Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Jobbra-balra elvileg nem szabadna mozognia a stoplinak a pedálban. Az más, hogy el tudod fordítani a lábfejed bizonyos mértékig. Pedálonként eltérõ fokban tudsz oldani, EB-k például nagyobb szabadságot adnak, mint a Sh-k, de ez fordítás, és nem oldalirányú elmozdulás. A rugóerõ-szabályzóval a dokkoló mechanizmus erejét tud állítani, vagyis azt, hogy milyen nehéz legyen ki- illetve belépni, nem pedig azt, hogy a lábfejed milyen könnyen tudjon elfordulni.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha erõsebbre állítod a bizét, akkor nem fog jobbra balra mozogni cserébe véletlenül is kitudod oldani.

röviden: a mozgás teljesen normális.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Kb én is. De én real life gyakorlok.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

gotmilk

gotmilk

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
majd a szigeten gyakorlok (addig kijutni meg nem kell sokat mennem, az Árpád hídnál lakom:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ugyszint :D
De még nem estem :impra:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én is csak karácsony óta spd-zem, meg szerintem PTamás is....de a pirosnál tényleg vigyázz:D

gotmilk

gotmilk

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
igazatok van, abszolut kezdõ vagyok:)
köszönöm a gyors reagálásokat!
üdv

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem is 51-es van, egy egészen kicsit valóban lehet mozgatni a lábad, térdet kihajlitani, stb, nekem egy olyan 10-15 foknyit, ezután kezd el oldani. meg kell szokni, és vigyázz a pirosnál;):D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is Shimanot használok, én az 51-est, és nekem is mozog. (De gondolj bele, hogy ha nagy sebességgel kanyarodsz, akkor a térdedet kifelé fordítod. Nekem már így is furcsa, hogy ez a mozdulat csak egy kicsit megy. Hátha még nem is menne!) Úgy gondolom, Te is kezdõ lehetsz SPD-vel, de idõvel megszokod. Ez így megy!
White Horse

gotmilk

gotmilk

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
bocs, a teljes link

inkább ÍGY linkeljünk. köszönöm

gotmilk

gotmilk

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
igen, sima SPD. itt van a használatija (www.shimano.com.au/.../ SI-PD-7800-42V0B.pdf). a "Cleat types"-nál van a jobb oldali, az SM-SH11. És ott irja meg mutatja is, hogy mozog. Ok, hogy ez normális, de nem zavaro? Gondolom, ti nem ilyet használtok akkor.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
De, az 51-es.
Viszont az normális, ha mozog a pedálban jobbra-balra (legalábbis ha sima SPD-d van)!
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem nem szabadna csúszkálnia, akkor nem ér semmit az egész és még veszélyes is...cseréld le, ha tudod (amúgy nem az SH-51es a standard stopli?)...

gotmilk

gotmilk

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Egy SH11-es stoplim van. Mint kiderült, ez a "narrow" változat (az SH10-es a széles) és van egy normális oldalirányú mozgása, tehát nem áll a lában tök feszesen, hanem csúszkál egy picit jobbra-balra. Aki ilyet használ, tudna mondani valamit rol? Nem zavaro ez?

köszi

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
8400 és 10800 között van 2400Ft. Ennyit költhettem volna mása is! :wtf:
Most mi a gondod?
White Horse

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
" Bazz, én meg 10800 Huf-ért vettem másfél hete. Silly I. "

Bazz, ez a rohadt kapitalizmus. Régen mindenhol 2500-ért vehetted volna. Csak nem lehetett volna kapni sehol :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Bazz, én meg 10800 Huf-ért vettem másfél hete. Silly I.
:shit:
White Horse

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nem-nem, semmi gond. Csak tájékoztatás volt.
Tényleg jutányosnak tûnik a többi helyhez képest..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát még így is elég jutányos ár...lehet, hogy én tévedtem, elnézést..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Felhívtam a Decathlon-t, bár úgy gondoltam, hogy nem fognak válaszolni, de megleptek..
Szóval az M520-as spd pedál "már" 8400-ba kerül, de még ez is elég jutányosnak tûnik..