Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

nem hülyeség állandóra tartani ott egy batár láncot, amit nem cipelsz a hátadon minden nap.

ennek nem sok értelmét látom, mert ennyi erõvel meg is buherálhatják, amíg nem vagy ott. szerintem: ha lakatolni akarsz, cipelsz :(

A tolvajverõs témához: szerintem itt egyedi esetek lehetségesek. Ha rajtakapnék valakit, hogy épp köti el a lovam, akkor nyilván nyakon húznám, de konkrétan vadászni a tolvajokra - szélmalomharc! Továbbá a magyar jogrend sem hiszem, hogy nagyon együttérzõ lenne Veled (nem tudom, hogy mi a súlyosabb: lopási kísérlet, vagy a tettenérés közben elkövetett 8napon túl gyógyuló. Mondjuk ha feljelent, megölöm :D)

Érdemes elgondolkodni azon egyébként, hogy a fixi divatba jöttével (külföldön mindenképp, elõbb-utóbb hozzánk is elér) a gyári fix agyak sem eladhatatlanok. Persze nem a B+ra gondolok, hanem drágább társaira.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

ez nem kicsit durva.... :(

No igen, ha tényleg lenne kézcsonkolás, meglepõdnének az emberek, hogy másnap hány diáktársuk, vagy korrekt életminõséget élõ embertársuk nem tudná fogni a tollat...
Anno komoly meglepetésekkel szolgált az ügy, mikor ellopták a kerómat :P

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

OFF
persze Te meg ülsz 10 évet.....ja

amúgy meg nem kéne +venni a lopott cuccott, ha nincs piaca , nincs motiváció a lopásra.....

pár éve történt....7. kerületi bringabolt, -nem nevezem meg de nem a maraton - bejön egy helyi "elitbe" tartozó fószer - egyébként nem kissebség - szemmel láthatóan jó ismerõs..
-fõnök mikor jön át megnézni a cuccot ?
a megsszólított kissé zavarban (2en voltunk benn vevõk) - egy jó negyed óra múlva -
-jó, jöjjön már, van vagy 20 darab ilyen - mutat a boltban kiállított bringakészletre emberünk.

és akkor egyébként kinek a kezét kéne levágni ?
ON

ez nem kicsit durva.... :(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

De 50-100 kéz, láb, borda esetleg nyaktörés után csak elgondolkozna az utánpótlás, hogy megéri-e odamenni lopni.

OFF
persze Te meg ülsz 10 évet.....ja

amúgy meg nem kéne +venni a lopott cuccott, ha nincs piaca , nincs motiváció a lopásra.....

pár éve történt....7. kerületi bringabolt, -nem nevezem meg de nem a maraton - bejön egy helyi "elitbe" tartozó fószer - egyébként nem kissebség - szemmel láthatóan jó ismerõs..
-fõnök mikor jön át megnézni a cuccot ?
a megsszólított kissé zavarban (2en voltunk benn vevõk) - egy jó negyed óra múlva -
-jó, jöjjön már, van vagy 20 darab ilyen - mutat a boltban kiállított bringakészletre emberünk.

és akkor egyébként kinek a kezét kéne levágni ?
ON
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
egy helyett 10 lesz 1 éven belül úgyis:p

továbbra is a legjobb és legbiztosabb megoldás hogy nem kötjük ki a bringát.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
De 50-100 kéz, láb, borda esetleg nyaktörés után csak elgondolkozna az utánpótlás, hogy megéri-e odamenni lopni.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
"elnépesedés miatt eladó a 8-ik kerület!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Vagy csak le kellene vadászni a tolvajokat.

mindig lesz utánpótlás....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy csak le kellene vadászni a tolvajokat.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Aha, biztos azért van Planet-X dirt bringám mert a héten csak 1 napot szeretném használni...ne viccelj! Az evidens hogy viszem Pestre (nyilván akarok vele bringázni), a kérdés csak az, hogy szabad bevinni a koliszobákba? Ha másnem a hátamra kötöm, de nem bírom ki, hogy egy héten csak hétvégén menjek ki, amikor esetleg hazajövök...

Kolija válogatja! Ahol van külön bicótároló és/vagy kicsik a szobák, ott szólnak, hogy lenn tessék tartani, persze, ha nem veszik észre, amikor felviszed... Az Altrix tárolóban van lezárva már egy éve, 2 lakattal, egy, ami fixen ott van, és elég draba, és még eggyel, ami meg táskában jön be aztán suliba, ahol haver a portás, szóval figyel a gépre.

De ahogy hallottam, a BME-n meg az új ELTE-s épületeknél nem olyan rózsás a helyzet, és nagyon viszik a kerókat :( Oda csak a létezõ legcsotrogányabb kerót kötném ki, és nem hülyeség állandóra tartani ott egy batár láncot, amit nem cipelsz a hátadon minden nap.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Azért ha veszel egy normális U-lakatot (Abus csúcs) és a hátsókeréknél lezárod, maximum akkor viszik el a bringát ha elfûrészelik a vázat/kereket, mert szerintem senki sem fog odaállítani plazmavágóval vagy 12 tonnát tudó hidraulikus feszítõvel...
Amúgy ha nem érdekel hogy hogy néz ki a bringád, akkor ragazd teli minden sz*rral. Undorítóan fok kinézni, de nem is lopják el egyhamar :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
én is lakásban tartom mind a kettõt! mint ahogy a legtöbb fórumozó, akinek nincs garázsa vagy családi háza.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Hát nemtom... öregapám kempingjét is ellopták aztán még odaisvolt láncolva a fához pedig csak fél órát volt benn aboltba.. szal vannak azért mocskos emberek... szal én aztért csinálom azthogy még a lépcsõház folyósóján se hagyo.. fölviszem amaásodik emeletre a szobába aztán kész :D inkább megyek gyalog boltba:)

:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
régi acélváz megvan, ss épül belõle, még egy hátsó kereket fûzök a héten, és nagyjából kész..:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Tuti tipp: olcsó bicó+nagy lakat ;)
(bõvebben: régi acélváz, ss vagy fixi, semmi cicoma. Ettõl még lehet jó, lehetnek benne erõs, igényesen összerakott kerekek, frankó monoblokk, meg ilyesmi - ami valamennyire bírja a pesti utakat.) Ilyet apróból is meg játszani.

Nekem lánc van, gyorszárak nuku, és - bár nem kísértem a sorsot - bolt elõtt bátran otthagyom, persze szigorúan erõs, fixen rögzített tárgyhoz kötve.

Arány: bringa 35 körül, lakat asszem 6e.

Oposszum: A géped örömbringázni való, nem közlekedni! Rizikós nagyon, ráadásul jobban is haladsz egy nagykerekûvel. A Te gépedet már nem hagynám ott az ilyen lakatommal.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
:D

azért elképzeltem magam, ahogy a 4/6-os mögött tekerek és liheg utánam egy dobermann..:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

városi rohangálósra milyen lakatot érdemes venni?

Ki kell mellé kötni egy Dobermann-t
és ha elfáradtál még húz is:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
7 éve gyakorlatilag minden tanítási nap az ELTE valamelyik épületénél parkol a mindenkori bicóm (PestiBarna, Ajtósi, Múzeum körút), és még nem kelt lába (kopp-kopp). Ismétlem: nem olyan vészes, ha arányban van a lakat és a bringa.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
városi rohangálósra milyen lakatot érdemes venni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
LóFarkas: nemtudom milyen körökben mozogsz, és én sem mozgok futár körökben.

de nem egy ellopott birngáról hallottam.

és ezek marhára nem csilivili 150 ezres össztelósok voltak.
a drága bringák el nem tünése csak mázli

kérdezzétek meg az ELTE diákjait, akik az épület elé kötögették ki....

gyalogolj csak, és majd mikor már jó ideje látod mi hogy müködik, csak akkor vidd fel.
elõre ne is gondolkozz ezen.