Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
amúgy az a durva, hogy nincs ilyen google találat. ergo egy hiteles forrásból megerõsített eset sincs amit ilyen módszerrel követtek volna el.

A neten fedeztük fel a pórul járt biciklista beszámolóját, amely egybõl felpumpálta a vérnyomásunkat, és gondolkodóba is ejtett minket.

A srác a 400 nevû kocsma elõtt kötötte le a biciklijét, majd amikor visszament, meglepõ dolgot vett észre.

(azt meg meg se kérdezem már, hogy ha olvasták tényleg akkor miért nem linkelték be... bloghu...)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Kicsit túlragoztuk a témát, nem tudom , mi a helyzet Miskolcon, de itt Bpen amennyire látom, ill. amennyire saját tapasztalatunk van (sajnos akad) azt lopják, amit max 5 perc alatt, feltûnés nélkül meg lehet fújni. Ehhez képest nem túl logikus rádobni egy lakatot, aztán órákig v akár napokig baszakodni vele, fõleg, h az extra lakat tulaj általi felfedezése után sokszorosára nõ annak az esélye, h a rosszarcút elkapják ténykedés közben, és pofánverik. De ha valakinek van ilyen sztorija, ossza meg.
Amúgy a rendõrség se feltétlen idióták bürokratikus szervezete.
Anno mikor nekem kellett igazolnom, h az én tulajdonom az a bicó, amin valaki más ült éppen, az úgy nézett ki, h az õrs egyik bringás lánya elbeszélgetett mindkettõnkkel... Hip-hop kiderült, h valszeg nem a gyereké, amikor utcaival hajtotta az spd-t, én meg mutattam neki pár maratonos képet, ahol alattam volt a ló, és vihettem is haza.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Bár nincsen benne tapasztalatom, de ha ilyet csinálnék, azt max 500 Ft-os teszkó sodronnyal. Azt levágom 2 perc alatt, akkor is ha a tulaj tönkre teszi a zárat, míg elmegy egy csípõ fogóért.

Ha komolyabb u lakatot teszek rá, és a tulaj annak a zárját teszi tönkre, akár egy marék homokkal, akkor egyrészt elég kínos hogy már 2 lakatot kell lefûrészelni, másrészt nem is túl költséghatékony.

Jah,, és az egész bohóckodásnak akkor van egyáltalán értelme, ha biztosan tudom, hogy a tulajnak tovább tart szerszámot szereznie, mint amit amúgy is távol lenne a bringától.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
vagy nyer egy bicot
benne van a lehetoseg, hogy a te verdaddal megy haza par oraval kesobb
van benne kockazat de miert ne lenne, mindenben van.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
És akkor még mindig csak ott tartunk, hogy valaki, számára elég költségesen, okoz egy bosszús estét.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
-miert telefonalaskor iriszt ellenoriz a rendorseg?
/rendorseg arra var, hogy barhogyan is de szoljon a nep ha vmi rosszat lat/
-nem
-kijonnek miatta?
-jo esellyel igen
-magyarazkodnod kell mikozben vagod le a lakatod?
-igen
-neked vannak a varosi csotanyodrol egyertelmu tulajdonlast igazolo paprijaid?
-nem hinnem
-nalad vannak?
-tuti nem

es ha en mindekozben elsetalok melleted nem fog megallitani a rendor, hogy enyem-e
a csavokam meg fog ott allni ket meterre
szepen visszahuzodik messzire

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hallo rendorseg vki egy kerekpart akar ellopni a dohany utcaban
nevem petofi sandor
lakom a csillag utca 22-ben

egy tolvaj okosabb nalatok!

"Jelentem, nem értem! Ez egy komoly névtelern feljelentés volt, géppel írva!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

nevem petofi sandor

Rendõr kijön. Mit csinál? Valami barom rázárt a bicóra. Nevem XY, enyém a kerékpár, itt a papír, fotó, igazolja a barátnõm, Anyukám, haverom.

A telefonos bejelntõ tulaj? Nem. Akkor mehet. Ha meg ott téblábol valaki, akkor annak is igazolnia kell -magát is-, hogy õvé a bicõ. Nem egyértelmû esetben lefoglaljék, de ehhez neki is kell valami papír a kezébe.

Azért annyira nem eszik forrón a kását.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nevem petofi sandor

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

kell a kormanyba nyeregcsobe felnikre gumik ala egy egy cimket rakni nevvel cimmel tel szammal
kihiv rendor tuzolto vagjak le
es a cimkek bizonyitjak, hogy tied.

ha tuzoltot ok nelkul hivsz tan 50eft a kiszallasi dij /miskolcon/

andris ra dobnak egy lakatot a bringadra
te meg levagod azt
alapbol nem tudod bizonyitani, hogy nem te vagy a tolvaj.
/esetleg pont o fogja rad hivni a rendort/

ha ott hagyod kesobb nyugisan elviszi a bringat

Azért egyrészt neki is kéne bizonyítania, ha már rendõrt hív, másrészt az adatait felveszik, ami egy tolvajnál nem túl nagy perspektíva, fõleg ha nem egyszer játsza el, másrészt csinálsz egy fotót otthon a paripáról, meg a vázszámról a telefonoddal és azt megmutatod, ha nagyon kiváncsiskodik valaki.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Pénzért levágják :)

10. § (1) A tûzoltáson és a mûszaki mentésen kívül a tûzoltóság egyéb beavatkozást az érdekelt kérelmére és
költségére végezhet.

Errõl annyit, h nálunk a vihar által félig kicsavart épület felé dõlõ fa nem esett volna a mûszaki mentés körébe, ha nincs tûzoltó rokon. Szóval ingyé nem dolgoznak. De amúgy sem õket kell risztani, hanem a rend éber õreit, és majd nekik kell (kéne) leszedni. Persze, mivel a legtöbb járõrnél nincs ilyen cumó, a tûzoltók segítségét fogják kérni, de az már neked ingyen lesz.
Legjobb, ha te magad vágod le, még izibe. Rendõrt a tolvaj nem fog hívni...
De fordult már elõ ez valakivel? Sok helyen olvastam már a módszerrõl, de azt az egy esetet leszámítva nem hallottam még róla, h alkalmazták volna. Ha tolvaj lennék, nem használnám ezt a módszert, mert csak felhívja a kiszemelt áldozat figyelmét a szándékomra.

Na ja, szerintem (Zrínyisként), biztos bevárnám pár ismerõssel... ^^

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

van ez az új módszer h ráraknak a bicódra plusz egy lakatot. Mi van ha kihívom a tûzoltókat h vágják le nekem? Tegyük fel tudom bizonyítani h az enyém.

Pénzért levágják :)

10. § (1) A tûzoltáson és a mûszaki mentésen kívül a tûzoltóság egyéb beavatkozást az érdekelt kérelmére és
költségére végezhet.

Errõl annyit, h nálunk a vihar által félig kicsavart épület felé dõlõ fa nem esett volna a mûszaki mentés körébe, ha nincs tûzoltó rokon. Szóval ingyé nem dolgoznak. De amúgy sem õket kell risztani, hanem a rend éber õreit, és majd nekik kell (kéne) leszedni. Persze, mivel a legtöbb járõrnél nincs ilyen cumó, a tûzoltók segítségét fogják kérni, de az már neked ingyen lesz.
Legjobb, ha te magad vágod le, még izibe. Rendõrt a tolvaj nem fog hívni...
De fordult már elõ ez valakivel? Sok helyen olvastam már a módszerrõl, de azt az egy esetet leszámítva nem hallottam még róla, h alkalmazták volna. Ha tolvaj lennék, nem használnám ezt a módszert, mert csak felhívja a kiszemelt áldozat figyelmét a szándékomra.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kell a kormanyba nyeregcsobe felnikre gumik ala egy egy cimket rakni nevvel cimmel tel szammal
kihiv rendor tuzolto vagjak le
es a cimkek bizonyitjak, hogy tied.

ha tuzoltot ok nelkul hivsz tan 50eft a kiszallasi dij /miskolcon/

andris ra dobnak egy lakatot a bringadra
te meg levagod azt
alapbol nem tudod bizonyitani, hogy nem te vagy a tolvaj.
/esetleg pont o fogja rad hivni a rendort/

ha ott hagyod kesobb nyugisan elviszi a bringat

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
az a lényege, hogy durva lakatot raknak rá, arra számítva, hogy valószínûleg nem jársz hidraulikus erõvágóval vagy flexszel a zsebedben. szóval kénytelen vagy otthagyni a bringád. addig õk leveszik a sajátjukat, a tiedet meg van idejük levágni nyugiban.
http://kerekagy.blog...k_a_belvarosban

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

van ez az új módszer h ráraknak a bicódra plusz egy lakatot. Mi van ha kihívom a tûzoltókat h vágják le nekem? Tegyük fel tudom bizonyítani h az enyém.

ha saját magadnak levágod, akkor mivan?

mi ez a módszer, hogy ráraknak még egy lakatot? nem ismerem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

ha olyanokért kijönnek, hogy beázott a pince és kiszivattyúzzák, akkor sztem..

Az elemi csapás, ez meg fõleg etnikai.. :)
..tisztelet annak a néhány kivételnek akire nem vonatkozik, mivel nem szabad általánosítani.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ha olyanokért kijönnek, hogy beázott a pince és kiszivattyúzzák, akkor sztem ez is jogos. múltkor a fél utcának szivattyúzták a garázsát, és nem hiszem h pénzért. személyi tulajdon védelme. mondjuk bicóban nem lehet lakni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Ha mondjuk nálad van a számla a gyári számmal és igazolod magad akkor biztos ok, Viszont mennyi kiszállási díjat számolhatnak fel ilyen, nem teljesen testhez álló munka esetén mint a fáról macska mentés v. bringa zár levágás, azt nem tudom.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A gramm mániára visszatérve. Azért azt nem olyan bringákon csinálják, amit városban itt-ott, akár lekötve is ott hagynak..

Jobb esetben nem. Éppen erre írtam az elõzõt:

Ez meg a másik fele a védelemnek. Ha ránézésre elég riasztó akkor lezárva már ott lehet hagyni.

Ezzel együtt egy több kilós lakattal szaladgálni, ami egy/harmad Cora-bringa súlyát kiteszi, azért már húzós. Ott inkább a kissé amortizáltra erõltetett kivitel a jobb védelem egy közepes zárral.

Na meg ha a lakat a kereket is lezárja, akkor hiába csípik ez a bringa tároló rácsát, már csak szállítani tudják, ami szintén nem akadály de egy a nehezítõ tényezõk közül ami egy valahány százalék pontnyival csökkenti az esélyét, hogy éppen ez lesz a kiválasztott.

Sok kicsibõl áll össze, hogy ne a mienkkel foglalkozzanak.

Nehezebb leszedni és nem is éri meg igazán, aztán meg nem is megy saját kerekén mert esetleg mindkét keréken lakat van, azt meg egy "olyan" bingáért nem éri meg mind leszedni.. Szóval el lehet venni a lopósok kedvét sok, számára negatív dolgok összességével. Akkor már biztos talál a közelben jobb bringát ami nincs is annyira lezárva..