Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 03:19
Posted 2005. December 20. - 09:28
Akkor én is hozzáteszem a magamét. Felszereltem elsõ spd-m, elsõ úton a Mechwart ligetnél eldõltem egy leányzó elõtt. Nem értette.
Következõ 17-es villamos sín, elsõ kerék bele, lábbal nem tudtam kompenzálni, szembe sávig estem. Vares jön, szerencsémre azon kevés példány egyike, amin mûködött a fék. Láthatóan mind a ketten izgultunk.
Harmadik: Pirosnál elõre gurulok, majd mikor megérkeztem, szépen lefekszem az útra. Itt nem volt gond, tudtam mi jön. Az egyik autós értette, vele jót nevettünk.
Negyedik. F*sz módon headset nélkül telefonálok, gondoltam is, hogy nem kellene, de mondom magamnak, nincs is forgalom, csendes kis mellékutca. Persze. Taxi ezerrel kitolat elém, majd az út közepén satu. Elkezdtem elesni, aztán sikerült megtámaszkodnom a kocsin. Erre a taxis (120kg, a folyós testû kopasz mercis fajtából) rámüvölt, hogy mit csinálsz b+!, visszakiabáltam, hogy éppen elesek b+, aztán végül mégse.
Következõ 17-es villamos sín, elsõ kerék bele, lábbal nem tudtam kompenzálni, szembe sávig estem. Vares jön, szerencsémre azon kevés példány egyike, amin mûködött a fék. Láthatóan mind a ketten izgultunk.
Harmadik: Pirosnál elõre gurulok, majd mikor megérkeztem, szépen lefekszem az útra. Itt nem volt gond, tudtam mi jön. Az egyik autós értette, vele jót nevettünk.
Negyedik. F*sz módon headset nélkül telefonálok, gondoltam is, hogy nem kellene, de mondom magamnak, nincs is forgalom, csendes kis mellékutca. Persze. Taxi ezerrel kitolat elém, majd az út közepén satu. Elkezdtem elesni, aztán sikerült megtámaszkodnom a kocsin. Erre a taxis (120kg, a folyós testû kopasz mercis fajtából) rámüvölt, hogy mit csinálsz b+!, visszakiabáltam, hogy éppen elesek b+, aztán végül mégse.
Posted 2005. December 20. - 09:08
felfele fogsz nem lefele.
kis sebssegnel tortenik leginkabb a baj.
kis sebssegnel tortenik leginkabb a baj.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2005. December 20. - 08:50
Már elõre látom milyeneket fogok zakózni az spd mel.
valószínûleg nem egybõl hegyen lefele kellene megtanulni, megszokni. buli lessz!
valószínûleg nem egybõl hegyen lefele kellene megtanulni, megszokni. buli lessz!
Posted 2005. December 19. - 21:23
Én nyárom váltottam klipszrõl az SPD-re. Az elsõ hét alatt nem is volt semmi gond, de aztán kezdtem magabiztossá válni és egy nap alatt kétszer is eldõltem. Az egyik Szentendre központjában a piros lámpánál álltam és -ma sem tudom, hogy miért- rácsodálkoztam, hogy a járdaszegély milyen közel van a kerekemhez. A következõ pillanatban már kidõltem az autók közül. A másik Papp-rét-nél a sorompó után kicsi volt a lendület, miután beakasztottam…
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.
Posted 2005. December 19. - 20:50
Inkább csak arra figyelj, hogy ne dõlj el vele... Sokan nehezen tanulják meg.
Nekem eddig minden ismerosom perecelt elso SPD-s utjan 8-)
EN IS 8-)))
Tegnap a gyonyoru napsutest kihasznalva betekertem a gepbe az M515-t es felkaptam a cipot (mondvan: nem birom ki tavaszig). Gondoltam 2 honap spinningkeron valo gyakorlatozas utan nagy szarban nem lehetek... Hazafele a Vagany utca elejen a pirosra vara azert csak sikerult egy terdeles... Sotet volt mar, keves auto... Nagyon rohogtem magamon...
Posted 2005. December 17. - 12:09
Ma este mégegyszer nekiugrok a keresgélésnek.Hijja, pedig az eléggé kellene hozzá.. Keresgesd még, ne add fel..
Eddig a speckó cipõkrõl én is csak jókat hallattam.
Hol vetted?
Wilker, Bp Árpád Fejedelem út. Akcióban talán 17900-ért.
Posted 2005. December 17. - 00:59
Hijja, pedig az eléggé kellene hozzá.. Keresgesd még, ne add fel..
Hol vetted?
Hol vetted?
Posted 2005. December 16. - 22:04
Meg az sem segít, hogy nem találom a blokkot. Az összes spuris, decathlonos blokkom megvan, de persze ezt az egyet nem találom.Az persze egy más kérdés, hogy fognak-e tudni azonnal cserélni, vagy várni kell rá pár hetet. Mert az sem segít sokat, ha csere van, de cipõ nincs..
Hogy ON is legyek. A cipõvel egyébiránt teljesen elégedett voltam. Kidolgozása teljesen jó, minden varrás pontos, az anyagok nagyon jók, kényelmes, és az egy tépõzárhoz képest nagyon jól tart, persze nem egy oúti bakelittalpú darab, de legalább nem szédülök vele két lábbal a földön sem.
Nagyon szomorú vagyok.
Posted 2005. December 16. - 17:13
Az persze egy más kérdés, hogy fognak-e tudni azonnal cserélni, vagy várni kell rá pár hetet. Mert az sem segít sokat, ha csere van, de cipõ nincs..
Posted 2005. December 16. - 15:26
Nagyon remélem. Karácsony környékén még egy cipõ vásárlás csõdöt jelentene.Hmm, pont ilyet akartam venni..
Remélhetõlég egyedi hiba.
Ebbe nem hiszem, hogy bele lehet kötni.. Pláne nem abban, hogy sétáltál benne.
Posted 2005. December 16. - 13:25
Hmm, pont ilyet akartam venni..
Posted 2005. December 16. - 13:16
Sziasztok! Eltört a 2 hónapja vásárolt Spec. TAHO cipõm talpa. Közvetlenül a kötés részére kihagyott rész pereménél, az orrész felöli oldalon. Járkáltam benne, de nem sokat. Munkahelyrõl a közeli étterembe, oda sem mindig ebben. Szerintem ennyit simán kellett volna bírnia. Vélemény? Tapasztalat? Vissza viszem mivel akarnak majd elhajtani?
Posted 2005. December 12. - 18:12
még nem raktam fel, elvileg karácsonyra kapom, csak anyuékkal vele megyütt vették meg, mert õk nem nagyon értenek a bringázáshoz..de majd bezsirozom, köszi a tippeket!
Posted 2005. December 12. - 17:17
Inkább csak arra figyelj, hogy ne dõlj el vele... Sokan nehezen tanulják meg. Kezdetben jobb az alacsony rugóerõ, hogy könnyen oldjon, csak akkor meg ugye figyelni kell, nehogy menet közben akkor oldjon, mikor nem kéne.
Ha a mechanikát tisztán tartod és néha zsírozod, akkor biztos tovább él, de igazából nem kényes. Ha esõben-sárban is használod, akkor félévente-évente elvileg érdemes szétszed(et)ni és újrazsíroz(tat)ni a csapágyat, mint minden más csapágyat is.
Ja: ugye bezsíroztad a menetet, mikor felraktad a karra? Acél pedál az alu karba úgy bele tud gyógyulni, hogy sose szeded ki... És: ugye beállítottad kényelmesre a stoplit a cipõ talpán (pozíció, szög) és jól meghúztad a csavarokat? Ha efordul,, mikor ki akarsz kattintani, az gáz. Zsír azoknak a csavaroknak sem árt, pláne hogy kapnak vizet...
Ha a mechanikát tisztán tartod és néha zsírozod, akkor biztos tovább él, de igazából nem kényes. Ha esõben-sárban is használod, akkor félévente-évente elvileg érdemes szétszed(et)ni és újrazsíroz(tat)ni a csapágyat, mint minden más csapágyat is.
Ja: ugye bezsíroztad a menetet, mikor felraktad a karra? Acél pedál az alu karba úgy bele tud gyógyulni, hogy sose szeded ki... És: ugye beállítottad kényelmesre a stoplit a cipõ talpán (pozíció, szög) és jól meghúztad a csavarokat? Ha efordul,, mikor ki akarsz kattintani, az gáz. Zsír azoknak a csavaroknak sem árt, pláne hogy kapnak vizet...
Posted 2005. December 12. - 17:02
na tegnap megkaptam életem eslõ spdjét, egy 520as S-t (decathloban 8400 ft..)..mire kell ügyelnem, hogy még sokáig szolgáljon erõm átvitelének egyik fontos eszközéül??
Posted 2005. December 04. - 16:47
Ritchey V4 comp pedál jó??speedwayben most van 9600 Ftért, és ez nekem eléggé megérné..miben különbözik a Pro-tól??mert a velotrade.hu oldalán nem találtam róla semmit...valaki esetleg tudna segíteni?
Posted 2005. December 01. - 14:36
Egyik shimano pedal sem iparis. Viszont a japo orias megoldasa semmivel nem rosszabb annal. Szoval hajra. 540-ert nem eri meg tobbet fizetni szerintem sem. Nekem bejott az 520.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. December 01. - 13:46
Az 520 szétszedéséhez spec szerszám kell (látható a tengelynél az a bizbasz, amit csak spec bigyóval lehet megfgni), ez kb. 1000Ft. Amúgy tudtommal a S pedálok nem iparisak (bár pölö az ebike-on is annak írják).
Az 520 és 540 közt tehát ez a különbség, (az 540 bontható egy normál villáskulccsal)
Nem, biztos, hogy az 540 megéri az ártöbbletet (az 520ról a német magazinok is elismerõen nyilatkoznak), max ha kéz alól veszed ->apró.
Én múlt héten vette 520at, már "csak" cipõ kell...
Az 520 és 540 közt tehát ez a különbség, (az 540 bontható egy normál villáskulccsal)
Nem, biztos, hogy az 540 megéri az ártöbbletet (az 520ról a német magazinok is elismerõen nyilatkoznak), max ha kéz alól veszed ->apró.
Én múlt héten vette 520at, már "csak" cipõ kell...
Posted 2005. November 27. - 21:44
Szia,
köszönöm segítséged, a cikk elolvasása után nekem úgy jön le, hogy ez egy elég jó pedál lehet.valószínûleg ilyet veszek, csak be tudjak ugrani valamikor a speedwaybe (idõ..)...
köszönöm segítséged, a cikk elolvasása után nekem úgy jön le, hogy ez egy elég jó pedál lehet.valószínûleg ilyet veszek, csak be tudjak ugrani valamikor a speedwaybe (idõ..)...
Posted 2005. November 27. - 19:57
Szia
nekem az eggyel fentebbi van, itt van róla az elsõ néhány nap utáni benyomásom:
http://www.mtbsport....article&sid=252
nekem az eggyel fentebbi van, itt van róla az elsõ néhány nap utáni benyomásom:
http://www.mtbsport....article&sid=252