Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Posted 2006. January 16. - 17:52
SPECI-sport cipõ+M520...
még csak otthon volt rajtam,de kényelmesnek tûnik.
a régi pedált alig tudtam kirobbantani a helyérõl.
aztán betettem az újat.felpattintottam a cipõt is.gondoltam kipróbálom milyen is bekötve...
a fal mellet bohóckodtam mikor az elsõ kereket kicsit beljebb húztam mint kellett volna és elkezdtem dõlni....CSATTT:D
olyat borultam,hogy az alsó szomszéd visszakopogott:)
és mindezt álló helyzetben.
majd este még lesz egy tesztem az utcán kiváncsi leszek
Posted 2006. January 10. - 12:23
Posted 2006. January 10. - 11:19
nekem a montin Ritchey a fitneszen meg Shimano van és eddig jól mûködik a dologsziasztok!
szerintetek ha az egyik kerómban 520-s pedál van és a másikba meg 540-t akarok venni akkor nem lesz gond a stoplival.arra gondolok,hogy nem kell majd állítgatni a dolgot,hogy ugyanott és ugyanolyan kényelmes legyen?
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2006. January 10. - 10:58
szerintetek ha az egyik kerómban 520-s pedál van és a másikba meg 540-t akarok venni akkor nem lesz gond a stoplival.arra gondolok,hogy nem kell majd állítgatni a dolgot,hogy ugyanott és ugyanolyan kényelmes legyen?
Posted 2006. January 10. - 10:46
Használtad montira is?asszem én igen,kettõt is:)
az árát nagyon megéri, tömített csapágyazással bír, 380gr. - a 959-es is csak 350... ,nem csak imbusszal szerelhetõ mint az 540-es.
az outira azért raktam fel mert a pedáljaim közül ez a legalacsonyabb profilú és nem szeretek a kanyarokban szikrázni
ill. mert kis csalással zacskós kiszerelésben kombi pedálnak is nevezhetõ; boltig/suliig a hozzá adott mûanyag fényvisszaverõ is taposható utcai cipõvel,nem lesz sokkal rosszabb élmény mint 1 tecsó bringa mûanyag pedállal.
a másik kerón a versenyszerû használatot 2 éve tûri,a stoplik is rendben vannak még a cipõkön,nincs mit kiemelni igazából
a sarat ugyanannyira (nem) bírja mint a többi hasonló SPD pedál :-/
talám a keret és h csak egyoldalas kötés van rajta mindenképpen akarok egy pedált és ez tetszett meg a nagyobb kerete miatt :-)Triple B!
PD-A520 szerintem nem sokmindenben különbözhet az M520-tól (kép alapján: ugyanaz a mechanizmus, bontási lehetõség stb, bár a láncos katalógusban - emlékeim szerint - mintha könnyebb lett volna valamivel)
Bár nekem M520 van, és még azt sem nagyon használtam - de a lényege sztem ugyanaz, mint az M520-nál.
-=B.B.B.=-
Posted 2006. January 09. - 11:16
PD-A520 szerintem nem sokmindenben különbözhet az M520-tól (kép alapján: ugyanaz a mechanizmus, bontási lehetõség stb, bár a láncos katalógusban - emlékeim szerint - mintha könnyebb lett volna valamivel)
Bár nekem M520 van, és még azt sem nagyon használtam - de a lényege sztem ugyanaz, mint az M520-nál.
Posted 2006. January 09. - 11:13
az árát nagyon megéri, tömített csapágyazással bír, 380gr. - a 959-es is csak 350... ,nem csak imbusszal szerelhetõ mint az 540-es.
az outira azért raktam fel mert a pedáljaim közül ez a legalacsonyabb profilú és nem szeretek a kanyarokban szikrázni
ill. mert kis csalással zacskós kiszerelésben kombi pedálnak is nevezhetõ; boltig/suliig a hozzá adott mûanyag fényvisszaverõ is taposható utcai cipõvel,nem lesz sokkal rosszabb élmény mint 1 tecsó bringa mûanyag pedállal.
a másik kerón a versenyszerû használatot 2 éve tûri,a stoplik is rendben vannak még a cipõkön,nincs mit kiemelni igazából
a sarat ugyanannyira (nem) bírja mint a többi hasonló SPD pedál :-/
Posted 2006. January 09. - 10:58
észrevételeket kérnék róla
ilyet szeretnék a fitnesz bringára h azzal is tudjam használni az spd-t és nem akarok egy másik pedál-cípõ kombóba befektetni
-=B.B.B.=-
Posted 2005. December 21. - 20:04
Posted 2005. December 21. - 09:41
Posted 2005. December 21. - 09:39
Még semmilyet. Most minden havertól kölcsönkérek egyet-egyet és próbálok dönteni. Ez most Mallet volt, és tetszett, hogy akkor is tartott, amikor nem bírtam belépni. Szerintem ennél maradok. Súly, sártûrés, meg a keret tartása miatt.
Ez a mallet lenne?
http://www.allterrai...ct.php?pid=8747
mert én is kinéztem már teccik is meg ha jó is akkor meglátom.
Bár most kissem gondom is nagyobb ennél. Jó lenne ha már spd-vel tekeréasznék az új verdán...
platformmal is tekerném ár.
Posted 2005. December 20. - 16:52
Posted 2005. December 20. - 13:01
Én tegnap elõtt mentem elõször kattintóssal, és kerettel sem nagyon találtam bele, tehát kezdõknek csak keretest érdemes venniük. Én a szobában gyakoroltam filnézés közben. Kitámasztottam a gépet és órákon át ki be kattintgattam. Annyi haszna volt, hogy az elsõ terepezéskor nem estem pedig hóban mentünk.
Én azt hittem, hogy a kilépés lesz gáz, de nekem a belépéssel voltak nagy gondjaim.
Te milyet vettél?
Posted 2005. December 20. - 12:08
Posted 2005. December 20. - 11:29
Én azt hittem, hogy a kilépés lesz gáz, de nekem a belépéssel voltak nagy gondjaim.
Posted 2005. December 20. - 10:39
ez jó érv a keretes mellett.könnyebben megtalálod, és akkor is rá tudsz állni,ha nem kattantál be.
Posted 2005. December 20. - 10:34
Posted 2005. December 20. - 10:16
lor-nak van igaza..az a leggázabb, mikor gyök kettõvel felfele kéne hirtelen megállni mert elfogyott a kraft..
amúgy anno volt vki aki egész jól leírta hogyan lehet fokozatosan hozzászokni a dologhoz,pl.: mindenkinek ajánlom h mennyen ki egy füves helyre, vegye fel a térdvédõt, és kezdjen el minnél kisebb körben tekerni...lesz pár bukta, de legalább nem lesz para késöbb.
szivesen elolvasnám azt az irományt, megvan valakinek?
Másrészt nekem DH ra kell az spd, keretes vagy nem keretes legyen?
az eddigi platformot sem vertem sziklának eddig. mi értelme van a keretnek? véd? nagyobb taposófekületet ad?
Posted 2005. December 20. - 10:05
Posted 2005. December 20. - 09:40
amúgy anno volt vki aki egész jól leírta hogyan lehet fokozatosan hozzászokni a dologhoz,pl.: mindenkinek ajánlom h mennyen ki egy füves helyre, vegye fel a térdvédõt, és kezdjen el minnél kisebb körben tekerni...lesz pár bukta, de legalább nem lesz para késöbb.
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.