ÜDV,
Szétvet az ideg, kérlek javasoljatok valami mentő ötletet.
1.5 éve van MTB mellett egy Canyon Roadlite 7.0 fitness másodbringám. Balatonkörre ezzel mentem többször, meg túrázni.
Mindig is gond volt vele, hogy a hátsó féknyerget nem tudtam úgy beállítani, hogy ne cincogjon. Azt hittem én vagyok béna, de most gondoltam azértis beállítom. Nem sikerült. Viszont nemhogy nem sikerült, rájöttem több dologra.
1, hiába állítom be nagyon frankón, hogy mindkét fékpofához szemre azonos rés van és hiába pörög szépen az állványon, amikor ráülök (93kg) súrol egy ponton. A tárcsa nagyon keveset üt, 1-2 tized mm max.
2, levéve a nyerget láttam meg, nem is a fékposákhoz ér hozzá, hanem a féknyereghez egy íven. A féktárcsa belső éle súrolja. A festéket leszedte egy csíkban és belemart kb. 0.5mm mélyen. A féknyereg kifelé mozdul és a tárcsa a felső belső élével találkozik.
3, Ahogy ráülök, egyszerűen a hátsó támvillák hajlanak. Nagyon kicsit, de ahhoz elég, kijjebb hajtják a féknyerget. Ha nálam könnyebb (60kg) ül rá, akkor is, számottevő eltérést nem látok. Egyszerűen olyan gyenge a hátsó papucs és féknyereg felfogatás, a támvilla elhajtja. Ez persze nem látható egyébként, csak akkor, ha a rést nézem a féknyeregben.
4, próbáltam úgy beállítani, hogy az állványon az ellenoldali fékpofára feküdjön a tárcsa fel, remélve, hogy ha ráülök középre kerül. Nem elég. Nem kerül középre, akkor is reszel.
Innen nem tudom hogyan tovább. Kedden indulok Passau-Bécs túrára. Elvileg ezzel ...
ÜDV JG