Szombaton megvolt a 8. Zselic maraton. Gyenge 300-an álltunk rajthoz, pompás időben, gyönyörű zöldellő dombokkal körülvéve, volt víz a ropolyi tóban! A rendezés a megszokott magas színvonalú (pálya és jelölése, frissítők, versenyközpont, körítés..). Sár mindenhol kerülhető volt, a talaj néhol "gumizott", mintha gyurmán tekertem volna. Elfáradtam, mint a dög, de nagyon jól éreztem magam. Baromi jó volt az egész verseny hangulata, köszönet a szervezőknek!
Jelentkezz be Regisztrálj
Zselic Maraton
Írta 2023. április 27. - 17:52
Írta 2021. augusztus 18. - 16:44
Írta 2021. augusztus 17. - 17:08
Hasonló élményei voltak sokaknak, a héten még volt egy olyan ötletem hogy hosszú távon indulok, de jó hogy letettem róla
Első frissítőig haldoklottam a kiszáradástól (egy kulacs, előző napokat elterveztem hidratálás szempontjából), utána jobban megtoltam és cserébe görcsöltem, de a fordított pálya és az XCO a végén kimondottan tetszett. Az XCO részt bejártam bemelegítés alatt, ennek tudatában sikerült megrakni az elötte levő fölfelét hogy ne szoruljak be, felvétel lesz!
A kissrác holtcuki volt, úgy rohant az elején hogy senki nem tudta vele tartani a tempót
- szak kedveli ezt
Írta 2021. augusztus 15. - 20:47
Ez egy elég kemény menet volt ma. Minek szépítsem, kibaszott meleg volt. Talán a 2011-es v. 12-es Dunán voltak hasonló körülmények. Nem voltunk sokan, a többiek biztos nyaralnak vagy inkább kihagyták ezt a perverziót. Szervezés a megszokott magas színvonalú. A por az első 20 km után csillogóra varázsolta a láncomat, a vége felé már rossz volt hallgatni a felsőbb régiókban. A kör végére beletettek egy meglepő egynyomost, középhegységbeli maratonokon sem nagyon találkoztam hasonlóval. Kicsit belekóstolhattunk a Zselic szakadékaiba. Jó ötlet volt a menetirány megfordítása, mondjuk ezt az egynyomost meghagynám jövőre is. Az itató szerintem a hőmérséklethez viszonyítva néhol kevés volt, pedig 2 kulaccsal mentem és minden frissítőn tele töltötték őket. Régi ismerősöm, a görcs többször támadott. Nehezen tudtam legyűrni a vén szemétládát. Szervezők legnagyobb húzása Olivér, a felvezető bringás volt (Zsolt fia Olivér 2-3 éves, futóbringával vezette fel mind a 4 futamot, ment mint a nyíl, imádtuk).
- Kisherceg és Tekergek kedveli ezt
Írta 2020. augusztus 10. - 08:09
Meleg, pára, megszenvedtem, de jó volt. Nem voltunk sokan, felnőtt ffi hosszútávon 4 induló, ebből 2 "öreg", nők alig, közép távon senki... Szervezés szokás szerint hibátlan.
Írta 2020. február 21. - 19:09
Kicsit késve, de jó lesz ízelítőnek idénre
Előző nap nagyon csúnya agyagos sár volt az alsó hurkon, ezért csak a rövidtávra neveztem és nem siettem el az elejét, de másnapra egész jó lett a pálya
A szarvaspörkölt utána külön fénypont, eddig kimagaslóan a legjobb kaja bármilyen versenyen, külföldiekkel egyetemben.
Írta 2019. április 30. - 14:52
veri a Top Maraton bármelyik versenyét a szervezés minőségében és sok mindenben
Nem tették magasra a lécet.
Persze nem a zselici szervezők érdemeit vonom kétségbe.
- zeezoltano kedveli ezt
Írta 2019. április 30. - 08:26
Mindenkitől azt hallom, aki volt, hogy nagyon-nagyon színvonalas a verseny, veri a Top Maraton bármelyik versenyét a szervezés minőségében és sok mindenben - szóval, gratula a szervezőknek, csak így tovább!
OFF...sajnos nekem pont most vasárnap egy osztrák versenyem volt, pedig szerettem volna menni idén...ON
Írta 2019. április 29. - 10:57
Szokásos beszámolóm: új pálya, rendezők kimaxolták a Zselicet, mindent kihoztak belőle, amit csak lehet. Igazi erőpálya, változatos nyomvonal, minimális sárral. Kiváló rendezés, jó buli volt.
Írta 2018. április 15. - 17:03
Megvolt az idei szezonnyitó is. Általában nem igénylem a gyalult pályát, de első versenyen ráadásul ennyi csapadék után jólesett, hogy gyakorlatilag felsöpörték és legyalulták a teljes nyomvonalat. Minden szempontból hibátlan rendezés, jó sokan voltunk. Látszik, hogy rengeteg munkát tesznek ebbe a versenybe, köszönjük!
- julien72 kedveli ezt
Írta 2017. április 09. - 17:25
Megvolt a szezon-nyitó.
+ profi facebook kommunikáció
+ Ropolyi tó, mint versenyközpont tökéletes
+ tavalyinál sokkal jobb pálya, hibátlan jelölés
+ jó kaja
+ jó hangulat, szuper idő, a Zselic gyönyörű
- jó a tornazsák, de én pólógyűjtő vagyok
Köszönjük!
- julien72 kedveli ezt
Írta 2017. március 28. - 18:25
Sziasztok! Eladóvá vált egy Zselic maraton közép táv nevezés.Akit érdekel privátban keressen meg.
Írta 2016. április 14. - 21:37
Kedves Szervezők,
Köszönjük szépen a sok időt, energiát amit beleraktatok a versenybe!
Szeretném megosztani én is a gondolataimat, és csakis jobbító szándékból.
Ami tetszett:
- Pálya jelölés: Jók voltak a szalagok, nyilak, mindig lehetett tudni merre van az arra. Talán 1-2 hely rémlik ahol mondjuk ha nem is 3 de 2 nyilas lefelét ki lehetett volna rakni. Viszont a gyökerek, facsonkok megfestése tuti volt!
- Bocsánat kérés. A rajt előtt a szpíker jó fej módon többször bocsánatot kért és ez is szerintem sokat segített a kellemetlenségen a csúszás miatt.
- Rengeteg és finom kaja a célban! Hálás köszönet érte!
- Rajtcsomag tartalma (előnevezettként) nagyon klafa volt!
Amiken javítanék:
- Reggel 9 fele már odaértünk és jó helyen is parkoltunk DE a nézelődés, várakozás közben sem tűnt fel a mentő autó.... Remélem azért volt orvosi segítség...
- 1. Itató helyzete. Az első ami a játszótér mellett volt (Zselickisfaludon) az ideális részen lett felállítva BÁR szerintem nem túl optimálisan alakították ki akik ott voltak. Elnézést a szőrszálhasogatásért, de arra gondolok, hogy az asztal kicsit jobban el volt dugva a sátor alá a kelleténél és ráadásul pont az itató után jött egy erős jobb kanyar ami az aszfaltra rajzolt nyilak is jeleztek és az ember ha arra koncentrált akkor kiesett a látómezejéből az itató. Az ott lévők kedvesek voltak de mondjuk nem pont úgy csinálták ahogy kellett volna, hogy az asztal előtt állva pohárral a kézben meg kulacs töltés segítés meg a kaját a tányérból kínálás stb. Hangsúlyozom , NEM rosszindulatból írom, hanem mert így gördülékenyebbé, szervezettebbé lehet tenni az itató pontokat, jobban kiszolgálni a „versenyzőket”. Én még egy jelzést is kiraktam volna a pont előtt egy karóra, vagy felfestést az aszfalton, hogy itató jön.
- 2/3. itató helyzete. Hu ez nagyon rossz volt szerintem. Ez a 2 itató egy helyen volt és a nagy körről meg a kis körről begurulókat szolgálta ki. Sajnos azonban a nagy körről bejövők kb 45-50el robogtak ott el vagyis esély sem volt sem rendesen észrevenni, sem pedig átvenni italt/ételt. Ráadásul ha valaki meg akar állni, nagy volt a kockázata, hogy beleszállnak hátulról... A kis körről bejövetelkor viszont meg pont ideális volt a helye, gondolom ezen sakkoztatok eleget.
- Az útvonallal kapcsolatban még annyit, hogy bár élvezetes és lendületes volt de valóban lehetne több singletracket belerakni a dózerek, aszfaltok helyett. Tutira találtok majd ilyeneket! :- )
- Igaz, hogy nem kellett de lehetett volna bringát mosni?
- A 2 WC szerintem végül kevés volt.
Köszönjük szépen mégegyszer!
Üdv: Grig
Köszönjük az észrevételeket!
Orvosi segítségünk volt, mind a rajt-cél területen, mind a pályán. A frissítő pontokon önkéntesek segítették a munkánkat, akik még nem nagyon láttak kerékpárversenyt belülről, de a végére így is belejöttek. A második frissítő helyét valóban eltolhattuk volna az emelkedő lábához, viszont így egy helyen meg tudtuk oldani a nagy kör végén megérkező, és következő kört kezdő versenyzők frissítését. Az útvonalat első körben mi sem így terveztük, (a hosszú betonos mászás kimaradt volna, és az erdőben ment volna a nyom egy hullámos mászással és egy jó kis traktornyomos-mandíneres lefelével a végén) de sajnos az erdészet csak így engedélyezte a versenyt.
Köszi még egyszer az építő jellegű kritikát, a következő Zselic Maratonon mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ismét jól érezzétek magatokat!
Üdv.!
Írta 2016. április 14. - 08:25
Hello,
A kormányomon fent volt a kamera így csináltam a pályáról végig videót.
Az első 2 rész fent is van:
Nyers, vágatlan anyag. :- )
Grig
Írta 2016. április 12. - 16:47
Kedves Szervezők,
Szeretném megosztani én is a gondolataimat, és csakis jobbító szándékból...
Hello Grig,
csak két megjegyzés:
igen az itatókon a személyzet még nem tudta, hogyan is kell kiszolgálni a bringásokat (kancsóban folyadék, pohár a kézbe stb.), egy kis idő és belejönnek.
Singletrack - hát ez sajnos nincs a Zselicben. Ez nem egy Bakony v. Pilis, ahol sok éve járnak nagy tömegben bringások, túrázók az ösvényeken és jól kitapossák őket. Nem véletlenül rázott annyira az a kevés egynyomos. Jó egynyomos szakaszok kialakításához rengeteg kézi földmunka kellene szerintem.
Összességében nagyon szuper volt, minden elismerés annak, aki ma Mo-on mtb maraton rendezésébe vágja a fejszéjét!
- Naszódi Zsolt kedveli ezt
Írta 2016. április 12. - 14:42
Kedves Szervezők,
Szeretném megosztani én is a gondolataimat, és csakis jobbító szándékból.
Ami tetszett:
- Pálya jelölés: Jók voltak a szalagok, nyilak, mindig lehetett tudni merre van az arra. Talán 1-2 hely rémlik ahol mondjuk ha nem is 3 de 2 nyilas lefelét ki lehetett volna rakni. Viszont a gyökerek, facsonkok megfestése tuti volt!
- Bocsánat kérés. A rajt előtt a szpíker jó fej módon többször bocsánatot kért és ez is szerintem sokat segített a kellemetlenségen a csúszás miatt.
- Rengeteg és finom kaja a célban! Hálás köszönet érte!
- Rajtcsomag tartalma (előnevezettként) nagyon klafa volt!
Amiken javítanék:
- Reggel 9 fele már odaértünk és jó helyen is parkoltunk DE a nézelődés, várakozás közben sem tűnt fel a mentő autó.... Remélem azért volt orvosi segítség...
- 1. Itató helyzete. Az első ami a játszótér mellett volt (Zselickisfaludon) az ideális részen lett felállítva BÁR szerintem nem túl optimálisan alakították ki akik ott voltak. Elnézést a szőrszálhasogatásért, de arra gondolok, hogy az asztal kicsit jobban el volt dugva a sátor alá a kelleténél és ráadásul pont az itató után jött egy erős jobb kanyar ami az aszfaltra rajzolt nyilak is jeleztek és az ember ha arra koncentrált akkor kiesett a látómezejéből az itató. Az ott lévők kedvesek voltak de mondjuk nem pont úgy csinálták ahogy kellett volna, hogy az asztal előtt állva pohárral a kézben meg kulacs töltés segítés meg a kaját a tányérból kínálás stb. Hangsúlyozom , NEM rosszindulatból írom, hanem mert így gördülékenyebbé, szervezettebbé lehet tenni az itató pontokat, jobban kiszolgálni a „versenyzőket”. Én még egy jelzést is kiraktam volna a pont előtt egy karóra, vagy felfestést az aszfalton, hogy itató jön.
- 2/3. itató helyzete. Hu ez nagyon rossz volt szerintem. Ez a 2 itató egy helyen volt és a nagy körről meg a kis körről begurulókat szolgálta ki. Sajnos azonban a nagy körről bejövők kb 45-50el robogtak ott el vagyis esély sem volt sem rendesen észrevenni, sem pedig átvenni italt/ételt. Ráadásul ha valaki meg akar állni, nagy volt a kockázata, hogy beleszállnak hátulról... A kis körről bejövetelkor viszont meg pont ideális volt a helye, gondolom ezen sakkoztatok eleget.
- Az útvonallal kapcsolatban még annyit, hogy bár élvezetes és lendületes volt de valóban lehetne több singletracket belerakni a dózerek, aszfaltok helyett. Tutira találtok majd ilyeneket! :- )
- Igaz, hogy nem kellett de lehetett volna bringát mosni?
- A 2 WC szerintem végül kevés volt.
Köszönjük szépen mégegyszer!
Üdv: Grig
Írta 2016. április 10. - 17:31
Ez tutti volt, jó sokan összejöttünk. Gazdag rajtcsomag, hibátlan jelölés, sár sehol, kicsit sok aszfalt, kellemes északi szellő. Nekem így szezon elején kevés kilométerrel és sok kilóval elég kimerítő volt. Köszönet a rendezőknek, kiváló munkát végeztek, remélem lesz folytatás!
Írta 2016. április 06. - 09:45
Írta 2016. április 05. - 21:10
Sziasztok!
Frissítő pontok a pályán:
- 6.5km- nél Zselickisfalud játszótér mellett
- 14km- nél a rajt-cél területre visszaérve
- 24km- nél szintén a rajt-cél területen a körök végén
Esős napok a pálya jelenlegi állapotán csak javítanak majd, mivel porszáraz elejétől a végéig, amennyiben extrém mennyiségű csapadék esik, úgy a pálya nyomvonalán változtatunk, de erre nem látok sok esélyt.
Parkolás:
A rajt-cél terület közvetlen közelében 100-150 autó parkolása megoldott, amennyiben szükséges a csillagpark parkolója is használható (kb. 5perc séta)
Írta 2016. április 04. - 12:41
Sziasztok,
Kérnék segítséget, hogy a hétvégi pályabejárásról milyen infók lesznek publikusak?
Ilyenekre gondolok:
- Hány és hol lesznek frissítők?
- Mennyire járható esős napok után a pálya?
- A Rajt/cél területen hány autó fér el kb? (100-200 v 400-500?)
Előre is köszönöm!
Grig