Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Én Diadora Chili-bõl használok az utcaival megegyezõ méretût, és semmi bajom vele.
Szerintem egy normális sportcipó gyártónak illik tudnia, hogy egy X-es lábra mekkora sportcipó illik az adott felhasználásra. Pl. a sziklamászó cipõm is utcaival azonos méretû, mégis sokkal kisebb, szinte szorít, pont ahogy kell.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
En 44-est hordok utcan es meg sosem volt SPD-m. Viszont boltban probaltam specialized es shimano es mind a kettobol 44 tetszett, a 45 meg nagynak tunt mar. Nehez ugy.

Update: ezek szerint Jorusnak is ugyanaz a tapasztalata, mint nekem :-)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Utcai cipõben 45-öst hordok, sportcipõben (Nike, Adidas) 46-47-est, a Specialized-bõl pedig 45-ös lett jó.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Hegylako

Hegylako

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Pedig szerintem is nagyobb kell. Az én lábam 45-ös, de a Wellgo csukából is 46-ost vettem, meg most is Pearl iZUMi-ból is, azon egyszerû oknál fogva, hogy a 45-ös kicsi volt, pedig utcán 45-öst (vagy ha van 44,5-est) hordok.
'09 Merida FLX Carbon Team, '08 Rock Shox Reba WorldCup Carbon, '08 Mavic Crossmax SLR, 970-es XTR, Ritchey Carbon WCS, KCNC, Selle Italia

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Szia Lófarkas!
Nem te árulod véletlenül az egg beateredet az apróban? Szabad tudni, hogy mi az oka, mi nem tetszett rajta?

De, én árulom. Még megvan, tessék lecsapni rájuk: http://www.bikemag.h...hp?siteid=47052

Azért válok meg tõle, mert kicsit lazább a rugója, mint ahogy én szeretem. A szabad lábmozgás is nagyobb, mint az SPD-ben, úgyhogy más érzés, kevésbé fixen tartja a lábat, és nekem ez nem jön be. Ezen kívül rájöttem, hogy nem akarom cserélgetni a pedált a két bicóm között, ha meg vennék eggbeatert a másikra is, az egy zsák pénz megint. Inkább eladom ezt, az árából veszek egy olcsó SPD-t a régi mellé, és mindkét bicó meg van oldva, meg marad is egy kis lóvém, ami most nagyon kell. Meg végülis az se rossz, hogy mások bicóját is tudom használni.

Sajnálom, hogy nem szerettem bele, mert pillekönnyû, szép, könnyebb belelépni, mint az SPD-be, és tényleg nem kopog a stopli (2mm-el laposabb az SPD-nél, és így még a kopott talpú cipõmbõl se lóg ki).

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

Mindenféle zajnak lehet bármilyen bizarr forrása. Tegyél föl egy másik pedált tesztként, és kiderül. Én a lánckerekeket, átdobót és a láncot nézegetném elõször, de lehet a pedál is.

tenyleg a pedal volt, kicsereltem egy masikra, tok csond lett.
mar csak azt nem tudom, mit csinaljak a mechanika pattogasaval, emiatt nem cserelnem le, plane 500km utan :|
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ez nem csak a Shimano-ra, de az összes bringás csukára áll. Nekem Adidas van és másfél számmal nagyobb, mint az utcai méretem. Így fincsi.

Ezzel nem értek 1et. Utcai cipõm 46os, Diadora bringáscipõm 45ös. Pont jó, mert végig ér benne a lábam, így rohadtul lehet vele húzni is a pedált, mert nem tud benne egy mm-t sem hátracsúszni a lábam. Két zoknival hidegben már nem hiszem, hogy beleférek, de majd a kamásli segit. Ha meg rohadás hideg van, akkor GÖRGÕ, bent a kellemes klímájú garázsban.

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 posts
Szia Lófarkas!
Nem te árulod véletlenül az egg beateredet az apróban? Szabad tudni, hogy mi az oka, mi nem tetszett rajta?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Mindenféle zajnak lehet bármilyen bizarr forrása. Tegyél föl egy másik pedált tesztként, és kiderül. Én a lánckerekeket, átdobót és a láncot nézegetném elõször, de lehet a pedál is.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
az lehet szerintetek, hogy keretes spd-nek hajtas kozben "femes pattanos" hangja van? olyasmi, hogy feszul-feszul-pattan , feszul-feszul-pattan, gyakran ismetlodve, nem szisztematikusan.
nem tudom lokalizalni a hang forrasat, csak annyit hallok, hogy a hajtas jobb oldalarol jon, lentrol, es szeretnem azt hinni, hogy nem a hajtomuvet hallom...
tapasztalt mar vki ilyet? :| rohadt idegesito plane, hogy egyebkent nema kuss az a canga.

amugy egy feloldalas bbb pedalrol van szo.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Nekem is felhívta a figyelmemet az eBike hogy 1 számmal nagyobb Shimano kell mint az utcai cipõm. Igazuk volt...

Ez nem csak a Shimano-ra, de az összes bringás csukára áll. Nekem Adidas van és másfél számmal nagyobb, mint az utcai méretem. Így fincsi.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem is felhívta a figyelmemet az eBike hogy 1 számmal nagyobb Shimano kell mint az utcai cipõm. Igazuk volt...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Teljesen más rendszer, csak annyi...más a stopli, a pedál, a belépõmechanizmus, s kábé minden - semmi nem átjárjató közöttük, max a cipõ, amibe mindkettõ stopli belecsavarozható.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

g_prefect

g_prefect

törzsvendég

• fórumtag
  • 361 posts
Az SPD és a LOOK között mi a különbség?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Tudom, nem gyaloglásra találták ki, de azt is kell benne azért egy kicsit néha.Na de ez nem ehhez a témához tartozik...

Én már teljesen megszokottan járkálok benne. /merevtalpú shimano/
igaz, nem túratávon, de egésznap el avgyok benne suliban, vagy ha városba megyek.
megszokható.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért errõl a méretezésrõl még valamit - a cipõk nyúlnak mint az állat, én a szorosan passzos Shimano cipõmet 2 év után már meg kell húzni, mint az állat, hogy ne essen le a lábamról. Ez hatványozottan igaz, ha gyakran megázik - rekordtempóban belegyógyul +1-2 centi. Adidas tényleg alulszámozott - én amit rendeltem, sajnos nem tudtam elvinni, mert szorított.

A kényelmes járás és a hajtáshatékonyság meg kontraszelektív - én speciel nem nagyon bánkódom, hogy járni kényelmetlen, ha tekerni szuper benne - de ha sokat mész gyaloglós túrára, talán érdemesebb egy "túrásabb" modellt venni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
:)Hát mindenkinek akinek van cipõje, méghozzá többféle, ezt tapasztalja...:)Egyébként ezt azoknak mondom, akik tervezik egy bringáscsuka vásárlását, hogy a számozással vigyázzanak.Ha a többi fajtánál nem is, de az Adidasoknál biztosan kell.Nekem 44-es lábam van és egy 44-eset kértem, ami még épphogy jó, tehát már rezeg a léc.De jó, ha egy (nemtudom, hogy más csukáknál van-e ilyen)egy 1/3-dal vagy 2/3-dal nagyobbat veszünk.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Ha kemény a talpa, az tényleg nem egy leányálom. A puhább talpu cuccokban állítólag egészen jól lehet járkálni is.
Na, most sok okosat mondtam....
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Mistral89

Mistral89

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Hát jó, mindenesetre megszûnt a nyikorgás.Egyébként tegnap voltam egy hosszabb bringatúrán és egy két órát gyalogolni is kellett a csukában.Hát mitmondjak a lábam estére totál kész volt.Remélem egy kis isdõ után hozzáidomul a lábamhoz, rosszabb esetben a lában a cipõhöz, és nem lesz ennyire kényelmetlen.Tudom, nem gyaloglásra találták ki, de azt is kell benne azért egy kicsit néha.Na de ez nem ehhez a témához tartozik...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
én is szoktam tenni rá pici olajat de sokat nem számít. inkább pucold ki néha, mert valszeg a homok fém kapcsolattól nyikorog