Én ezzel járok:
http://www.testbike....kepics/6686.jpgmeg ezzel:
Abus Granit Plus 51/150 HB230 (Kiegészítõk | Zár | U-lakat) | Kerékpár WebshopEz az egy bicóm van, ez fér el az albérletben, így ezzel járok mindenhova (suli, bolt, ugrálni, csak simán tekerni stb)
Lezáráshoz csakis U-lakatot használok. Sokáig volt gerinclakatom, mégsem vitték el a bicóm, ezen én lepõdtem meg, pedig olyan gyenge volt, hogy széthúztam két görgõt és el lehetett volna vágni benne a sodronyt ... Szerintem a zárat érdemes netrõl megvenni. Míg itt ebike.hun volt postával 19 ezer a zár, addig itt Szegeden akárhol néztem 23tól felfele árulják; egész pontosan ennyi pénzbõl itt boltban Abus sinust tudtam volna venni maximum. Az új fajta bicótárolókat kerüld el, a Cserepes sort meg fõként ... barátom bicaját elvitték, de õ csak spirálzárral zárta le ... egyébként a körúton történt az eset. Az új tárolókról csak annyit, hogy a GYTK elõtt is épült egy ilyen szuper berendezés és valaki leszedte az egyik részen a tetejérõl a gömböt. Az ereszcsatorna vastagabb lemezbõl készült, mint ezek ... ami viszont nem rossz, az pl a régi Jate klub bejáratánál van, vagy a Dóm tér végén. Ha más nincs, akkor közlekedési táblához kötöm, bár ilyenkor fenáll a helyzet, hogy a zár erõsebb mint az alu tábla ... Én lezárom a vázat és a kereket is. Ha valaki el akarja bontani a bringám, akkor kell neki egy 15ös villáskulcs, meg egy 5ös imbusz.
Ha csak a vázat zárom le, akkor villáskulccsal hátsó kerék kikap, imbusszal elviheti a hajtókart, a féket, a kormányt szétszedheti, elsõ kerék villával is elment meg a többi ... ami marad az a váz kormánycsapágy és középcsapágy, szóval inkább lekötöm a hátsó kereket is. Ha teszem fel csak a hátsó kereket kötöm le, akkor villáskulccsal szétszedi és viheti a többit. Még mielõtt valaki azt mondja, hogy nem tud vele tekerni, erre azt mondom, hogy kocsiba pikk pakk befér minden. Lehet, hogy én vagyok túl paranoiás, de jobb félni mint ... egyre inkább gondolkodok, hogy beszerzek vmi 20e Ftos bmxet használtan, aztán ezzel ki nem teszem a lábam többé, max ha nem kell lezárni.