Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3378 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Hát enybõl hogy gepida cipõ én nem mondom meg milehet.. _D

Én is néha néha szoktam járkálni benne bár a 10próbába látam jobbat ami valamivel TALPASABB :D mert ennek már L tünt a gumicsík a sarkáról

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ezt sok értelme volt beírni...

http://www.olimpia.h...rmekek.php?id=2
itt nincs fenn

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
nézd meg ha ujra arra mész

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Hugo mellett elhaladva láttam egy Gepida cipõt a kiraktban, az SPD-s, vagy sima?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én monjuk külön cipõt használok járákálásra és tekerésre illetve nekem 1 ACOR APD-903 spd pedálom van ami baromi kicsi :D de kegyetlenül fogja a Gaerne G-THN cipõmet monjuk ennek full mûanyag talpa van :D de ha én országútira pattanaok akor 40 kiliig biztos nem szálok re róla bár tervben van 1 Look patent pedál vásárolása és egy Gaerne zaphir cipellõ de ezek is mûanyag talpúak

Akit érdekel:
http://www.gaerne.com/gfx/big/gthn.jpg (cipõ)
http://www.mali.hu/pics/bg_321.jpg (pedál)

jól és könyen bele lehet rakni ha megszokja az ember ... nem old ki pedig azért eléggé rángatom és a pedált uccai cipõben is lehet tekerni valamenyire

Én is mást cipõt használok járkálásra és tekerésre, de ha nagyon kell akkor a tekerõs cipõmben is tudok járkálni.

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Én monjuk külön cipõt használok járákálásra és tekerésre illetve nekem 1 ACOR APD-903 spd pedálom van ami baromi kicsi :D de kegyetlenül fogja a Gaerne G-THN cipõmet monjuk ennek full mûanyag talpa van :D de ha én országútira pattanaok akor 40 kiliig biztos nem szálok re róla bár tervben van 1 Look patent pedál vásárolása és egy Gaerne zaphir cipellõ de ezek is mûanyag talpúak

Akit érdekel:
http://www.gaerne.com/gfx/big/gthn.jpg (cipõ)
http://www.mali.hu/pics/bg_321.jpg (pedál)

jól és könyen bele lehet rakni ha megszokja az ember ... nem old ki pedig azért eléggé rángatom és a pedált uccai cipõben is lehet tekerni valamenyire

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem egy diadora cosmo cipõm van elég merev a talpa és még a mászóstoplik is fent vannak és egész nap tudok benne gyalogolni, szerintem az összes montis cipõt lehet utcára is hordani csak furcsán kopog a cipõ talpa:) .

A sebesség mindent megold.

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

e

én sem "gyártanék" cipõt. ilyenkor a beleölt idõ és energia sokkal több mint megvenni egy cipõt és egy pedált. nekem pl a legalapabb shimano cipõm van, amiben azért sétálni is lehet. SH-M021 a típusa. a pedálom meg az 520-as SPD. teljesen meg vagyok elégedve és még a "kötelezõ" 3 bukást is sikerült eddig megusznom. nézd meg pl ezt az akciót!

M021-et javaslom en is. Reggel ota ebben vagyok es maszkalok az irodban fel s ala, eszre sem lehet venni, hogy nem sima cipo van a labamon...

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
e

Üdv mindenki!

Óútival járok, és nagyon gondolkozom egy patent pedálban. Kezdésnek egy olcsóbb kategóriájút szeretnék, mégpedig egy egyoldalast, hogy ha esetleg nem stoplis cipõben vagyok, akkor is tudjam használni a dolgot. (ezt néztem ki: BikePositive Half SPD Egyoldalas - http://ebike.hu/term...spd-/-patent/51)
Van esetleg bárkinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?
A másik, hogy egyelõre nem cipõt venni, hanem csak patentot, amit egy cipõmbe építtetnék bele. Ezek a megoldások általában mennyire életképesek? Esetleg valakinek van tippje, milyen stoplit lenne érdemes venni?

Elõre is köszönöm!

én sem "gyártanék" cipõt. ilyenkor a beleölt idõ és energia sokkal több mint megvenni egy cipõt és egy pedált. nekem pl a legalapabb shimano cipõm van, amiben azért sétálni is lehet. SH-M021 a típusa. a pedálom meg az 520-as SPD. teljesen meg vagyok elégedve és még a "kötelezõ" 3 bukást is sikerült eddig megusznom. nézd meg pl ezt az akciót!

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Nem is olyan régen valakinek volt hasonló kérdése. Akkor arra jutottunk (emlékeim szerint) hogy nem életképes egy normál cipööbe beépíteni stoplit. Mert több vele a macera, mint az elööny, ráadásul a végeredmény minööségét, és tartósságát semmi nem garantálja.
Kell ugye egy talperöösítés, amibe bele lehet csavarozni a stoplit, meg a terhelést is el kell osztania. Ha ez megvan, akkor imádkozni kell, hogy néhány tekerés után ne engedjenek el a cipöö varratai.
Ha találsz olyan cipészt aki bevállal egy ilyen melót, akkor érdekességképp meg lehet próbálni, de szerintem ne nagyon reménykedj.
Amúgy meg manapság már nem olyan drágák a cipöök. Egy olcsóbb fajtát 12-14 ezerért megkapsz, és az évekig jó lesz, ha csak hobbi szinten használod.
Néha vannak jó akciók is pedál-cipö egyben elég jó áron.
Amúgy patentot nem kell külön venned, az jár a pedálhoz.

Esetleg ha az a problémád, hogy nem akarsz pl. a városba, munkába stoplis cipööben menni, de azért szeretnél bringával, megoldás lehet egy kétoldalas patentpedál és egy túracipöö. Ezek olyan cipöök amiknek nem olyan merev a talpuk, lehet bennük gyalogolni is, és nem áll ki a talpukból a stopli.

Vannak itt a fórumon néhányan akik így járnak suliba, érdeklöödj.

Pápppá

Pápppá

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Üdv mindenki!

Óútival járok, és nagyon gondolkozom egy patent pedálban. Kezdésnek egy olcsóbb kategóriájút szeretnék, mégpedig egy egyoldalast, hogy ha esetleg nem stoplis cipõben vagyok, akkor is tudjam használni a dolgot. (ezt néztem ki: BikePositive Half SPD Egyoldalas - http://ebike.hu/term...spd-/-patent/51)
Van esetleg bárkinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?
A másik, hogy egyelõre nem cipõt venni, hanem csak patentot, amit egy cipõmbe építtetnék bele. Ezek a megoldások általában mennyire életképesek? Esetleg valakinek van tippje, milyen stoplit lenne érdemes venni?

Elõre is köszönöm!

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
azt nem tudom, de a menetrögzítõt menetrögzítésre találták ki, ill. van több fajta, én a "kék-keveréket" használtam(ez biztos jelent vmit) az is rá volt írva h mozdítható, de gondolom van végleges is. szóval lehet h megtartja a pillrag de lehet h utána nem bírod szétszedni.

nekem is feltûnt h a shimano szerelése tök különbözõ de ha olyanod van mint a ricsi, ( http://ritcheylogic....ls_CompV4.html# )
tehát van csavar a végén(külsö oldalon) akkor nem kell szétszedni a zsírozáshoz csak kicsavarod a kupak-csavart benziben vagy higitóban áztatod, aztán megtömöd kupak helyét zsírral, becsvarod,aztán még 1-2szer tömsz így bele zsírt és kész

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
nekem a wellgoban zárt csapágy van meg egy sikló. mi az a kontra, meg a kónusz? ;)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ez csak szar tervezésû SPD pedálra igaz.
Nem is értem, hogy a ricsi hogy lehet ilyen elbaszott... Nincs a tengelyen bemarás meg körmös alátét a kónusz és a kontaanya között??? Aszittem, csak a fos Wellgo ilyen béna. A Sh pl teljesen korrektül szerelhetõ.

Ha egyszer lesz lekierõm, én is menetrögzítõvel próbálkozom majd. Egyenlõre parkolópályán van. (pillragasztó jó?)

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

. Nemigen lehet megkontrázni a kónuszt, ha egyszer megbontottad.

SPD PEDÁLT SZIGORUAN TILOS OTTHON BÜTYKÖLNI!!
kivéve ha az a célod hogy használhatatlanná tedd. én pl vettem egy használt ricsit(városi keróra) és 1km alatt lejött a tengelyrõl,elvittem probikeba, ha vhol foglalkoznak okosan spdvel akkor ott biztosan(gondoltam én,mivel nagyon profi cc-s bolt). azt mondták h nem kellett volna szétszedni, és nem tudják megcsinálni,mert ugye a kontrázást azt egy csõ belsejében kell megcsinálni, ezért ezt két, egymásban elférõ, kevesebb mint 1mm oldalfalú csõkulccsal lehet csak megcsinálni.ilyen csak a ricsi gyárban van amivel összerakták.
csináltam magamnak ilyet otthon, a fél perces melóhoz 3órán át reszletem,a vékony falvastagság miatt,nem mertem nagyon meghuzni, ez se volt elég, de most tettem rá menetrögzítõt,egyelõre 2 nap után,jónak tûnik a megoldás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azért azt se felejtsük el, hogy az EB viszont 4 belépési pontja van.
Én eddig nem nagyon találkoztam olyan Eb tulajjal, aki nem azt mondta volna, hogy soha többé semmilyen másik SPD-t.
Egyébként nekem is 520-am van. Meg vagyok vele elégedve.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire lett lebutitva az az EB a többihez képest.

én pl azt mondom hogy soha töbet más spd, csak eb.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

A Shimano 540 is jó, de kicsit nehézkesebben old ki és kapcsol be, plusz párszor kikattant már mikor nyergbõl kiállva rángattam.

Lehet hogy már nem új az info, én a következõt szoktam csinálni:
ezt az spd-t nyúzom s én is szeretem ha határozottan tartja a lábam. Ezt csak a rugóerõ maximumra állításával lehet elérni, ám ekkor már baromi nehéz belépni, fõképp ha picit piszkos a stopli v. a pedál dokkoló felülete (rosszabb surlódás). Megesett, hogy induláskor már szinte ugráltam rajta, hogy bekapcsoljak. Aztán egy véletlen folytán a pedálra vd40 került, s azóta mint az álom. Hetente egyszer befújom a dokkoló felületet, könnyen engedi be a stoplit és a rugó is normálisan tart.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Én eddig nem nagyon találkoztam olyan Eb tulajjal, aki nem azt mondta volna, hogy soha többé semmilyen másik SPD-t.

4 belépési pont teljesen felesleges. Egy normálisan kialakított 2oldalas pedálra nem tudsz úgy rálépni, hogy ne az egyik belépési oldal legyen a talpad felé.
Sokkal fontosabb, hogy könnyû legyen belelépni. Az SPDbe sztem sokkal könnyebb. Hátulról elõrecsúsztatod a lábad, rátiporsz és csattan egy megnyugtatót. Az EB "homorú" stoplija (elöl is, hátul is kiáll lefelé) közepébe nekem mindig odakeveredett a négy keret-rúd egyike, úgyhogy a csoszogós megoldás nem játszott. El kellett emelni a lábam, hogy a stoplit a megfelelõ helyre bûvészkedjem. Lehet hogy meg lehet szokni annyira, hogy nem rosszabb az SPDnél. Nem vártam ki, eladtam amíg újszerû volt (szume, hogy szolgál a pedál?)

Csalódott EB júzernek itt vok pl. én. Vettem egy C-t, imádtam az eredeti elgondolást, a pille súlyt, a kinézetét... És utáltam a mûködését. Nem könnyû belelépni, kifelé viszint túl könnyû (túl gyenge a rugó). Túl sok szabad mozgás minden irányba (függõlegesen fölfelé is!) egyszerûen nem elég stabil, még ha nem is old ki magától. F@szomnak kell 15° szabad elforgás... be tudom magamnak állítani a stoplit jó szögbe, onnantól nem fogok charlestont járni bringázás közben. Ehelyett oldhatna hamarabb.

Bizarr módon a legolcsóbb pedálom, a gagyi Wellgo adta a legjobb élményt. Könnyen be, könnyen ki, egyszer sem oldott magától, kopottan sem. Csak a csapágyazása egy kalap szar. Nemigen lehet megkontrázni a kónuszt, ha egyszer megbontottad. A Shimano 540 is jó, de kicsit nehézkesebben old ki és kapcsol be, plusz párszor kikattant már mikor nyergbõl kiállva rángattam. A legdrágább EB volt a legrosszabb.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Egyébként nekem is 520-am van. Meg vagyok vele elégedve.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire lett lebutitva az az EB a többihez képest.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az az eggbeater ez nem az új, "lebutított" változat? ha jól tudom, akkor igen...mindenképpen 520, az áráért cserébe egy meggbízható, masszív és relatíve könnyû pedált kapsz....