Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
2 éve megyek spd-vel, de még mindig sikerül néha letérdenelnem, de nem azért mert nem old ki, hanem elcsúszok a biciklivel:) . Nekem olyan szorosra van állítva a pedálom, hogy esés közben sem old ki, de bármikor ki tudok belõle lépni.

A sebesség mindent megold.

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Valoszinüleg nem véletlen, hogy DH-ban is egyre többen használnak keretes patantpedált, mert sokkal jobban irányitható a Bringa. Én mikor SPD-re váltotta estem keltem, de ma már annyira megszoktam, hogy vész esetén is simán tudom oldani az ember kis idõ alatt megszokja, de addig párszor tuti le fogsz térdelni:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

lefelé, és felfelé is elõny.
punktum.

1-2hónap a beszokás, aztán nem akarod leszedni.

tekerhetõségben mindenképpen elõny.
de a pozitívumok mellett ott van az azonos mennyiségõ negatívom, meg kockázat, így egyszerüen csak MÁS.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Stabil, hiszen az a kis pedálka a jéghegy csúcsa, a cipõ talpa amin valójában taposol.
Másrészt nem vagy odaszíjjazva (kivétel pályagépeknél), hanem ki lehet belõle lépni, könnyebben, mint bármi másból... idõvel :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
lefelé, és felfelé is elõny.
punktum.

1-2hónap a beszokás, aztán nem akarod leszedni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
rasputin, lefele is elõny, hgy le vagy szíjazva, mert így nem ugrál el alólad a bicikli, ez pl sziklás-kavicsos terepen elég nagy elõny, hiszen így nem arra kell figyelned, hogy a bringán maradj, hanem tekerhetsz, egyensúlyozhatsz, kanyarodhatsz, mert a bringa mindenképp ott marad alattad! ..amióta spdm van (1 éve), azóta sokkal biztonságosabban és jobban tudok lefele menni (természetesen cc gépem van:D)...mindenképp ajánljuk!

Rasputin

Rasputin

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
spd pedál terepen milyen? segítsen vki pls :)
cc hez igen nagy elõny volna, de lefelé nehezen hiszem el hogy az a kis pedálka ugyan olyan stabil volna mint egy mostani minimumhipernagy két négyzetméteres pedál. szóval lefelé már megszoktam hogy a lábam simán mozog, és nem tudom elképzelni azt h oda legyen szíjazva. Szóval ha volt valakinek hasonló félelme vagy valami akkor ossza már meg velem is
köffi elõre is

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Micsináltál szegénnyel?

1ébként vhol tárgyaltuk h a WPD-853 szívás, mert a csapágy szétszedés után nemigen rakható össze. Én imádtam, de ha elkezd kotyogni, akkor meg vagy lõve. Valszeg ez is ilyen rendszerû... Biztos nem ér meg 8 rugót egy shimano 520?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
sajnos pedálcserére szorulok az alábbi okból kifolyólag.

ezt a pedált néztem ki. szerintetek lehet ennél tartósabbat venni hasonló áron?
Wellgo WAM-M18 MTB

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zerge83

zerge83

vendég

• fórumtag
  • 79 posts

ezt sok értelme volt beírni...

http://www.olimpia.h...rmekek.php?id=2
itt nincs fenn

hát még ennek mennyi értelme volt

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Tiger: Stoplival van!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szerintetek megér 3500-at egy Shimano 515-ös spd pedál, alog használt, jó állapotú...elsõ spd-nek kéen, beletanulni.....

sztem csak akkor éri meg ha használható (nem szétkopott) stoplit is kapsz hozzá , mert ha jól láttam 4K fölött van egy szett stopli, és 9 alatt van újonnan az 515ös meg az 520-as is./tudtommal stoplival/......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
sztem megéri én is használt pedált keztem gyúrni aztán vetem 1 rendes újat .. edig is legalább tekerhettem amíg öszejött a zs rá

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

Szerintetek megér 3500-at egy Shimano 515-ös spd pedál, alog használt, jó állapotú...elsõ spd-nek kéen, beletanulni.....

Annyiért megéri.
De azért kérdezd meg, hogy hányan vannak, akik az SPD-rööl viszatértek a normál pedálra, és miért tették.
Szerintem nem lesznek sokan. Ennek fényében pedig nem biztos, hogy van értelme egy "betanulós" pedálnak.
Vagy a legelsöö barátnöödnek is egy könnyen kapható bányarémet választottál, mert hátha igazából mégis a fiúk jönnek be?

Ugy értem, hogy szerintem inkább vegyél egy korrekt vadonatúj pedált és cipööt, mert elhanyagolható esélyt látok arra, hogy késööbb mégsem maradsz az SPD-nél, és így már +3500 Ft-ba fog kerülni a késööbbi "komolyabb" pedál.
Ha pedig mégsem jönne be, akor még mindig jó esélyed van arra, hogy eladd az alig használt pedált 3500 Ft-al az ára alatt. Es akkor pénzben ugyanott vagy. Igaz az macera lesz, de mondom, nem nagyon kell félni ettööl az eshetöségtööl.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
na egen.
a gyári shimano stopli majdnem ugyanennyi.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

szerintem megéri... ha meg még hozzáadja a stopliját is, akkor meg pláne...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts

Sziasztok! Városi tekerésre, fõleg aszfalton használom szeretett biciklim, és úgyérzem eljött az idõ egy SPD pedálhoz... A kérdésem annyi lenne, hogy létezik-e valami olyan külön megvásárolható dolog, amit rögzíthetek egy már meglévõ, nem spd-s pedálra? Mivel a jelenlegi egy elég jó kis fém pedál, nem szivesen cserélném le, viszont az spd kéne. Valamint még annyi, hogy hol szoktak akcióban adni cipõt+pedált együtt, olcsón? :)

Anno én is a szeretett fém pedálomat cseréltem le spd-re, de nem bántam meg! Viszont vannak olyan pedálok amiket spd-vel és sima cipõvel is tudsz használni. pl.: http://ebike.hu/term...spd-/-patent/51
de vannak a köv. oldalakon jobbak is, pl shimano-k...

Nem tudom Te hol laksz, én Veszprémben vettem elég olcsón cipõt+pedált :)
Boltos bácsi elengedte a pedál árát, így csak a cípõt kellett fizetni... :P
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nincs olyan, hogy sima pedálra raksz SPD kütyüt.

kell SPD pedál, és kell hozzá cipellõ is.
akció passz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

szoki-moki

szoki-moki

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok! Városi tekerésre, fõleg aszfalton használom szeretett biciklim, és úgyérzem eljött az idõ egy SPD pedálhoz... A kérdésem annyi lenne, hogy létezik-e valami olyan külön megvásárolható dolog, amit rögzíthetek egy már meglévõ, nem spd-s pedálra? Mivel a jelenlegi egy elég jó kis fém pedál, nem szivesen cserélném le, viszont az spd kéne. Valamint még annyi, hogy hol szoktak akcióban adni cipõt+pedált együtt, olcsón? :)