Jó időben nem lett volna ez rossz verseny, meg úgy általában én vagyok az, aki minden versenyt magasztal, mikor a legtöbben kritizálják, de most egy kicsit én is zabos vagyok. A jó eredményért mentem és így utólag biztos vagyok benne, hogy meg is lett volna a hosszútávon minimum a kategóra 2. hely, csakhogy "véletlenül" kihagytam egy szakaszt.
Már verseny közben is gyanús volt, hogy valószínűtlenül hamar beértem Hidegkútra, de azzal nyugtatgattam magam, hogy mondták a szervezők, hogy az időjárás miatt lehetnek módosítások a pályán. Aztán a célban kiderült, hogy nem stimmel a kilóméter (na meg bemondták, hogy én vagyok az első hosszútávos, ami nyilvánvalóan lehetetlen )
Először azt gondoltam, hogy biztosan benéztem egy kanyart valahol, mert az eső meg a szél a legtöbb helyen kicsit átrendezgette az útjelző nyilakat. Aztán otthon nézegetve a gps tracklogokat nyilvánvalóvá vált, hogy hol "tévedtünk el".
Balatönszőlős fölött a szőlőben az élboly még egyenesen ment egy kerszteződésben, majd jöttünk nem sokkal később egy sráccal és mikor odaértünk a szóban forgó elágazáshoz, állt ott egy nő és elirányított jobbra!!! Az utánunk jövők viszont már megint egyenesen mentek tovább a jó irányba. Gyanús is volt a következő elágazás, meg is álltunk tanakodni a sráccal, mert a szanaszét ázott nyilak fura irányokba mutattak, de aztán láttunk az egyik irányba kicsit messzebb szalagokat és arrafelé indultunk. Mint kiderült, ezzel kimaradt egy jókora kunkor.
Szóval most ez annyira nem tetszett, nem beszélve a beállt teleszkópomról meg a hátsó agyról...