Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Most sikerült lefúrnom a stoplit a Shimano M032-es túra cipõmrõl és áttettem egy Specialized Sport-ra.
Hú, de kényelmes, nagyon zsír kis cipõ. Sokkal merevebb talpa van. Most még nagyobb öröm lesz benn a tekerés. Csak sajnálom még, ha a mûanyag talpa karcolódik a pedál miatt.
A stoplit legelõre tettem fel a cipõ talpára. (a vájatban ahol mozoghat 1-2 cm-t, ott a lehetõ legelõbbre szorítottam meg) Így kicsit fura a belépés vele. Hova kellene feltenni, teljesen hátra? Ki hol használja.

McGywer: én 2és fél éve nyúzom a Shimano stoplit. Most tettem át –hibátlan állapotban az új cipõmre.
Szerintem: „A hiba az Ön készülékében van!”

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
köszi a válaszokat,
én is már az eggbeater felé hajlok, csak azt nem tudom, hogy érdemes lenne-e használtan venni (az apróból) Eggbeater SL pedált, vagy inkábnb ugyanannyiért egy új C-t vegyek.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az évente, az kb.

Természetesen a kilóméterektõl függ, nem pedig az idõtõl. Pl.: Vizdi elég sûrûn cserélte.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én eggbeateren tanultam meg most télen kattintani, és én is csak a legjobbakat mondhatom róla.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Szerintem sem kérdés...én is jó ideig (wellgo wam m1 halála után / során) nézegettem pedálokat...az Eggbeater egyetlen hátránya, hogy a stopliját évente cserélni kell, de cserébe tartós, merev, könnyû, szerelhetõ, egyszerû, sártûrõ...szóval szinte mindenben alázza a Ritchey-t.

Csak évente? Ennyire kopásálló lenne? Nálam a Shimano stopli most negyed év használat után kezd kukaérett lenni, biztos bennem van a hiba...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ja! Csak a stopli kopásának gyorsasága szól ellene, ami ráadásul nem is tartozik a legolcsóbb cuccok közé. De amúgy Egg.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem sem kérdés...én is jó ideig (wellgo wam m1 halála után / során) nézegettem pedálokat...az Eggbeater egyetlen hátránya, hogy a stopliját évente cserélni kell, de cserébe tartós, merev, könnyû, szerelhetõ, egyszerû, sártûrõ...szóval szinte mindenben alázza a Ritchey-t.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a ritcheyk hamar kotyogosodnak. eggbeatert vegyél, biztosan kapsz hozá pótalkatrészt...eggbeater ezerszer jobb...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
még mindig nem tudok dönteni az Eggbeater és Ritchey Pro V4 pedálok közül. tudna esetleg nekem mutatni egy robbantott ábrát a ritchey pedálról?
úgy tudom a habverõnek cserélhetõ, ipari csapágya van. (mi annak a típusa? könnyû beszerezni, ha elkopik, szétroppan?)
meg az érdekelne igazán, hogy a ritchey pedálban is ilyen ipari csapágyak vannak-e és hogy mennyire könnyû pótcsapágyat szerezni hozzá.
elõre is köszi

PTR

PTR

vendég

• fórumtag
  • 127 posts

http://pix.bikemag.h...187358&cat=2226

tuning SPD

Hááát ez nagyon komoly!:clap:

Kicsit off topik: de azért figyelitek a duplavállas telót.... az se gyenge!! :lol1:

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

tuning SPD

Azt hittem, ez lesz belinkelve:Feltöltött kép

Marion Clignet pályaversenyzõé. A rugóerõ-állító csavart cserélte le erre a pofás szárnyasanyára... illetve nem csak azt. A rugót is :eek: Ebbõl nem rántja ki a lábát, az fix.

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts
A patentrendszert nem véletlenül találták ki, sokkal hatékonyabb - akár síkon, felfelé vagy lefelé hajtasz - mint a sima pedál. Ez tény. Most ha valaki attól fél, hogy jajj, mi lesz a pirosnál, meg ez-az, wááá, meg kell szokni, hogy a sarka indul elõbb:bananadan

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

tuning SPD

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Drága, de mivel te olcsóbban kapod, így semmi negatívum.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
DX platform pedálról tud valaki valami olyasmit mondani, amiért ne érné meg megvenni?

Chimaira

Chimaira

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nekem bejön. Valamikor december környékén vettem, elsõ nap rögtön el is nyaltam vele, még a kipróbálásnál, de aztán lassan belejöttem. És kipróbálhattam, hogy milyen úgy kicsúszni jégen, hogy nem teszed le a lábad... De néhány hónap jégencsúszkálás után már ott veszem ki a lábam, ahol akarom, és sokkal jobb, mint a sima pedál, mondjuk lehet vele macskakövön is tekerni, vagy mégjobb, lehet féllábbal tekerni, szóval számtalan elõnye van!! Hátránya hogy drága, és hogy a cipõm kopog az aszfalton, vagy serceg, ha épp nincs alattam bringa. Szerencsére ilyen ritkán fordul elõ.
Egy jótanács újoncoknak: ha elestél kelj fel, és próbáld újra! :D

dev

dev

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Sziasztok!

Új vagyok még itt, és kezdõ SPD-s.
Saját tapasztalatomról írok, hátha segít. Kezdésnek egy Corratec Two in one nevû pedált választottam (Bringavilág Bank u. ~7e Ft), egyik oldala platorm, a másik SPD. Elõnye, hogy az SPD oldal szeret felfele fordulni, jóval könnyebb mint a Sh. hasonló modellje és nem vagyok cipõhöz kötve, kisebb utakra utcai cipõben is használhatom. Eddig bevált, kezdésnek jó, de sokkal jobban érzem magam dokkolva. A sártûrésérõl még nincs tapasztalatom. Egyetlen hátrányát láttam eddig: a stopli hátsó-felsõ része hozzáér a cipõ talpához és idõnként nyikorog. (Flex segítségét kérem majd). Sok sikert a választáshoz!

Thx, kicsit megnyugtattál Feltöltött kép
-δε√-

Erke

Erke

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!

Új vagyok még itt, és kezdõ SPD-s.
Saját tapasztalatomról írok, hátha segít. Kezdésnek egy Corratec Two in one nevû pedált választottam (Bringavilág Bank u. ~7e Ft), egyik oldala platorm, a másik SPD. Elõnye, hogy az SPD oldal szeret felfele fordulni, jóval könnyebb mint a Sh. hasonló modellje és nem vagyok cipõhöz kötve, kisebb utakra utcai cipõben is használhatom. Eddig bevált, kezdésnek jó, de sokkal jobban érzem magam dokkolva. A sártûrésérõl még nincs tapasztalatom. Egyetlen hátrányát láttam eddig: a stopli hátsó-felsõ része hozzáér a cipõ talpához és idõnként nyikorog. (Flex segítségét kérem majd). Sok sikert a választáshoz!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Arra viszont pont jó, hogy ha hideg van, akkor lehet normál cipõvel is használni (nincs kamáslim :cry: ). Egyébként én is jobban érzem magam becsatolva :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na! Most már ilyet is láttam. Mert eddig csak a shimano-féle mûanyag bizbazról hallottam, amit a pedál egyik oldalára rá lehet rakni.

nekem azért nem az igazi mert ha arra használnád hogy rázósabb terepen, nem becsatolva közlekedj, nem tudsz a stoplitól rendesen rálépni, lecsúszik, a lábad szal ha a dokkmentes oldal kicsit magasabb lenne akkor lenne az igazi...
/tudom más meg csak becsatolva érzi jól magát, --én nem/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való