Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
pl a scott boulder, specialized taho amikbe elég jól el van tüntetve, de kopogmi azok is fognak....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
sajnos egy minimálisan ki fog állni mind1, vagy szereld le róla, de így is nehezebb kicisit járni benne.
ha nem állna minimálisan ki,nem is tudnál vele belépni a pedálba.

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Hi Mkinek!
Olyan cipõt keresek, aminek a talpába legalább annyira el van süllyesztve a pattent, h ne kop(og)jon, szal nem versenycélra kell. -Jónéhány boltban körülnézem már, de elég gyengus a kínálat! Cipõkkel senki nem foglalkozik komolyan? Ott tartok, h megyek Decathlonba meg Divexbe... Hátha.
A nyúl egy igazi jellem.
-Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Bike + (Welgo) Spd-rõl akarom kikérni a véleményeteket. Jelenleg ez van nekem már lassan egy éve,de még mindig nem vagyok vele megelégedve. Eleinte a cipõhõz adott gyári patenttel használtam amit a 2. maraton után lecseréltem,mert..... Azóta Shimano patent van benne. Egy fokkal jobb, demég mindig nem olyan szerintem amilyennek lennie kéne.

Mivel lehetne költségkimélõen orvosolni a dolgot?

Nekem sem volt jó az elsõ idõkben (M919), de aztán jóval keményebbre állítottam az oldást (pici csavarok kétoldalt), azóta nekem patent, gondom nem volt vele, jól érezhetõ a belépés és oldás, és nem olyan nyúlós. Amikor baj volt, így is kioldott. Az eredeti stoplival használom.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
új pedállal....520as sh pl.

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Bike + (Welgo) Spd-rõl akarom kikérni a véleményeteket. Jelenleg ez van nekem már lassan egy éve,de még mindig nem vagyok vele megelégedve. Eleinte a cipõhõz adott gyári patenttel használtam amit a 2. maraton után lecseréltem,mert..... Azóta Shimano patent van benne. Egy fokkal jobb, demég mindig nem olyan szerintem amilyennek lennie kéne.

Mivel lehetne költségkimélõen orvosolni a dolgot?
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
esetleg ha vki próbálta mind2-t a shimano pedálokból vagy a habverõbõl könnyebb kilépni ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ja. Nekem is összejött két esés. Megtelt az SPD cipõn a "dokkoló" alja picike kavicsokkal és sárral. Belépni ment, kilépni meg.... rángattam a lábam kifelé, de a gravitáció gyorsabb volt :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hétvégén 2 nap után én is teszteltem, hát:) nagy naívan elsõ terep persze hogy egy verseny volt, fel is toltam rendesen, csak a nagyobb ugró elött elgondolkodtam:) azt a 2-t kikerültem, de a többi mosolyogva ezerrel letéptem. szal menni fog ez:)
és meglepõen könnyebben lehet vele tekerni, haladni, pörgetni.

panizzi

panizzi

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
ezt én sem értem

velem csak akkor fordulna elõ, ha túl szorosra van állítva

amúgy ösztönösen sarkazok kifelé
:rocketman

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

Hurrá, szombaton végre sikerült esnem egyet az SPD pedál miatt!

Biztos, hogy amiatt estél? Én amiatt szoktam, mert bénázok... ;) Az hogy spd "miatt" vagy sem az már részletkérdés... :D

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Hurrá, szombaton végre sikerült esnem egyet az SPD pedál miatt! Ahogy azt kell, keresztezöödésben, majdnem álltam már, nem tudtam eldönteni merre is forduljak, a bal lábam már ki volt csatolva, de persze pont jobbra dööltem. :)
Innentööl kezdve már nem félek az eleséstööl. Bár a váltómat megviselte a dolog.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Keretes padál+klipsz. 3000ért semmi más nincs. Fém legyen a keret, lehetõleg a pedál teste is.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
helló
kell egy pedál cc/xc felhasználásra átmenetileg (nem spd) olyan 2-3000ft magasságban, milyet javasoltok?

left

left

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

De ezek a betétek speci cipöhöz voltak és csak áttettétek öket egy másikba, vagy külön vettétek valahol?
Cipöm ugyanis már van, pénzem egy másik cipöre viszont nincs, de egy talpbetétbe azért be tudnék ruházni.

Felhalmozódott az évek során egypár SPD-s cipõ itt nálam;) A Speci talpbetéteket pakolásztam át egyikbõl a másikba. Kipróbáltam pár variációt, de a Jorus által említett probléma egyáltalán nem fordult elõ. Spec. Taho betétet raktam 2 Shimano cipõbe + 1 Nortware cipõbe. Csúszkálás nuku, viszont kényelem érzet növekedés 1000-rel.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
szerintem felesleges próbálkozni, hgoy belerakj egy másik cipõbe BG betétet, mert ahogy néztem ez szinte mindenhol ugyanolyan vastag. szóval nem a betét, hanem a talp kiképzése van a lábhoz igazítva.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
De ezek a betétek speci cipööhöz voltak és csak áttettétek ööket egy másikba, vagy külön vettétek valahol?
Cipööm ugyanis már van, pénzem egy másik cipööre viszont nincs, de egy talpbetétbe azért be tudnék ruházni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én Sh-ba próbáltam, de annál keskenyebb, ezért nekem el tudott csúszni oldalra.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

left

left

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Ahogy elnéztem annál speciálisabb (specializáltabb, érted...:P) hogy egy más kialakítású cipõbe is passzoljon, szal nem - bár nem vagyok egy ortopédológiaizé.

Én használom más cipõben is a talpbetétüket gond nélkül...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem meg egy speci sonoma várja a tesztet, és a pedál is megvan hogy micsoda.
S pdm424 :) keretes, nem is nehéz, és erõs is a keret, szóval meg fogom találni.