Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Szerintetek mennyire lehet jó a 2006-os Ritchey V4 Comp pedál?? mert a speedwayben most 8000 ft ért van, és ez pont annyi, mint ugyanott az Shimano 520-as...a ritchey jobban megérné??

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
elõzõ postomban pontosan arra szerettem volna utalni, hogy JÓNAK KELL LENNIE!

de hát na. mindenki azt vesz amit akar.

XCrider: nézz át a gumitopikba! a notubes-rõl és társairól megy a vita...te ha jól emléxem ilyet használsz...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Lehet... Az is lehet, hogy keresztbe-kasul kompatibilis mindegyik. A szar wellgómat használtam már S stoplival, de a Pedaloman fõnöke meg már látott olyat, hogy egy SPD jellegû pedál mechanikája széttört, mikor beleléptek egy SPD jellegõ stoplival...

Ha valaki kinyomozta már ezt a témát, ossza meg velem is...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez szerintem kamu, ez "bekopás" kérdése...szóval lehet, h más gyártó ici-picit más méretût gyárt (de ez technológiából fakad, nem "szándékos"), ami idõvel bekopik majd. De az SPD egy szabvány, az pedig elvileg kompatibilitást jelent. Ha kipróbáltad és tényleg ez van, akkor bocs.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Furcsa hogy nem kompatibilis, mert úgy tudom hogy a Ritchey-t is a wellgo gyártja.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
és ugye biztos vagy benne, hogy a ricsihez nem lesz jó.
értem. ebben az esetben nem szóltam...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Mondom olyan kéne, amihez jó a wellgom stoplija. Mi ezen az érthetetlen? 2 bicóm van és egy pár SPD cipõm. Nem akarok szerelni, mikor a másikra ülök fel. Pláne nem akarok 2 pár pedált venni, és szeretném, ha ki tudnám próbálni használni mások SPD-s bicóit szerelés nélkül.
Eddig azt hittem, hogy mindegyik kompatibilis mindegyikkel, de állítólag van 1-2 mm ravaszul beletervezett eltérés a stoplik között, ami nem látszik ránézésre, de azért nem tudod a Ritcheyt shimano stoplival használni...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
ez volt a kérdés. mármint hogy tudsz-e a ricsirõl.
nem shimano kompatibilis???
a stoplit a pedállal adják, úgyhogy...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

ritchey comp V4 esetleg?

Mi a kérdés? 1ébként 10 rugóért láttam a ZöldPontban, szimpatikus volt. Csak 32x g, de végül azért nem vettem, mert állítólag nem Shimano-kompatibilis, nekem meg olyan kéne, amihez jó a wellgom stoplija (az tudtommal shimano-szisztéma). Ráadásul olcsóbban hozzájutok a Shimano 540-hez:D

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
En most vettem 520-ast, semmi gondom vele, igaz csak kétszer használtam eddig, de szuper. Sokkal jobb vele a tekerés, mint nélküle volt. :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
ritchey comp V4 eseglet?

vendég_feczo_*

vendég_feczo_*
  • vendég

9-el lejjebb volt errõl szó

és tényleg ;)
meaculpa meaculpa ... épp a másik oldalra csúszott ...

akkor marad az 520 ahogy elnézem thnx

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
9-el lejjebb volt errõl szó

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

vendég_feczo_*

vendég_feczo_*
  • vendég
PD-M 520 vs PD-M 540 ?

Nem sok különbséget látok azon túl, hogy 28 gramm az 540-es javára, viszont az ára közel másfélszerese az 520-asnak ...

vélemények ?

egyenlõre 520, ha valaki nem gyõz meg, hogy a másik kell nekem ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ki hogy gondolja

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Persze, kivéve ha kívülrõl nem találod a tüskét, vagy nem akarsz a foltozással tökölni... ezért kellhet

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
defekthez nem kell kiszedni a kereket

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
A fixi hátsó kereke 15ös anyás, és defektnél is kellhet 15ös kulcs, meg ha dimbesdombos terepre tévedek és szabadon akarok futni, akkor is.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
heh
miert van nalad 15 kulcs?

nalam csak 6-ig vannak imbuszok.

pedalt miert kene levenni az erdo kozepen??
van nalad monoblokkhoz is szerszam?
nincs?!!!
es ha ki kell venni akkor mi lesz veled?

lol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Nyilván én is fel tudom majd rakni, de ha vmi miatt buzerálni kéne útközben, na akkor megszívtam. És 6os imbusz meg 15ös kulcs mindig van nálam amúgy is, úgyhogy nem örülök, h megkavarták a sz...örpöt a Shitmanónál

Edit: Málna: ott a pont, rosszul emlékeztem. Itthon legalább fixre van szerszámom hozzá, de a hajtókarleszedõt nem hordom magammal