Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hogy ne lopjanak bájkot! Zárak, lakatok, láncok, ellopott bringák ...

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1319 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ki mondta, hogy váz + kereket kell lakatolni? :o
Feltöltött kép

így max. a kerék átvágásával lehetne vinni, amit meg se kockáztatnak és amúgy is a fûzés miatt akkora feszültség van egy feszes kerékben, hogy nem túl esélyes végigvágni.

amúgy meg esetleg támvilla + kerék, ott át kéne érnie.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Montinál felejtsd el az U-lakatot, anno én is próbáltam párat a montimon, de mind fail dolog volt. :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát az ATB verzió sem éri át a nyeregvázcsõ+kereket...lehetséges, hogy az U-lakat ajánlott lakatolási módja MTB-okra nem alkalmazható?:D

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Na jó, ez igaz. :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekem meg közben meglett a Lakatolhat biztonsgi lnc láncom. Elég masszív kis cucc. >.< Már csak a lakat kell. :D

Amúgy (nekem) nem tûnik olyan nehéznek, pedig még nem vágtam le ~90 centisre, annyi elég nekem, ami van az alapból 1200mm szóval... Nem értem sokak problémáját, derékon gond nélkül elfér.

a medence és csípõcsontnak egy esésnél a lánc nem barátja

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nekem meg közben meglett a Lakatolhat biztonsgi lnc láncom. Elég masszív kis cucc. >.< Már csak a lakat kell. :D

Amúgy (nekem) nem tûnik olyan nehéznek, pedig még nem vágtam le ~90 centisre, annyi elég nekem, ami van az alapból 1200mm szóval... Nem értem sokak problémáját, derékon gond nélkül elfér.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Sikeresen megvettem ma életem elsõ komolyabb lakatját - egy Kryptonite Kryptolok 2 STD U-lakatot. Sajnos csak kibontás után sikerült realizálni, hogy ez bizony a MTB-hoz keskeny, nem tudja befogni a hátsó kereket és a nyeregvázcsövet egyszerre. A "papírja" eltépõdött, amiben az EZ Mount+használati volt, de amúgy mindene megvan, 2x lett kinyitva...

Van arra esély, hogy ezt egy szélesebb verzióra kicseréljék nekem (blokk minden megvan), ha nincs meg a papírja? vagy esélytelen? A Bartókon, a Zöld Pontban vettem.

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Már nem tudom, hol olvastam, de valakinek ilyen volt, szinte naponta használta, és 1 év után a forgórészeknél elkezdett neki lötyögni.
Mégha ez nem is igaz, akkor is el tudom azt hinni, hogy bármilyenféle forgó alkatrészeknél van kopás, készüljön az bármilyen edzett, kemény anyagból.
Az U-lakat elõtt én is Abus Bordo-t néztem ki, igaz a Granit X-Plus verziót, de szerintem annál is ugyanez a helyzet.
Meg ahány forgáspont, annyi lehetõség a feszítésre, és mivel lapokból áll, nagy felületbe tud kapaszkodni a "felnyitó eszköz".

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Olvastam itt egykét oldallal elõbb a bme környéki bringatárolásról mindenféle szörnyûséget.

Én is nap mint nap itt zárom le a bringámat, és egyáltalán nem rossz a helyzet, ami a lezárásokat illeti. Nemrégiben raktak ki 2-3 helyre rendes, vastag csövekbõl készített használható tárolókat, amihez U-lakattal szépen oda lehet zárni a verdát. Máshol meg kerítést vagy valami csövet kell keresni.

Naszóval a lakatolások minõsége. Jó, nem azt mondom, tényleg látni egy-egy alap gépet ócska sodoronnyal (jellemzõen alkalmi bringások), de a jellemzõ inkább az, hogy a párezer forintos, szovjet vázas, szépen feketére mázolt dizájner (wannabe:D) gépet kryptonite evoval kötik ki. A kevésbé élelmesek meg cipelik az ötkilós láncos zárakat, amik ugyancsak elég jó szintet képviselnek, ami a biztonságot illeti.

Rendszeresen látok kryptonite new yorkot is, ugyancsak olcsó gépeken. Ez az egész, szerintem együtt bõven alkalmas az esetleges tolvajok megtévesztésére, mert avatatlan szem nem biztos, hogy meg tudja állapítani a gép értékét, de a zár az mindenképpen riasztólag hat. Pl. egy egyszerû színezésû 20-30 éves mittomén Puch Royal Force korszerû cuccokkal felszerelve alig tûnik ki a sok csiricsáré vacak között.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Mindenféleképpen U-lakat, Abus Sinus, Varedo vagy Kryptonite Evolution(ilyen van nekem is).
Jó lenne az Abus Bordo is, csak a csuklópontok nem fogják sokáig bírni, bár lehet, hogy megcáfolnak.

Ezt mire alapozod ? Mit nem fognak bírni ?
Kifejtenéd ?
Marci

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Köszi.

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Mindenféleképpen U-lakat, Abus Sinus, Varedo vagy Kryptonite Evolution(ilyen van nekem is).
Jó lenne az Abus Bordo is, csak a csuklópontok nem fogják sokáig bírni, bár lehet, hogy megcáfolnak.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
üdv!
15-16 ezerért érdemes Abud Bordo-t venni? Illetve mit ajánlotok ennyi pénzért?

radeonforever

radeonforever

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Érdemes azt is nézni, MIHEZ láncolod le. A kerékpártárolók teljesen alkalmatlanok(gyenge, vékony anyag), inkább keresni kell egy gáz- vagy vízvezetéket, vagy bármit, ami legalább olyan erõs, mint a lánc.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nem ez lett, sikerült megfelelõ ismereteket kapnom lánc téren, köszönet annak aki segített és végül ilyen kombó mellett tettem le a voksom (a rendelésük még folyamatban, a lakat mondjuk még az lehet, hogy más lesz, de a jelenlegi szerint ez van):

Lakatolhat biztonsgi lnc --> 10mm vastag 1200mm hosszú, ebbõl ha nálam lesz leveszek olyan 300-350 mm-t, mert nem kell ilyen hosszú és az is vagy ~fél kg könnyítés.
+
http://www.muartbit....tes.php?id=1292 --> elég jónak tûnik. 10mm verzió ebbõl is.

Így is 5ezer alatt leszek, a criticalmass oldalán a lánc volt téma, hogy erõvágó nem vitte, a fémfûrészt is megölte, a flex lapját is megszedte, szóval a teszten jól szerepelt. A SOBO lakatokról meg elég sok pozitív véleményt hallottam, nem csak bringa téren, hanem úgy általában + amikor a cm oldalát olvastam, ott is említették, szóval akkor már maradtam ennél a márkánál.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
5ezres árkategóriában inkább vennék u-lakatot. biztonságosabb, könnyebb.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

MASTERLOCK KULCSOS LÁNCOS LAKAT - Bringa Butik Webáruház

Errõl mi a véleményetek?

8-as az értékelése, a Kryptonitnak pl cska 7-es, de ez nem tudom mennyit jelent, mivel annak asszem 9,3-as vastagságú edzett acél láncszemek vannak, ennek csak 8-as.

Illetve pl a Krpytonit U-lakatnak is csak 7-es értékelése van ugyanebben az árkategóriában és annak asszem 12-es a vastagsága az U-nak. >.<

Szóval a lényeg, hogy ebben az 5ezres kategóriában kellene valami jó.

Tesómnak ilyen van, próbálták már bütykölni (sikertelenül).

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
MASTERLOCK KULCSOS LÁNCOS LAKAT - Bringa Butik Webáruház

Errõl mi a véleményetek?

8-as az értékelése, a Kryptonitnak pl cska 7-es, de ez nem tudom mennyit jelent, mivel annak asszem 9,3-as vastagságú edzett acél láncszemek vannak, ennek csak 8-as.

Illetve pl a Krpytonit U-lakatnak is csak 7-es értékelése van ugyanebben az árkategóriában és annak asszem 12-es a vastagsága az U-nak. >.<

Szóval a lényeg, hogy ebben az 5ezres kategóriában kellene valami jó.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Ennek a lakatnak szerintem alapabb a védelme, mint a 4600 Ft-os citadelnek, és ezen nincs gumiborítás sem, így szétcseszi a fényezést a vázon.

az valami kemény mûanyag réteg rajta.

chris82

chris82

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Ennek a lakatnak szerintem alapabb a védelme, mint a 4600 Ft-os citadelnek, és ezen nincs gumiborítás sem, így szétcseszi a fényezést a vázon.

Akkor tehát inkább ez :CITADEL CU 170.230-13 BC U-LAKAT (ZC25) - Bringa Butik Webáruház