Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Zselic Maraton

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
22 hozzászólás a témában

#1
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Szombaton megvolt a 8. Zselic maraton. Gyenge 300-an álltunk rajthoz, pompás időben, gyönyörű zöldellő dombokkal körülvéve, volt víz a ropolyi tóban! A rendezés a megszokott magas színvonalú (pálya és jelölése, frissítők, versenyközpont, körítés..). Sár mindenhol kerülhető volt, a talaj néhol "gumizott", mintha gyurmán tekertem volna. Elfáradtam, mint a dög, de nagyon jól éreztem magam. Baromi jó volt az egész verseny hangulata, köszönet a szervezőknek!


  • zscs kedveli ezt

#2
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

A Vasárnapi verseny videóm: https://www.youtube....h?v=S5JI-hWNExE



#3
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Hasonló élményei voltak sokaknak, a héten még volt egy olyan ötletem hogy hosszú távon indulok, de jó hogy letettem róla laugh.png

 

Első frissítőig haldoklottam a kiszáradástól (egy kulacs, előző napokat elterveztem hidratálás szempontjából), utána jobban megtoltam és cserébe görcsöltem, de a fordított pálya és az XCO a végén kimondottan tetszett. Az XCO részt bejártam bemelegítés alatt, ennek tudatában sikerült megrakni az elötte levő fölfelét hogy ne szoruljak be, felvétel lesz!

 

A kissrác holtcuki volt, úgy rohant az elején hogy senki nem tudta vele tartani a tempót biggrin.png


  • szak kedveli ezt

#4
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Ez egy elég kemény menet volt ma. Minek szépítsem, kibaszott meleg volt. Talán a 2011-es v. 12-es Dunán voltak hasonló körülmények. Nem voltunk sokan, a többiek biztos nyaralnak vagy inkább kihagyták ezt a perverziót. Szervezés a megszokott magas színvonalú. A por az első 20 km után csillogóra varázsolta a láncomat, a vége felé már rossz volt hallgatni a felsőbb régiókban. A kör végére beletettek egy meglepő egynyomost, középhegységbeli maratonokon sem nagyon találkoztam hasonlóval. Kicsit belekóstolhattunk a Zselic szakadékaiba. Jó ötlet volt a menetirány megfordítása, mondjuk ezt az egynyomost meghagynám jövőre is. Az itató szerintem a hőmérséklethez viszonyítva néhol kevés volt, pedig 2 kulaccsal mentem és minden frissítőn tele töltötték őket. Régi ismerősöm, a görcs többször támadott. Nehezen tudtam legyűrni a vén szemétládát. Szervezők legnagyobb húzása Olivér, a felvezető bringás volt (Zsolt fia Olivér 2-3 éves, futóbringával vezette fel mind a 4 futamot, ment mint a nyíl, imádtuk).

 


  • Kisherceg és Tekergek kedveli ezt

#5
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Meleg, pára, megszenvedtem, de jó volt. Nem voltunk sokan, felnőtt ffi hosszútávon 4 induló, ebből 2 "öreg", nők alig, közép távon senki... Szervezés szokás szerint hibátlan.



#6
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Kicsit késve, de jó lesz ízelítőnek idénre :)

 

Előző nap nagyon csúnya agyagos sár volt az alsó hurkon, ezért csak a rövidtávra neveztem és nem siettem el az elejét, de másnapra egész jó lett a pálya

 

A szarvaspörkölt utána külön fénypont, eddig kimagaslóan a legjobb kaja bármilyen versenyen, külföldiekkel egyetemben.

 



#7
Rabbit

Rabbit

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 995 hozzászólás
  • LocationKelenföld

veri a Top Maraton bármelyik versenyét a szervezés minőségében és sok mindenben

 Nem tették magasra a lécet.

 

Persze nem a zselici szervezők érdemeit vonom kétségbe.


  • zeezoltano kedveli ezt

#8
zscs

zscs

    bringás

  • fórumtag
  • 3.301 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Mindenkitől azt hallom, aki volt, hogy nagyon-nagyon színvonalas a verseny, veri a Top Maraton bármelyik versenyét a szervezés minőségében és sok mindenben - szóval, gratula a szervezőknek, csak így tovább! ;)

 

OFF...sajnos nekem pont most vasárnap egy osztrák versenyem volt, pedig szerettem volna menni idén...ON



#9
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Szokásos beszámolóm: új pálya, rendezők kimaxolták a Zselicet, mindent kihoztak belőle, amit csak lehet. Igazi erőpálya, változatos nyomvonal, minimális sárral. Kiváló rendezés, jó buli volt.



#10
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Megvolt az idei szezonnyitó is. Általában nem igénylem a gyalult pályát, de első versenyen ráadásul ennyi csapadék után jólesett, hogy gyakorlatilag felsöpörték és legyalulták a teljes nyomvonalat. Minden szempontból hibátlan rendezés, jó sokan voltunk. Látszik, hogy rengeteg munkát tesznek ebbe a versenybe, köszönjük!


  • julien72 kedveli ezt

#11
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Megvolt a szezon-nyitó.

+ profi facebook kommunikáció

+ Ropolyi tó, mint versenyközpont tökéletes

+ tavalyinál sokkal jobb pálya, hibátlan jelölés

+ jó kaja

+ jó hangulat, szuper idő, a Zselic gyönyörű

- jó a tornazsák, de én pólógyűjtő vagyok :)

 

Köszönjük!


  • julien72 kedveli ezt

#12
Tibimex

Tibimex

    fórumtag

  • fórumtag
  • 37 hozzászólás

Sziasztok! Eladóvá vált egy Zselic maraton közép táv nevezés.Akit érdekel privátban keressen meg.



#13
Naszódi Zsolt

Naszódi Zsolt

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Kedves Szervezők,

 

Köszönjük szépen a sok időt, energiát amit beleraktatok a versenybe!

 

Szeretném megosztani én is a gondolataimat, és csakis jobbító szándékból.

 

Ami tetszett:

  1. Pálya jelölés: Jók voltak a szalagok, nyilak, mindig lehetett tudni merre van az arra. Talán 1-2 hely rémlik ahol mondjuk ha nem is 3 de 2 nyilas lefelét ki lehetett volna rakni. Viszont a gyökerek, facsonkok megfestése tuti volt!
  2. Bocsánat kérés. A rajt előtt a szpíker jó fej módon többször bocsánatot kért és ez is szerintem sokat segített a kellemetlenségen a csúszás miatt.
  3. Rengeteg és finom kaja a célban! Hálás köszönet érte!
  4. Rajtcsomag tartalma (előnevezettként) nagyon klafa volt!

 

Amiken javítanék:

  1. Reggel 9 fele már odaértünk és jó helyen is parkoltunk DE a nézelődés, várakozás közben sem tűnt fel a mentő autó.... Remélem azért volt orvosi segítség...
  2. 1. Itató helyzete. Az első ami a játszótér mellett volt (Zselickisfaludon) az ideális részen lett felállítva BÁR szerintem nem túl optimálisan alakították ki akik ott voltak. Elnézést a szőrszálhasogatásért, de arra gondolok, hogy az asztal kicsit jobban el volt dugva a sátor alá a kelleténél és ráadásul pont az itató után jött egy erős jobb kanyar ami az aszfaltra rajzolt nyilak is jeleztek és az ember ha arra koncentrált akkor kiesett a látómezejéből az itató. Az ott lévők kedvesek voltak de mondjuk nem pont úgy csinálták ahogy kellett volna, hogy az asztal előtt állva pohárral a kézben meg kulacs töltés segítés meg a kaját a tányérból kínálás stb. Hangsúlyozom , NEM rosszindulatból írom, hanem mert így gördülékenyebbé, szervezettebbé lehet tenni az itató pontokat, jobban kiszolgálni a „versenyzőket”. Én még egy jelzést is kiraktam volna a pont előtt egy karóra, vagy felfestést az aszfalton, hogy itató jön.
  3. 2/3. itató helyzete. Hu ez nagyon rossz volt szerintem. Ez a 2 itató egy helyen volt és a nagy körről meg a kis körről  begurulókat szolgálta ki. Sajnos azonban a nagy körről bejövők kb 45-50el robogtak ott el vagyis esély sem volt sem rendesen észrevenni, sem pedig átvenni italt/ételt. Ráadásul ha valaki meg akar állni, nagy volt a kockázata, hogy beleszállnak hátulról... A kis körről bejövetelkor viszont meg pont ideális volt a helye, gondolom ezen sakkoztatok eleget.
  4. Az útvonallal kapcsolatban még annyit, hogy bár élvezetes és lendületes volt de valóban lehetne több singletracket belerakni a dózerek, aszfaltok helyett. Tutira találtok majd ilyeneket! :- )
  5. Igaz, hogy nem kellett de lehetett volna bringát mosni?
  6. A 2 WC szerintem végül kevés volt.

 

Köszönjük szépen mégegyszer!

 

Üdv: Grig

Köszönjük az észrevételeket!

 

Orvosi segítségünk volt, mind a rajt-cél területen, mind a pályán. A frissítő pontokon önkéntesek segítették a munkánkat, akik még nem nagyon láttak kerékpárversenyt belülről, de a végére így is belejöttek. A második frissítő helyét valóban eltolhattuk volna az emelkedő lábához, viszont így egy helyen meg tudtuk oldani a nagy kör végén megérkező, és következő kört kezdő versenyzők frissítését. Az útvonalat első körben mi sem így terveztük, (a hosszú betonos mászás kimaradt volna, és az erdőben ment volna a nyom egy hullámos mászással és egy jó kis traktornyomos-mandíneres lefelével a végén) de sajnos az erdészet csak így engedélyezte a versenyt.

 

Köszi még egyszer az építő jellegű kritikát, a következő Zselic Maratonon mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ismét jól érezzétek magatokat!

 

Üdv.! 



#14
grigorow

grigorow

    vendég

  • fórumtag
  • 91 hozzászólás

Hello,

 

A kormányomon fent volt a kamera így csináltam a pályáról végig videót.

 

Az első 2 rész fent is van:

 

Nyers, vágatlan anyag. :- )

 

Grig

 

 



#15
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Kedves Szervezők,

 

Köszönjük szépen a sok időt, energiát amit beleraktatok a versenybe!

 

Szeretném megosztani én is a gondolataimat, és csakis jobbító szándékból...

 


 

Hello Grig,

 

csak két megjegyzés:

igen az itatókon a személyzet még nem tudta, hogyan is kell kiszolgálni a bringásokat (kancsóban folyadék, pohár a kézbe stb.), egy kis idő és belejönnek.

Singletrack - hát ez sajnos nincs a Zselicben. Ez nem egy Bakony v. Pilis, ahol sok éve járnak nagy tömegben bringások, túrázók az ösvényeken és jól kitapossák őket. Nem véletlenül rázott annyira az a kevés egynyomos. Jó egynyomos szakaszok kialakításához rengeteg kézi földmunka kellene szerintem.

Összességében nagyon szuper volt, minden elismerés annak, aki ma Mo-on mtb maraton rendezésébe vágja a fejszéjét!


  • Naszódi Zsolt kedveli ezt

#16
grigorow

grigorow

    vendég

  • fórumtag
  • 91 hozzászólás

Kedves Szervezők,

 

Köszönjük szépen a sok időt, energiát amit beleraktatok a versenybe!

 

Szeretném megosztani én is a gondolataimat, és csakis jobbító szándékból.

 

Ami tetszett:

  1. Pálya jelölés: Jók voltak a szalagok, nyilak, mindig lehetett tudni merre van az arra. Talán 1-2 hely rémlik ahol mondjuk ha nem is 3 de 2 nyilas lefelét ki lehetett volna rakni. Viszont a gyökerek, facsonkok megfestése tuti volt!
  2. Bocsánat kérés. A rajt előtt a szpíker jó fej módon többször bocsánatot kért és ez is szerintem sokat segített a kellemetlenségen a csúszás miatt.
  3. Rengeteg és finom kaja a célban! Hálás köszönet érte!
  4. Rajtcsomag tartalma (előnevezettként) nagyon klafa volt!

 

Amiken javítanék:

  1. Reggel 9 fele már odaértünk és jó helyen is parkoltunk DE a nézelődés, várakozás közben sem tűnt fel a mentő autó.... Remélem azért volt orvosi segítség...
  2. 1. Itató helyzete. Az első ami a játszótér mellett volt (Zselickisfaludon) az ideális részen lett felállítva BÁR szerintem nem túl optimálisan alakították ki akik ott voltak. Elnézést a szőrszálhasogatásért, de arra gondolok, hogy az asztal kicsit jobban el volt dugva a sátor alá a kelleténél és ráadásul pont az itató után jött egy erős jobb kanyar ami az aszfaltra rajzolt nyilak is jeleztek és az ember ha arra koncentrált akkor kiesett a látómezejéből az itató. Az ott lévők kedvesek voltak de mondjuk nem pont úgy csinálták ahogy kellett volna, hogy az asztal előtt állva pohárral a kézben meg kulacs töltés segítés meg a kaját a tányérból kínálás stb. Hangsúlyozom , NEM rosszindulatból írom, hanem mert így gördülékenyebbé, szervezettebbé lehet tenni az itató pontokat, jobban kiszolgálni a „versenyzőket”. Én még egy jelzést is kiraktam volna a pont előtt egy karóra, vagy felfestést az aszfalton, hogy itató jön.
  3. 2/3. itató helyzete. Hu ez nagyon rossz volt szerintem. Ez a 2 itató egy helyen volt és a nagy körről meg a kis körről  begurulókat szolgálta ki. Sajnos azonban a nagy körről bejövők kb 45-50el robogtak ott el vagyis esély sem volt sem rendesen észrevenni, sem pedig átvenni italt/ételt. Ráadásul ha valaki meg akar állni, nagy volt a kockázata, hogy beleszállnak hátulról... A kis körről bejövetelkor viszont meg pont ideális volt a helye, gondolom ezen sakkoztatok eleget.
  4. Az útvonallal kapcsolatban még annyit, hogy bár élvezetes és lendületes volt de valóban lehetne több singletracket belerakni a dózerek, aszfaltok helyett. Tutira találtok majd ilyeneket! :- )
  5. Igaz, hogy nem kellett de lehetett volna bringát mosni?
  6. A 2 WC szerintem végül kevés volt.

 

Köszönjük szépen mégegyszer!

 

Üdv: Grig


  • Naszódi Zsolt kedveli ezt

#17
szak

szak

    vendég

  • fórumtag
  • 350 hozzászólás

Ez tutti volt, jó sokan összejöttünk. Gazdag rajtcsomag, hibátlan jelölés, sár sehol, kicsit sok aszfalt, kellemes északi szellő. Nekem így szezon elején kevés kilométerrel és sok kilóval elég kimerítő volt. Köszönet a rendezőknek, kiváló munkát végeztek, remélem lesz folytatás!


  • Naszódi Zsolt kedveli ezt

#18
grigorow

grigorow

    vendég

  • fórumtag
  • 91 hozzászólás

Köszönöm szépen! Grig



#19
Naszódi Zsolt

Naszódi Zsolt

    újonc

  • fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok!

 

Frissítő pontok a pályán:

 

- 6.5km- nél Zselickisfalud játszótér mellett

- 14km- nél a rajt-cél területre visszaérve

- 24km- nél szintén a rajt-cél területen a körök végén

 

Esős napok a pálya jelenlegi állapotán csak javítanak majd, mivel porszáraz elejétől a végéig, amennyiben extrém mennyiségű csapadék esik, úgy a pálya nyomvonalán változtatunk, de erre nem látok sok esélyt.

 

Parkolás:

 

A rajt-cél terület közvetlen közelében 100-150 autó parkolása megoldott, amennyiben szükséges a csillagpark parkolója is használható (kb. 5perc séta)

 

 



#20
grigorow

grigorow

    vendég

  • fórumtag
  • 91 hozzászólás

Sziasztok,

 

Kérnék segítséget, hogy a hétvégi pályabejárásról milyen infók lesznek publikusak?

 

Ilyenekre gondolok:

- Hány és hol lesznek frissítők? 

- Mennyire járható esős napok után a pálya?

- A Rajt/cél területen hány autó fér el kb? (100-200 v 400-500?)

 

 

Előre is köszönöm!

 

Grig

 


  • Naszódi Zsolt kedveli ezt