shimano nyilván nem ajánlja a Sram láncok és kazetták használatát sem a váltóival stb., hiszen elõre láthatatlan bonyodalmakat okozhat...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én úgy tudom, h többféle stoplit gyártanak ugyan, de mindegyik pedálhoz elvileg csak egyféle jó... Olyan bizti nincs, hogy az egyik féle máshogy old. Minden SPD rendszer balra és jobbra fordításkor, ill. extrém csavaró erõk (esés) esetén old ki, a rugóelõfeszítéstõl függõen.

Azt tudja vki, hogy az eggbeater stopli mennyire áll ki a cipõtalpból? Nekem mintha laposabbnak tûnne, ami a kopott csukám miatt jó ürügy lenne egy habverõ vásárlásra. Akinek van egy elfekvõ eggbeater stoplija, lécci fogjon egy tolómérõt! Köszi.

no ami sima spd legyen bármelyik ahhoz jó bármely spd stopli tök mindegy hogy a pedál, 324,424,505,515,520,540,..stb,,és én csak ezt a 2 féle stoplit láttam,
nyilván az spd-r hez csak az spd-r stopli, az spd sl - hez csak az spd sl stopli jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Én úgy tudom, h többféle stoplit gyártanak ugyan, de mindegyik pedálhoz elvileg csak egyféle jó... Olyan bizti nincs, hogy az egyik féle máshogy old. Minden SPD rendszer balra és jobbra fordításkor, ill. extrém csavaró erõk (esés) esetén old ki, a rugóelõfeszítéstõl függõen.

Azt tudja vki, hogy az eggbeater stopli mennyire áll ki a cipõtalpból? Nekem mintha laposabbnak tûnne, ami a kopott csukám miatt jó ürügy lenne egy habverõ vásárlásra. Akinek van egy elfekvõ eggbeater stoplija, lécci fogjon egy tolómérõt! Köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Úgy tudom két féle stopli létezik Shimano pedálokhoz (M520-540-re gondolok)...
Ahogy kukkoltam a gyári oldalon, azt szûrtem le, hogy az egyik csak oldalra fordítva old, a másik meg föl-le-jobbra-balra, talán még ha a fejem elfordítom akkor is...:scared:
Melyiket érdemes venni, Ti mit használtok? :chin:

http://cycle.shimano...69830554951.pdf

amit én láttam az gyakorlatban úgy néz ki hogy van egy gyárilag feketére eloxált, azt adják a jobb pedálokhoz, az jó...és van egy sima fémszínû (pld 515, 324 eshez azt kaptam) az sz@r...lötyög, nem mindig akad rendesen...ilyenek ..tipusszámokat nem tudok...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
545-ösöm van a platformok mellett, nagyon szeretem. Penge a csapágyazása, jól be lehet lõni a rugóerõt, könnyû beletalálni, tetszik no.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Úgy tudom két féle stopli létezik Shimano pedálokhoz (M520-540-re gondolok)...
Ahogy kukkoltam a gyári oldalon, azt szûrtem le, hogy az egyik csak oldalra fordítva old, a másik meg föl-le-jobbra-balra, talán még ha a fejem elfordítom akkor is...:scared:
Melyiket érdemes venni, Ti mit használtok? :chin:

http://cycle.shimano...69830554951.pdf