Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Please log in to reply
1319 replies to this topic

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
eddig nincs info ilyennel lakatolt lopásról. teljesen jó lakat, baromi sokan használják.
annyi, hogy van egy 11-es változata is, azt nem szabad venni. más és szar a zárja.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a Kryptonite Keeper 12 U-lakatról mi a véleményetek?

https://www.kryptoni...d=1000&pid=1108

öcsémnek lenne, egy városi bringára (~50e), meg néha a montijára is...Budapesten nem jár, fõleg itt a kisvárosban (Budaörs) inkább.

nekem egy Evo4-es van, de annyi pénzem nincs most, a KryptoLok2 van a kettõ között, de az pont a duplája ennek (5 vs 10e), de csak egy fokozattal magasabb a besorolása. (7 vs 8)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha végignézed az alkatrészeit ennek tényleg ennyi az értéke, fõleg használtan...

amúgy meg kell egy jó adás-vételi és akkor nem lesz gáz ha esetleg lopottat veszel (nem fog téged terhelni semmi)

zor19

zor19

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
köszi, ott már néztem, amúgy ez lenne az: BringaPiac.hu - SCOTT

én túl olcsónak találom meg a leírása is pongyola.. Mi a véleményetek? Lopott lehet?

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
A rendõrség nem regisztálja a bringákat. Bár valamelyik városban volt rá példa, mert sokat loptak. Viszont ITT egy hasznos oldal.
Dark Archon

zor19

zor19

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
le tudom valahol tutira csekkolni, hogy egy bringa lopott-e? Megtetszett egy bringa apróhirdetés alapján, de túl alacsonynak tartom az árát. Rákerestem már az összes talált lopott bringa adatbázisban, de még csak a típusának megfelelõ sincs beregisztrálva. Nincs esetleg a rendõrségnek valami hivatalos adatbázisa? Amúgy egy régebbi Scott Aspect 45-ös lenne (szürke) és 50-et kérnek érte. Nekem ez nagyon megérné, de nem akarok lopottat venni. Ötlet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat ez mekkora! :)

Video: Conrads kletterndes Fahrradschloss - DAS GADGET WEBLOG - DIGITAL LIFESTYLE TODAY AND TOMORROW

http://www.youtube.com/watch?v=kvc0A_cWUCU&feature=player_embedded

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

És a Lopás Terén elõnyben a villanyszerelõk, és darusok!

és a kábeltolvajok
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Kerékpár lakatolási tech. :) A kreativitás magasiskolája

Épp ezt akartam én is belinkelni. A városatyák hamar megtalálnák az ilyen biciklitárolást tiltó törvényt.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Nahallod ilyen nekem is kell... ;)
Naggggyon jól néz ki!
Bp. minden villanyoszlopán egy-egy bicikli...

Nha ezt már VIK-es haverommal tovább gondoltuk. :D
Van pár gond vele, de ha engedik majd ~1 év múlva, hogy ezt csináljam diplomamunkának, akkor ki lesz dolgozva, hogy magyar-oszlop-kompatibilis legyen. :D

Ami am baj lehet vele:
- Hidegben leszívódik az akku, és fenn marad. :D Orvosolás: Valami minimálfeszültségrõl mûködi motor, ami kiold egy pöcköt és mechanika engedi le.
- Ilyen távirányító helyett telefonról bluetoothal vezérlés.
- Állítható karhossz, hogy különbözõ oszlopokra fel lehessen rakni.
- Mechanika akassza ki, amikor felért, nehogy valaki fejére essen.. :D

Van baj vele, de ki lehetne dolgozni. Még talán az anyagköltség se lenne több ~10-15ezer ft-nál, de ha valamelyik cég elkezdeni ilyet gyártani, biztos 25 alatt nem adná...

trindem

trindem

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

Kerékpár lakatolási tech. :) A kreativitás magasiskolája

Nahallod ilyen nekem is kell... ;)
Naggggyon jól néz ki!
Bp. minden villanyoszlopán egy-egy bicikli...
TRINDEM World Traveller

loser66

loser66

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Kerékpár lakatolási tech. :) http://www.mommo.hu/...s_magasiskolaja

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
az itt fórumozó Maggi régi neve volt, azért asszociált csak arra. :)
de az jó hír, hogy megoldódott.

magellantulaj

magellantulaj

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
siker. kicsereltek szo nelkul, meg penzt is kaptam vissza. ugyh van egy ilyenem: https://www.kryptoni...l.aspx?pid=1204 es egy slusszkulcsom :) (amin a led nem volt jo, de mar ki is javitottak)

amugy a magellanboy meglepett, mert ahogy a bicajbol sejtheto volt, lany vagyok

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Tényleg. ^^ Ezt jól végiggondoltam. :D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Én ezzel+egy edzett acél lánccal zártam le a biciklimet egy idõben, kb 2 órákra, és szerencsére senki sem kezdett neki. Amikor volt idõm, akkor egy oszlophoz odakötöttem a két hátsókereket az u-lakattal, és ezt még, meg a vázat körbe a lánccal, ha meg siettem, akkor csak a hátsó háromszögön belül a kereket, és a lánccal meg összekötöttem az elsõkereket meg a vázat. Mivel edzésre jártam így, nem zavart, hogy van nálam 4 kiló zár :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
magellanboy??? Az nem a Maggi volt régen? :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Ha teszem fel csak a hátsó kereket kötöm le, akkor villáskulccsal szétszedi és viheti a többit.

NEM LEHET elvinni a vázat és a kereket, ha a váz hátsó háromszögén belül zárod le.
semmivel se zársz le több dolgot ha a vázat is beleveszed.

magellanboy, szerintem cseréld be a kryptonite-ra. ha könnyebb, vékonyabb, akkor azért valószínûleg gyengébb is...
sztem nem kell 30cm-es
elég 20-25 is
pl ez
[url=http://bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/zar/kryptonite-evolution-mini-ls-u-lakat-zku09.html]vagy e²

sorry!
*magellantulaj

trindem

trindem

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!

Volt olyan akinek ellopták, de visszakerült a gépe? Hadd olvassak valami pozitívat is! Szerintem mindenkinek jó lenne.. (pl nagyon tetszett a topik elején az san diegoi történet)
Köszi!
TRINDEM World Traveller

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Az olcsóbb abus modellek nem hiszem, hogy többet tudnának, mint akármelyik citadel, még a zárjuk is ugyaolyannak tûnik, csak fele annyiba se kerülnek.