Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
képzeljétek megvan életem elsõ SPD-kombója.
SPECI-sport cipõ+M520...
még csak otthon volt rajtam,de kényelmesnek tûnik.
a régi pedált alig tudtam kirobbantani a helyérõl.
aztán betettem az újat.felpattintottam a cipõt is.gondoltam kipróbálom milyen is bekötve...
a fal mellet bohóckodtam mikor az elsõ kereket kicsit beljebb húztam mint kellett volna és elkezdtem dõlni....CSATTT:D
olyat borultam,hogy az alsó szomszéd visszakopogott:)
és mindezt álló helyzetben.
majd este még lesz egy tesztem az utcán kiváncsi leszek

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Elméletileg a Shimamo SPD szabványát használó cégeknél nem lehet gond a kompatibilitás (Ritchey,Wellgo,VP),de valójában azért pl B+ pedáloknál nem mindig okés a dolog...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

sziasztok!

szerintetek ha az egyik kerómban 520-s pedál van és a másikba meg 540-t akarok venni akkor nem lesz gond a stoplival.arra gondolok,hogy nem kell majd állítgatni a dolgot,hogy ugyanott és ugyanolyan kényelmes legyen?

nekem a montin Ritchey a fitneszen meg Shimano van és eddig jól mûködik a dolog :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
sziasztok!

szerintetek ha az egyik kerómban 520-s pedál van és a másikba meg 540-t akarok venni akkor nem lesz gond a stoplival.arra gondolok,hogy nem kell majd állítgatni a dolgot,hogy ugyanott és ugyanolyan kényelmes legyen?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

asszem én igen,kettõt is:)
az árát nagyon megéri, tömített csapágyazással bír, 380gr. - a 959-es is csak 350... ,nem csak imbusszal szerelhetõ mint az 540-es.
az outira azért raktam fel mert a pedáljaim közül ez a legalacsonyabb profilú és nem szeretek a kanyarokban szikrázni
ill. mert kis csalással zacskós kiszerelésben kombi pedálnak is nevezhetõ; boltig/suliig a hozzá adott mûanyag fényvisszaverõ is taposható utcai cipõvel,nem lesz sokkal rosszabb élmény mint 1 tecsó bringa mûanyag pedállal.
a másik kerón a versenyszerû használatot 2 éve tûri,a stoplik is rendben vannak még a cipõkön,nincs mit kiemelni igazából

a sarat ugyanannyira (nem) bírja mint a többi hasonló SPD pedál :-/

Használtad montira is?:)

Triple B!

PD-A520 szerintem nem sokmindenben különbözhet az M520-tól (kép alapján: ugyanaz a mechanizmus, bontási lehetõség stb, bár a láncos katalógusban - emlékeim szerint - mintha könnyebb lett volna valamivel)
Bár nekem M520 van, és még azt sem nagyon használtam - de a lényege sztem ugyanaz, mint az M520-nál.

talám a keret és h csak egyoldalas kötés van rajta :) mindenképpen akarok egy pedált és ez tetszett meg a nagyobb kerete miatt :-)

-=B.B.B.=-

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Triple B!

PD-A520 szerintem nem sokmindenben különbözhet az M520-tól (kép alapján: ugyanaz a mechanizmus, bontási lehetõség stb, bár a láncos katalógusban - emlékeim szerint - mintha könnyebb lett volna valamivel)
Bár nekem M520 van, és még azt sem nagyon használtam - de a lényege sztem ugyanaz, mint az M520-nál.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
asszem én igen,kettõt is:)
az árát nagyon megéri, tömített csapágyazással bír, 380gr. - a 959-es is csak 350... ,nem csak imbusszal szerelhetõ mint az 540-es.
az outira azért raktam fel mert a pedáljaim közül ez a legalacsonyabb profilú és nem szeretek a kanyarokban szikrázni
ill. mert kis csalással zacskós kiszerelésben kombi pedálnak is nevezhetõ; boltig/suliig a hozzá adott mûanyag fényvisszaverõ is taposható utcai cipõvel,nem lesz sokkal rosszabb élmény mint 1 tecsó bringa mûanyag pedállal.
a másik kerón a versenyszerû használatot 2 éve tûri,a stoplik is rendben vannak még a cipõkön,nincs mit kiemelni igazából

a sarat ugyanannyira (nem) bírja mint a többi hasonló SPD pedál :-/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
pd a 520-as pedált használ közületek vki?
észrevételeket kérnék róla :)
ilyet szeretnék a fitnesz bringára h azzal is tudjam használni az spd-t és nem akarok egy másik pedál-cípõ kombóba befektetni

-=B.B.B.=-

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nekem 2,5 évig volt kipszem, én azzal szívtam eleget, míg megszoktam, hogy hátrafelé kell kilépni. Most lett spd-m és most a belépés nem megy (egyáltalán nem érzem, hogy hova kéne taposni, hogy 1bõl bekattanjak:-). Emellett persze az spd-t hiába rángatom hátrafelé, amikor oldalra old le... Újra kell tanulnom bringázni... és a lábam is belfagy az spd cipõbe:-))

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Meg fogod szokni! Nekem is elõször elképzelhetetlennek tûnt beletalálni a patentba, a lámpák meg tabuk voltak, hogy oldom ki gyorsan a pirosnál, de idõvel megtanulja az ember (ebben benne van egy eldõlés is, amikor is elfeledkezik az ember az spd-oldás természetérõl). Elõször igen lazára kell állítani a rugóerõt, mert ha erõs, akkor nemcsak nehezebb belenyomni a lábat, hanem egyáltalán megtalálni is nehezebb.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Még semmilyet. Most minden havertól kölcsönkérek egyet-egyet és próbálok dönteni. Ez most Mallet volt, és tetszett, hogy akkor is tartott, amikor nem bírtam belépni. Szerintem ennél maradok. Súly, sártûrés, meg a keret tartása miatt.

Ez a mallet lenne?
http://www.allterrai...ct.php?pid=8747
mert én is kinéztem már teccik is meg ha jó is akkor meglátom.
Bár most kissem gondom is nagyobb ennél. Jó lenne ha már spd-vel tekeréasznék az új verdán... :(
platformmal is tekerném ár.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Még semmilyet. Most minden havertól kölcsönkérek egyet-egyet és próbálok dönteni. Ez most Mallet volt, és tetszett, hogy akkor is tartott, amikor nem bírtam belépni. Szerintem ennél maradok. Súly, sártûrés, meg a keret tartása miatt.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Én tegnap elõtt mentem elõször kattintóssal, és kerettel sem nagyon találtam bele, tehát kezdõknek csak keretest érdemes venniük. Én a szobában gyakoroltam filnézés közben. Kitámasztottam a gépet és órákon át ki be kattintgattam. Annyi haszna volt, hogy az elsõ terepezéskor nem estem pedig hóban mentünk.

Én azt hittem, hogy a kilépés lesz gáz, de nekem a belépéssel voltak nagy gondjaim.

Te milyet vettél?

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Nekem SPD-SL van, úgyhogy a problémát nálam is inkább a belépés jelenti. Iszonyat, hogy milyen stressz a városban pirosnál, ha úgy kell elindulni, hogy az egyik lábad nincs rögzítve. Ilyenkor, ha elsõre nem találok bele, gyakran elõfordul, hogy amíg nincs meg a kellõ sebesség , addig csak egy lábbal tekerek. :)
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én tegnap elõtt mentem elõször kattintóssal, és kerettel sem nagyon találtam bele, tehát kezdõknek csak keretest érdemes venniük. Én a szobában gyakoroltam filnézés közben. Kitámasztottam a gépet és órákon át ki be kattintgattam. Annyi haszna volt, hogy az elsõ terepezéskor nem estem pedig hóban mentünk.

Én azt hittem, hogy a kilépés lesz gáz, de nekem a belépéssel voltak nagy gondjaim.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

könnyebben megtalálod, és akkor is rá tudsz állni,ha nem kattantál be.

ez jó érv a keretes mellett.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
könnyebben megtalálod, és akkor is rá tudsz állni,ha nem kattantál be.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

lor-nak van igaza..az a leggázabb, mikor gyök kettõvel felfele kéne hirtelen megállni mert elfogyott a kraft..
amúgy anno volt vki aki egész jól leírta hogyan lehet fokozatosan hozzászokni a dologhoz,pl.: mindenkinek ajánlom h mennyen ki egy füves helyre, vegye fel a térdvédõt, és kezdjen el minnél kisebb körben tekerni...lesz pár bukta, de legalább nem lesz para késöbb.

szivesen elolvasnám azt az irományt, megvan valakinek?
Másrészt nekem DH ra kell az spd, keretes vagy nem keretes legyen?
az eddigi platformot sem vertem sziklának eddig. mi értelme van a keretnek? véd? nagyobb taposófekületet ad?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
Én most tettem vissza a GT pedálom a 747-es helyére, hóban meg jégen inkább jobban érzem magam így :) Nyár vközepe vége óta van SPD, de esni egyszer estem vele azt is kb 3 hete kis sebességnél:)

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
lor-nak van igaza..az a leggázabb, mikor gyök kettõvel felfele kéne hirtelen megállni mert elfogyott a kraft..
amúgy anno volt vki aki egész jól leírta hogyan lehet fokozatosan hozzászokni a dologhoz,pl.: mindenkinek ajánlom h mennyen ki egy füves helyre, vegye fel a térdvédõt, és kezdjen el minnél kisebb körben tekerni...lesz pár bukta, de legalább nem lesz para késöbb.
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.