Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kela! Szerintem cipõt ne vegyél online. Bármi mellett fogsz dönteni, csk úgy lehet, hogy felpróbálod, szaladgálsz benne stb....

A Shimanonak is egy kategórián belül több cipõje van. Ha túrára szeretnéd használni, akkor meg feltétlenül fel kell próbálni, hogy egyáltalán gyalogolni tudsz e benne.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Versenyzésre szánt, könnyû, de mindennapos használatra, gyaloglásra alkalmatlan darabok.

TE mit ajánlanál akkor túrázásra, néha versenyre.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Versenyzésre szánt, könnyû, de mindennapos használatra, gyaloglásra alkalmatlan darabok.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Nem tudom. Szeretnéd kikérni?

Mármint a stoplijával. Természetesen igen.

Meg, hogy van-e esetleg valami véleményetek róluk?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem tudom. Szeretnéd kikérni?

Mármint a stoplijával. Természetesen igen.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://ebike.hu/termekek/cipo/1439

http://ebike.hu/termekek/cipo/1437

Szeretném kikérni a véleményeteket ezekrõl a cipõkrõl?

Mindegyik kompatibilis az 520-as shimano spd-vel?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jár, és a 3ik ráállásnál el is törik.
van a 324-es pedál, ez fém keretes spd.
vagy 424
637
535
van még pár.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
520-hoz jár olyan mûanyag bizbasz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Meg a stopli helyes beállítása is kérdéses, nekem kb. 80-100 km után állt be úgy, hogy elégedett vagyok vele, addig folyamatosan állítgattam. Nem tudom hogyan lehetne megoldani, hogy egy sportcipööben könnyedén tud állítani a stopli helyét elööre-hátra.

Már nem tudom ki kérdezte, hogy biztosan az SPD miatt estem-e. Hát ja. Persze kellett hozzá a saját bénaságom is. Altalában a bal lábammal szoktam kioldani megálláskor, akkor is így tettem, csak a majdnem álló bicaj valamiért jobbra kezdett döölni. Már nem volt idööm kirántani a jobb lábamat, meg nem is volt meg benne az ösztönös sarok kirántás, az jelenleg csak a bal lábamban van meg. :) Remélem abban azért megvan.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

na most lehet, hogy amatõr kérdés következik.
veszek egy spd pedált, és mondjuk egy cipõmre felteszek ( inkább a cipész :D ) egy spd patentot ? mûködik ez, vagy venni kéne egy SPD-cipõt ?

Nem mûködik. Egyrészt be kell süllyeszteni a talpba, hogy tudj járni is rendesen. Másrészt egy sima cipõtalpból a legkésõbb a második használatkor kiszakadna a stopli. Az SPD cipõk talpában van egy fém lemez, amihez rendesen hozzá lehet csavarozni. Meg kurva kényelmetlen is lenne egy hajlékony cipõtalpon olyan kis helyen kapni a terhelést a lábadnak.

Neten van egy leírás arról, hogy egy bazi nagy bakancsot valaki átszabott SPDhez. Az mûködõképes, mert a baki talpában van elég anyag, de sportcipõ sansztalan.

Persze egy cipész biztos meg tudná csinálni (berak merevítõt meg ilyenek) csak drágább és szarabb lenne egy bolti csukánál.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
na most lehet, hogy amatõr kérdés következik.
veszek egy spd pedált, és mondjuk egy cipõmre felteszek ( inkább a cipész :D ) egy spd patentot ? mûködik ez, vagy venni kéne egy SPD-cipõt ?
továbbá az 520-as shimano pedálhoz jár olyan mûanyag etvasz, amivel sima pedálként is használható? vagy az csak az 515 ill. 505-höz jár ? hogyha pl. elgurulok a közértbe, akkor mehessek rendes cipõben...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
BCA: az eggbeater stopli majdnem 2 mm-el laposabb, mint az SPD. Ha még nem vettél pedált, akkor megfontolandó. Az tuti nem fog kopogni; nekem még a másfél éves kopott talpú cipõmbõl se lógott ki. (Adidas Syncline. Az SPD gyárilag nem ért le a földre, de éppen hogy... azóta ez sajna változott)

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Shimano M021, nekem bejott

Hi Mkinek!
Olyan cipõt keresek, aminek a talpába legalább annyira el van süllyesztve a pattent, h ne kop(og)jon, szal nem versenycélra kell. -Jónéhány boltban körülnézem már, de elég gyengus a kínálat! Cipõkkel senki nem foglalkozik komolyan? Ott tartok, h megyek Decathlonba meg Divexbe... Hátha.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

hajlik a talpa?

nem rosszabbbul mint egy b*szott nagy bakancsnak:)
szóval ezért nem reménytelen eset. meg kell szokni, és utána fel sem tünik.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Outi fitness cipõ, szóval nem kéne neki hajlania.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
hajlik a talpa?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Kala: a bringát messze úgyse hagyom, addig kibírom kopogva is:) ha meg gyalog megyek, akkro még itthon lekapom a cuccot, majd caplatok. a sonoma mellesleg mint utcai cipõm is teljes mértékben tetszik. kicsit fura még benne járni, de megszokható könnyedén.

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Zsííír. Cipõ ügyben eddig 3x futottam lyukra -van tuti hely, ahol esetleg még akciózzák is? Bp
A nyúl egy igazi jellem.
-Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
a 661nek nem áll ki a talp síkjából
más kérdés, h néha így is fura hangja van, ha mondjuk lépsz, és kavics kerül pont a stopli alá, vagy lépcsõn is tudja hallatni a hangját
de nem zavaró egyáltalán
meg sztem minden túracipõként futtatott SPD cipõre igaz ez

lecsavarozni csak az elsõ napokban fogod, amíg azt hiszed, h megéri veszõdni vele, aztán amikor már koszos, sietnél, etc, akkor nem teszed ki magad annak, h közröhej tárgya legyél ahogy a talpadon matatsz a szerszámkészlettel :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem sonoma van, ebbõl is épphogy cska kilóg.
de le kell csavarozni és minden szép.