Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi a kulonbseg?
Crank Brothers Egg Beater stopli 3980.-
Crank Brothers Egg Beater stopli premium 5600.-

csapagyazasilag sajnos az utolso jo pedal a look pedal volt.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Értem te mirõl beszélsz, de te azt nem amit én ott átéltem.Nem a földbeállt a pedál, hanem fennakadt egy kövön, biztos valamivel több erõvel nehezedtem rá, mint egyébként, de nem teljes súllyal.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

majd elmesélem mikor kopott nullára az eredeti....

Kérlek kérdezz rá, hátha az keményebb ötvözetbõl van. Az, hogy mikor kopott 0-ra, azt sajnos tudom :), nálam ugyanis egy szezont nem bír ki. Bár sár is sok van, az is igaz. Mondjuk 10.000 terepkilóméterre saccolom az élettartamát. Egyébként nekem 2006-os pedálom van, tavaly szeptemberben már hozzá lehetett jutni, s télleg más a stopli - kezdetnek asszimmetrikus, s a felrakástól függ az oldási szög.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Akkor képzeld el azt, hogy tekrsz, jön a gödör, berugózik, benne/utána egy kõ és bevered a lenti pedált, én nem tudom te hogy tekersz ülve, de én nem teljes súllyal nehezedek a pedálra, fõleg nem arra ami épp lent van, mert azon aztán sok súly van.

Nem hiszem el hogy meg mindig nem erted.
Hanyas voltal fizikabol??

A CrankBrothers stoplin ugy neztem hogy 2006 -ra valtoztattak, valszeg kemenyebb anyagbol van. Mindket uj bringan vadonat uj Mallet van, szoval majd szolok ha elkopott a stopli :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

mod.: EB-re vonatkozóan, csak beelõztetek...

Eltekintve attól, hogy valami sárgaréz (asszem) a stopli, ami nagyon gyorsan kopik. Nem tudtok esetleg valami noname utángyártott stopliról EB-hez?

X-pedo nagyon szép, nagyon jó a marketingje, de sárban azért csodát ne várjatok!

árlistán most láttam valami egb. premium nevû stoplit is, igaz 2x annyiba kerül, de majd rákérdezek.....majd elmesélem mikor kopott nullára az eredeti....

momdjuk taposónak elfogadnék egy xpedo mx3-at, az egyik legkönnyebb mackótalp
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Akkor képzeld el azt, hogy tekrsz, jön a gödör, berugózik, benne/utána egy kõ és bevered a lenti pedált, én nem tudom te hogy tekersz ülve, de én nem teljes súllyal nehezedek a pedálra, fõleg nem arra ami épp lent van, mert azon aztán sok súly van.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Dig bazzeg. Attol hogy a bringan ulsz, meg a sulyod ranehezedik azokra az alkatreszekre amik leernek a foldre / kore. Persze ez legtobbszor a gumi, de jelen esetben a pedal ert le, ami bizony nem csak a talpad sulyat kellett hogy elviselje. Bar leht hogy rosszul emlekszem, de mintha neked is ossze lenne nove a labad a testeddel.

Legkozelebb ulj le mint Micimacko es "Gondolj...gondolj... " ;) :)

Thez, XPedo van az XB3 -ban, nezegettem en is, de eleg dragak, es annyira nem tunik jonak egyik sem. Persze biztos nem rossz, de ennyiert inkabb CB.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
mod.: EB-re vonatkozóan, csak beelõztetek...

Eltekintve attól, hogy valami sárgaréz (asszem) a stopli, ami nagyon gyorsan kopik. Nem tudtok esetleg valami noname utángyártott stopliról EB-hez?

X-pedo nagyon szép, nagyon jó a marketingje, de sárban azért csodát ne várjatok!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és legegyszerûbb.

most láttam biker kinálatában valami nagyon zsír pedált, talán xpedo néven fut.
tetszetõs darabok.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Írtam, hogy ülve, nem mértem le a lábam súlyát még soha, de szerintem nem lehet túl extrém.:rolleyes:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Dig, hany kilo is voltal amikor ez a pedal nyekkentes tortent? :D :D

Nalam nem volt baja a Malletnek :)

Amugy van az aproban 17 -ert vadonat uj, raadasul 2006 -os, vannak kisebb valtoztatasok a 05 -oshoz kepest.

"többféle SPD csatlakozó van?"

Tobb bizony. SPD = Shimano Pedaling Dinamics ( ha jol emlekszem ) ergo egy levedett rendszer. Persze veletlenul nagyon hasonlot csinal a Wellgo is. A Rithey az kicsit mas, a Time es a Crank Brothers fele rendszer pedig teljesen mas elven mukodik. Az utobbi a legjobb jelenleg.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mivel ugyanazt, az 51-est adják minden pedálhoz.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Egyébként még egy idióta kérdés mert tudom hogy ez a kedvencetek: többféle SPD csatlakozó van?

Erre nincs tuti válasz. A gyárak persze nem javaolják a keverést, és én hallottam is olyat (a Pedalomanban a jófej fõnök sráctól), hogy egy Shimano(?) stoplival vki belelépett egy Ritchey(?) pedálba, a zsír új pedál meg vállat vont és eltört.
Én wellgo és shimano cuccokat használok keresztbe gond nélkül. Az tuti, hogy egy gyár különbözõ pedáljaihoz jó ugyanaz a stopli. Pl Sh 515 stopli 520ba, 540be stb.

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
-Ha már minden kísérlet csõdöt mondott, lazíts a cipõfûzõn:)
A nyúl egy igazi jellem.
-Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Mondtam hogy 17k a legvégsõ határ... :)

.:]{3|\|[)3R:.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Off: Asszem ott voltál egyébként, olyan 20 körül lehetett, GT eleje, gyorsítottam ülve, és tekerés közben jött egy gödör és pedál neki egy kõnek, csatttttttt.
De nem az, hogy örökélet, de ennél azért többet vártam, mert a bike+ flat jóval többet is kibírt..

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Dig, milyen tempóval mentél neki a kõnek? :) Nagy terhelést kapott a pedál? Egyébként igazad van, semmi sem örökélet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Valószínüleg te leszel a gyorsabb a vásárban, mert én most elvagyok egy b+ zero platform pedállal egy ideig, fõleg azért mert kerek 0-án vagyok miután kifizettem a vázam/telóm mindenfélém... elvileg a pedál ára abból jött volna ki amibõl végül távtartók lettek a hátsó rugóstagba... :) (a cipõt meg úgyis anyám fizeti). És annak felsõnek mi az ára?

20k körül van az új ára..../és q.jó...a legjobb pedál, ha nem kell a brutál keret/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Valószínüleg te leszel a gyorsabb a vásárban, mert én most elvagyok egy b+ zero platform pedállal egy ideig, fõleg azért mert kerek 0-án vagyok miután kifizettem a vázam/telóm mindenfélém... elvileg a pedál ára abból jött volna ki amibõl végül távtartók lettek a hátsó rugóstagba... :) (a cipõt meg úgyis anyám fizeti). És annak felsõnek mi az ára?

.:]{3|\|[)3R:.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Ha számít a súly és nem kell a nagy keret, akkor a felsõt FR-re.
Ha nem számít a súly, és ez jobban tetszik vagy kell a nagy keret, akkor a mallet c.
Mellesleg, én nekicsavartam egy kõnek bekötött lábbal és elhajlott a tengely, szóval ez sem egy örök élet pedál:)