Jelentkezz be Regisztrálj
Sima pedál vs. SPD
Írta 2007. március 22. - 12:35
tegnap vettem 505-ös pedált cipõvel, igaz h még kicsit fura belépni/kilépni de szerintem nagyon jó, néha még vannak veszélyes helyzetek de nem gáz
újra kell egy picit bicajozni tanulni
eddig kb 20 km városi használat és még nem estem pedig volt piroslámpa, vak autós/gyalogos, nemkörülnézõ öregnéni ,de mindig sikerült legalább egyikkel kilépni
+kérdés:
mindennapos használat alatt kb mennyi idõ alatt fog elkopni stopli?
mindannapos használat:= mindenhova(egyetem bót rokonok) bringávalmenés ,adott helyeken (egyetem épülete, bótban ilyenek) gyalog
szerintam a cipõ talap által egészen védve van de néha csattanik
Írta 2007. március 19. - 14:13
CB-nek nagyon kopós a stoplija, van olyan ismerõsöm, aki azért adta el, mert elege lett a három havonta történõ cserébõl
Írta 2007. március 19. - 11:40
DH ra versenykörülmények között mennyi idõnként kell cserélni a mallet-c pedál stopliját? novembertõl használom edzeni hétvégenként és már nagyon könnyen váratlanul menetközben is kiold. ja és nezen lehet belelépni is. anak a sík felületnek amit összeszorít a rugó, a széle már kb 3 mm.es sugárban le van kerekedve, annyira elnyalódott a stopli.
a Speckó BD Geója nekem bejött boka sûlyedéssel meg kotyogós térddel semmi bajon nincs vele. elõször szokatlan volt és fájt a talpam a betéttõl.
ja és SAWPIT- a cipõ tipusa.
Írta 2007. március 04. - 22:09
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 04. - 21:57
Egyik XT, másik LX szint. Egyiknek vastagabb a tengelye.
Szerintem inkább az a különbség, hogy 540 esetében kicsit jobban rámentek a súlyra. 520 nagyon népszerû, talán nem véletlenül. Shimano rendszeren belül messze ez a legjobb ár/érték arányú (6-7e-ért már megkapod újonnan is).
Írta 2007. március 04. - 21:43
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. március 02. - 15:14
Írta 2007. március 02. - 15:09
a két mondaton belül 2x leírást ne dramatizáljuk 3 szavankéntira. (ez hogy jött ki thommey?)
on: amire vonatkozott az remélem elérte azt, akinek szólt... ha nem, akkor valószínûleg nem is érdekelte a vélemény... nem kell ám fennakadni...persze lehet, de minek??
Írta 2007. március 02. - 13:07
Elnézést a tudatlanságomért, de ebben a kontextusban mit jelent a "megrakta"?
Fura futárszleng, amit 3 szavanként használnak....egy részük...
Írta 2007. március 02. - 12:24
Elnézést a tudatlanságomért, de ebben a kontextusban mit jelent a "megrakta"?
végigcsinálta a versenyt, úgy, hogy elõször járt Bp-n & nem is az utolsó helyen végzett..
Írta 2007. március 02. - 09:31
CC-ben az evolúció így néz ki:
platform => u.a. klipsszel => spd
A két nyíl ugyanakkora ugrást takar...
Bizony. És elõbb vagy utóbb, de úgyis az SPD-nél fog kikötni egy igazi CC-s. Elkerülhetetlen. Lehet, hogy érdemesebb erre beruháznod.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2007. március 02. - 09:29
cc bringára http://ebike.hu/term...edal/normal/395
Ezek nem olyan rosszak, de igazából klipsszel kényelmesek, mert a képen is látszik, hogy egyik oldala ferde, ezen nem olyan jó taposni. A másik meg cc-s felhasználás körülményei között elég ormótlan, és nem tudsz vele körkörösen hajtani.
Ha még idegenkedsz az spd-tõl, akkor vegyél kisebb platform pedált klipsszel.
CC-ben az evolúció így néz ki:
platform => u.a. klipsszel => spd
A két nyíl ugyanakkora ugrást takar...
Írta 2007. március 01. - 22:39
sztem ne bmx pedálokat keress cc bicóra.
Írta 2007. március 01. - 22:29
vagy ilyet:http://ebike.hu/term...l/dh-/-bmx/3062
vagy ez ízlés kérdése?én nem pont ezekrõl a modellekrõl beszélek hanem stílusra értitek remélem:) mert van nekem 1 olyan pedálom az o.utin ami olyan mint az elsõ és annyit esten vele de nem deformálódik semmit...a 2 fajtánál meg nekem az teccik hogy (általában)nagy a felülete, bár nem mindegyik tartja annyira a lábam mint az 1.
na melyiket?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. március 01. - 22:19
Írta 2007. március 01. - 22:08
Írta 2007. március 01. - 21:30
Írta 2007. február 26. - 17:17
egyszer kipróbáltam utcai cipõvel az spd pedálom, és hát tényleg ratyi. Ahogy elõttem is megmondták kicsi a felület ráadásul kényelmetlen is. Max párszáz méterig-1 kilometerig viselhetõ el.régi sárga mûanyag oldalú look pedált szeretnék venni...valaki használt már ilyet?
egy igazi campinges kérdés:az spd pedálokat lehet cipõ nélkül is használni?egy régebbi bikkmakkban olvastam egy túráról(Trans India)ahol a csávónak ilyen feles wellgo pedálja volt mert egyszer szandiban egyszer pedig psd cipõben tekert...akkor lehet cipõ nélkül is használni csak kényelmetlen lenne?
Írta 2007. február 26. - 10:50
engem is érdekelne,mert szemezek egy kerets spd pedállal
de nem volt sosem még...
fr felhasználás lenne a cél
Kérj kölcsön egyet és próbáld ki, ha teheted, néha jó, de én pld van, hogy álló helyzetben elestem, de van, hogy két centin múló eksön van, de kirántom mindkettõt, szóval igazából ez emberfüggõ, ha veszel, akkor kizárólag Mallet-C, ha tele vagy lével, akkor Mallet-M, sárban is isten, dokkolásban verhetetlen, és olcsók hozzá az alkatrészek.
Még valami, ha tekersz rendesen felfelé, és tudtommal pécsett azért ez megesik, ha hegyre mentek, akkor mindenképp jól jön, ha viszont a levegõben akarod eldobni a cangát akkor ez rutin nélkül nem nagyon megy:)
Írta 2007. február 26. - 09:25
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960