Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sima pedál vs. SPD

- - - - -

• Please log in to reply
3378 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akinek van érzéke hozzá, az nagyon hamar beletanul, addig pedig nem vadul.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Pdm 505 elég korrekt DE inkább az SPD jellege van kidomborítva és azoknak van kitalálva a taposó része, akik nem a legmagabiztosabbak a kezdetekkor a lejtõkön pl. én..

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
szerintem vagy spd pedált vegyél vagy platformot. az (összes) efféle öszvér megoldásnak van egy közös tulajdonsága. több célra jó, de egyikre se igazán.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nnna. Teljesítmény meg súly szempontjából is javallottak SPD pedálokat, hát körbe nézegettem.
Azokra lekorlátozódva amik árban beleférnek szûkült a kör, és megpróbálnék olyat kereni ami haszálható rendes cipõvel is.

Nem tudom hogy iparis csapágy ajánlott, vagy elég agolyós ha tömítve van rendesen?

Másik hogy milyen olyan cipõt nézzek, amit túrázósabb jellegû, és sárban is használható mintája van; relatíve hajlékony a talpa és ér le a stopli? Shimano
SH-M021?

És ugye hogy akkor melyik pedál... ha tûrhetõ sártûrése lenne az igen jó lenne, meg ne legyen drága, és sima csukával használható legyen, de ahogy elnézem csak olyan keret legyen hogy ne cophassam be egyes stoplisokkal - egy oldalas SPD legyen hogy a másik oldala legyen platform és akkor nem lesz gond? Ill vannak a keretesek, amik nem tudom hogy a cipõ jobb felfekvése vagy vegyes használatmiatt vannak?

Amiket néztem:

BikePositive Half SPD egyoldalas Nem kõnehéz (472g) Egyoldalas, Shimano kompatíbilis patentpedál (Kerékpáros és utcai cipôvel is használható),Golyós csapágyazás,Állítható kioldónyomaték 5K
Feltöltött kép

Shimano PD-M505 415g,Kétoldali SPD kötés,Tömített csapágyak + Venni mûanyag keretet hozzá ha kapni ( és elég erõs, nem bóvli ami hamar eltörik/szúszik mint atom) 6,5K
Feltöltött kép

Shimano PD-M520 Ipari csapágyas,Állítható, kijelzett rugóerõ Fényvisszaverõ: SM-PD22 (ez az a keret) Tömeg: 380g (pár)

Vagy keretes, ami nem tudom hogy ha úgy áll az SPD akkor jó-e sima cipõvel:
Wellgo WPD-981 (egyoldalas patentpedál,Alu pedáltest, acél keret,Golyóscsapágy) 6K

Shimano PD-M424 9,3K

Ill direkt másik multipedál, bár a B+ fele ennyibe kerülõjénél nem nagyon tûnik bizalomgeresjesztõbbnek az a 4 kig gumi akármi...
BBB BPD-20 DualChoice egyoldalas SPD
:: 4 PONTOS RENDSZER: Állítható gumipárnák a normál cipõ maximális tapadásáért még nedves idõben is.
:: stoplis és normál cipõvel is használható. A 4 fokos lengés kíméli a térdet.
:: könnyen használható belépõ mechanizmus. Nagy szilárdságú Crmo tengely.
:: karbantartásmentes, teljesen vízálló, zárt csapágyazás.
:: SPD kompatibilis BBB Click & go stoplit tartalmaz.
10K
Feltöltött kép

Az 520+SM-PD22 tûnik alegjobbnak, viszont a tartóssága és csúszásállósága ébreszt bennem némi kételyt... ebbõl a szempontból a B+ tûnik a nyertesnek.

Szerintetek?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
van a stoplihoz egy kis lemez, azt nem tudod betenni alá, hogy kiemelje kicsit?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
másik stopli állásban probáltad?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Így néz ki a talp:

Feltöltött kép

akkor a keret miatt lehet a probléma sztem.
edit: sztem a mintázat széle és a stopli van túl közel egymáshoz és emiatt ne mtudsz bele"csattintani" mert elakad a keretbe.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Így néz ki a talp:

Feltöltött kép

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Nana! :-) A klipsz 400 forint, és nem 20 ezer, mint a pedál plusz cipõ kombó. És a belépéstõl eltekintve pont ugyanolyan jól mûködik.
Még mindig nem válaszolt senki arra a kérdésemre, hogy hogyan lép ki a pedáljából, amikor a hajtókar az alsó-hátulsó pozícióban van (jobbról nézve kb. 6 és 9 óra között). Amíg itt beakad a cipõm a hajtókarba, addig terepre alkalmatlan az SPD (és az országútin is folyton figyelni kell, hogy mikor lépek ki).
Várom az _érdemi_ hozzászólásokat.

nem teljesen értem a kérdést. ha befelé nem tudod a bokád mozdítani, akkor kifelé teszed.

Klipsz - SPD

elöbbinél hátrafelé tudod csak kivenni a lábad (erre nem mindig van elegendõ idõd, nem tudod végigjátszani a mozdulatot) utóbbinál meg egy apró bokamozdulat.

pirosnál elvesztett egyensúlynál néha már az spd-s bokamozdulat is túl sok idõ, nemhogy.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Lehet, hogy nagyot szívtam. A kombináció: pd-m545 (keretes) pedál + adidas el moro. Nem tudom bepattintani a stoplit hátul, mert a cipõ talpa felül a kereten.
kz

Használtam ezt a kombinációt mindenféle probléma nélkül. Ezek szerint változtattak a talpon.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

elképzelhetõ végülis..
ha picit pedálhoz "igazitanád" a cipõ talpát?

Ahogy nézem, nem is annyira picit. Mondjuk legyen ez a C-terv. Inkább elboltolnám a pedált egy másikra, vagy leszedem a keretet, vagy mittudomén. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
elképzelhetõ végülis..
ha picit pedálhoz "igazitanád" a cipõ talpát?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Lehet, hogy nagyot szívtam. A kombináció: pd-m545 (keretes) pedál + adidas el moro. Nem tudom bepattintani a stoplit hátul, mert a cipõ talpa felül a kereten. Elképzelhetõ, hogy a két cucc nem szereti egymást, vagy nagyon benézek valamit?

köszi,
kz

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 posts

Még mindig nem válaszolt senki arra a kérdésemre, hogy hogyan lép ki a pedáljából, amikor a hajtókar az alsó-hátulsó pozícióban van (jobbról nézve kb. 6 és 9 óra között). Amíg itt beakad a cipõm a hajtókarba, addig terepre alkalmatlan az SPD (és az országútin is folyton figyelni kell, hogy mikor lépek ki).

nekem nem akad be a lábam a hajtókarba.. (mondjuk 39es lábbal nehéz is beakadni:) )
egyszerûen elfordítom a lábam, és már nincs is a pedálhoz kötve a cipõm.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ez biztos egy nagy probléma, de nekem ilyen gondom nem volt. biztos kisebb a lábam. (gondolom arra célzol, hogy amikor kifelé fordítod a cipõ hátulját akkor az orra beleakad a hajtókarba)

klipsz: tõlem nyugodtan használja aki csak akarja, biztos csak az én fóbiám, hogy nem tudom levenni a lábam a pedálról amikor csak akarom.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Múltkor jöttem le az egyetem márványlépcsõjén stoplis cipõben. Nyálcsorgatva vártak lenn az erdész srácok, azt hitték csaj jön tûsarkú topánkában...volt nagy öröm, amikor megláttak :D

Hát ja, ha bent hagyja az ember a mászófogakat akkor még viccesebb a hangja, de ha nincsenek bent elõl a fedõcsavarok és a mintázat sincs elkopva annyira h. leérjen maga a stopli akkor kussol a cipõ.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

nem esel elég nagyot, ha hirtelen le kell tenned a lábad. vagy ha esel legalább nem veszíted el a bringát. klipszet oútira raknék maximum, vagy ez itt a 80-as évek? :) meg egyáltalán, mire jó a klipsz?

Nana! :-) A klipsz 400 forint, és nem 20 ezer, mint a pedál plusz cipõ kombó. És a belépéstõl eltekintve pont ugyanolyan jól mûködik.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Múltkor jöttem le az egyetem márványlépcsõjén stoplis cipõben. Nyálcsorgatva vártak lenn az erdész srácok, azt hitték csaj jön tûsarkú topánkában...volt nagy öröm, amikor megláttak :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

mennyibõl lehet spd-síteni?olyan pedál kellene hogy van egy alukeret még körülötte mert nem mindig tekernék cipõbe.
köszi csáó

Kb. 7ért veszel pl. egy 520as shimanot, cipõ meg lehetne 16e körül Diadora Cosmo, ebben még mászkálni is viszonylag kényelmes (szóval amennyit egyetemen kell gyalogolni arra bõven jó).

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Eggbeater tulajok,

az volna a kérdésem, hogy mindegy a stopli iránya? Az tiszta, hogy nem mindegy melyik stoplit melyik cipõre teszem, de annak is van hatása, hogy melyik fele néz a cipõ orra felé?

köszi

Szerintem azok a stoplik teljesen szimetrikusak és egyformák. Én mind a 4 cipömre teljesen véletlenszerüen tettem fel öket és nincs gond.