Jelentkezz be Regisztrálj
Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...
Írta 2007. október 05. - 01:19
Csóka megáll, kiugrik, odajön üvöltve, hogy miért nem tolom a kerót, mondom ez zebra és talán lasítani kéne, erre olyan ideg, hogy beijeszteget kézzel, meg magyaráz, hogy összever. Mondom száljon vissza a kocsiba és húzzon a picsába. Erre még idegebb, ordít, hogy összever, majd elmentében megígéri, hogy ha meglát végem.
Nem ilyedtem meg, csak hát én a kerón voltam, ha bunyó az nem idális helyzet, ha lerakom már üt, meg eleve egy szarházi fécsöves csóka volt, akiért nem piszkítom a kezem.
Mégis tüske a lelkemben, hogy nem húztam be neki, meg nekem kellett visszavennem, az okos enged elven.
Holnaptol a hátizsák helyett az oldalamon lesz a motorlánc.
Írta 2007. október 02. - 11:21
Sztem elég nyugodt leehtsz, ui. a tolvajok ált. a csili-vili új MTB-kre mennek, a pofás régi oútikra sztem rá se néznek.
Persze elõkerülhet egy alkalmi tolvaj, aki magának akar gyûjteni egy ilyesféle bicót, de annak meg elveszi a kedvét a lakatgyûjteményed...
Remélem is, mert napi 8 órát parkol az utcán, azzal járok melózni
De gondlom kinyitni sem olyan könnyû azért ennyi mindent, az elrettentésen túl, bár jobb, ha neki sem kezdenek, akkor csalódottságukban sem teszik tönkre a kerót
Írta 2007. október 01. - 19:45
Persze elõkerülhet egy alkalmi tolvaj, aki magának akar gyûjteni egy ilyesféle bicót, de annak meg elveszi a kedvét a lakatgyûjteményed...
Írta 2007. október 01. - 19:29
Addig jó, amíg csak neked tetszik ennyire.... ugyan idõm és pénzem is van benne, mégesm egy féléves fizumba került. Azért féltem, mert jól néz ki, nagyon jó állapotban van és mert szeretem...
Amúgy meg örök igazság, hogy a védelmi eszközök mennyisége fordított arányban áll az elkötni szándékozó (be)vállalási kedvével, de csak addig, amig nem pont az a darab, és nem pont akkor kell neki.
Minden eshetõséget átgondolva azonban, egy nem szakértõ tolvaly a sok cifra zárból akár logikusan vonhatja le azt a következtetést, hogy azok valami értékeset védenek.
Persze ettõl még szép a teóriád.
Írta 2007. október 01. - 19:05
Nekem az a taktikám, hogy elrettenteni kell a tolvajt leginkább, ezért olcsó citadell u lakat, olcsó, de brutál kinézetû citadel lánc, egy vékony sodrony és az egész volt kb 10 rugó, de rendkívül rugalmasan lehet használni õket és ha ennyi és ilyen kinézetûá holmi van egy régi versenykerón, akkor remélem senki nem fog még nekiállni buzergálni sem.
Írta 2007. július 30. - 16:08
Megoldások láthatóak a www.evobike.hu oldalon!Akár ezek: http://www.evobike.h...lding/birdy.php vagy talán ez:http://www.evobike.h...ng/mobiky-1.php
A Birdy például elérhetõ nagyon sokféle felszereltséggel és nagyon jó minõségû és végre nem kell kint hagyni vagy el lopatni! Fel engednek vele a BKV-ra is össze csukva - így a leggyorsabb közlekedési eszköz lehet a városban vagy bejárásra!
Írta 2007. június 22. - 22:43
De ahogy hallottam, a BME-n meg az új ELTE-s épületeknél nem olyan rózsás a helyzet, és nagyon viszik a kerókat Oda csak a létezõ legcsotrogányabb kerót kötném ki, és nem hülyeség állandóra tartani ott egy batár láncot, amit nem cipelsz a hátadon minden nap.
Lágymányosi eltés épületeknél van õrzött biciklitároló: bilétával, aláírással, portás által nyitható ajtós belsõudvarral. Ott egy normális zárral már ottlehet hagyni a bringát, '06os polarx-em van szept.óta, majd minden nap járok vele suliba, és még megvan kopkop
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. "
Írta 2007. június 22. - 19:49
mivel érdemes a csavarok fejét "betömni" ( amit utána kinszenvedés nélkül ellehet távolítani : ) ) ?
Írta 2007. június 21. - 16:50
Én az ilyeneknek átteném a lakatot az elsõ villára, hátha leesik neki, hogy mit csinált.Ma fotóztam le a suli mellett! Igen jól látjátok, a jóember a nyeregycsõhoz kötötte a lakatot! Kinek van ilyen gondolkodása ?? :mybad: Az ilyen csodálja ha ellopják a bringáját! :wallbange
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. június 21. - 16:27
Pár napja elgurultunk a teszkóba egy cimborámmal, õ egy U lakattal zárta le a bicót, az elsõ kereket meg egy ilyen Citadel sodronnyal.
Mikor kijöttünk, már ott állt a szekus emberke, és elmesélte h mi a bevásárlókocsik tárolójához zártuk a bicókat, a "trolleyman" meg véletlen rátolt egy jó hosszú kocsikukacot... a lakat zár-részérõl levált/kicsúszott a sodrony. Hoppá. Elfelejtettem fotózni, de mind1 is, simán kivált a rögzítésbõl az acélsodrony vége.
1ébként megdöbbentõen gálánsan intézték a témát a Teszkó részérõl, többek sürögtek-forogtak hogy a kolléga kapjon egy új lakatot... de hogy egy közepesen márkás sodrony hogy lehet ennyire gyenge...!!! A tettes egyébként egy 50 fölötti, 160 centis, 45 kiló körüli fickó volt, nem az az erõmûvész fajta...
Írta 2007. június 21. - 16:09
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. június 21. - 16:03
De volt olyan zseni is, aki 1 db küllõt lakatolt le, vagy az elsõ villa egyik szárát (persze az is gyz).
Írta 2007. június 21. - 16:01
Az ilyen csodálja ha ellopják a bringáját! :wallbange
Bocsi a minõségért, telefonnal történt
Írta 2007. június 21. - 09:37
Írta 2007. június 10. - 13:53
Írta 2007. június 10. - 12:20
Ride everywhere.
.
Írta 2007. június 10. - 12:18
Írta 2007. május 21. - 12:32
..hát igen! Itt csak annak van joga aki elvesz tõled...Ha rajtakapnék valakit, hogy épp köti el a lovam, akkor nyilván nyakon húznám, de konkrétan vadászni a tolvajokra - szélmalomharc! Továbbá a magyar jogrend sem hiszem, hogy nagyon együttérzõ lenne Veled.
Ha bármit is teszel ellene akkor úgyis téged büntetnek meg, mert hogyan is képzeled,
hogy megpróbálod megvédeni azt ami a tied?? Ma már ez egyre több vonatkozásban igaz.
Aki megpróbálta elkötni a holmid az úgyis megmagyarázza, mert mindent meg lehet magyarázni!
"..az nem is úgy volt.
..én csak álltam a bringa mellett azt odajött és megborított ez a gyerek mer' Nem tetszett neki a pofám."
Végül téged büntetnek meg ha nem hozol tanút. ..egy állítás-egy tadadás, sõt megfordulhat a helyzet mert ha lehúztál neki egyet, a hirig nyomai önmagukért beszélnek, te viszont nem tudsz bizonyítani semmit.
Szóval ha elég erõs vagy és elkapod akkor ne bántsd (legfeljebb, hogy ne látsszon) !
Egy sarokba szorított tolvaj, (illetva ha ott vagy és erõszakra kerül sor akkor már rabló), mindenre képes,
hogy menekülni tudjon.
Ha tetten érted és netán el tudtad fogni anélkül, hogy megkéselne,
akkor szerezz tanút aki látta, hogy a bringával mit csinált.
A hatóságot köteles vagy azonnal értesíteni és a kiérkezésükig visza tarthatod a személyt.
Ez nem számit a személyi szabadság korlátozásának, pontosabban igen de ekkor elnézik mert nincs más mód.
A vagyonõr képzésben is elõ van írva, hogy milyen esetben (pl.fent leírt..) és
milyen körülmények között lehet ilyen intézkedést foganatosítani akár egy állampolgárnak is.
A vagyonõr is csak állmpolgári jogokkal rendelkezik, mint te vagy bármelyik becsületes ember.
Legfeljebb az állampolgár nem tudja jogilag mit tehet, viszont a vagyonõrt kiképzik rá, nagyjából így.
Igaz, ez másik hasonló topikba illett volna de most a témához kapcsolódott.
Írta 2007. május 21. - 12:12
Nem üldözném én a tolvajokat, csak egy bizonyos helyrõl (pl. BME, ELTE).
Ha a megyénkben verném össze a tolvajokat, engem garantáltan nem jelentene fel egyik sem a rendõrségen, a rendõrök meggyõznék, hogy inkább ne .
A sebesség mindent megold.
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2007. május 21. - 11:42
Azért kösz a helpért...legalább megspóroltam pár ezrest, nem veszek lakatot.